ΚΟΣΜΟΣ
Ουκρανία: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την κρίση με τη Ρωσία


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Πού οφείλονται οι εντάσεις στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, πόσο μεγάλη είναι η πιθανότητα πολέμου και πώς θα αντιδράσει η Δύση σε περίπτωση εισβολής;
Φοβούμενοι το ενδεχόμενο χερσαίας εισβολής από τη Ρωσία, οι νατοϊκοί σύμμαχοι έχουν αυξήσει την υποστήριξή τους προς το Κίεβο, αποστέλλοντας επιπλέον στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η Συμμαχία αναφέρει ότι η κίνησή της έρχεται ως απάντηση στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη ρώσων στρατιωτών κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων.
- Διαβάστε επίσης: Handelsblatt: Ο Nord Stream αυξάνει την εξάρτηση από τη Ρωσία
Από την πλευρά της, η Μόσχα υποστηρίζει ότι οι ενέργειές της είναι αναγκαίες για τη διασφάλιση ζωτικών συμφερόντων ασφάλειας και κατηγορεί το ΝΑΤΟ ότι επιχειρεί να προκαλέσει κρίση στην περιοχή.
Σύμφωνα με το Al Jazeera, τα παρακάτω πέντε πράγματα αποτελούν τις βάσεις για μια εισαγωγική κατανόηση της ουκρανικής κρίσης.
Πού οφείλεται η σύγκρουση;
Επί αιώνες και πριν μετατραπεί σε σοβιετική δημοκρατία, η Ουκρανία αποτελούσε τμήμα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, ενώ κατέκτησε την ανεξαρτησία της μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. Στη συνέχεια, επιχείρησε να αποτινάξει τη ρωσική αυτοκρατορική της κληρονομιά και να ενισχύσει τους δεσμούς της με τη Δύση.
Στα τέλη του 2013, η απόφαση του ρωσόφιλου ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να απορρίψει μια συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να ενδυναμώσει τους δεσμούς με τη Μόσχα οδήγησε σε μαζικές διαδηλώσεις που πνίγηκαν στο αίμα, αλλά και στην αποπομπή του το 2014.
Η Ρωσία αντέδρασε με την προσάρτηση της γεωπολιτικά πολύτιμης χερσονήσου της Κριμαίας, εκμεταλλευόμενη την εξέγερση των αυτονομιστών που ξέσπασε στα ανατολικά της Ουκρανίας.
Η Ουκρανία και η Δύση κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι απέστειλε στρατεύματα και όπλα για να υποστηρίξει τους αντάρτες. Η Μόσχα το αρνήθηκε, λέγοντας ότι οι Ρώσοι που προσχώρησαν στους αυτονομιστές ήταν εθελοντές.
Σύμφωνα με το Κίεβο, περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις μάχες που κατέστρεψαν το Ντονμπάς, την βιομηχανική καρδιά της Ουκρανίας στα ανατολικά.
Από την πλευρά της, η Μόσχα επέκρινε έντονα τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ για την παροχή όπλων στην Ουκρανία και τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, λέγοντας ότι τέτοιου είδους κινήσεις ενθαρρύνουν τους Ουκρανούς να προσπαθήσουν να ανακτήσουν με τη βία τις περιοχές που κατέχουν οι αντάρτες.
Επιπλέον, ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι φιλοδοξίες της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αποτελούν κόκκινη γραμμή για τη Ρωσία και έχει εκφράσει την ανησυχία του για τα σχέδια ορισμένων κρατών-μελών του ΝΑΤΟ να δημιουργήσουν στρατιωτικά κέντρα εκπαίδευσης στη χώρα. Κάτι τέτοιο, έχει πει, θα τους έδινε στρατιωτική βάση στην περιοχή ακόμη και χωρίς την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Τι θέλει να πετύχει η Ρωσία;
Το ζήτημα έγκειται κυρίως στο τι θέλει να αποφύγει η Ρωσία. Η Ρωσία δεν θέλει να δει την Ουκρανία να εντάσσεται στο ΝΑΤΟ, πράγμα που έχει αναφέρει ρητά στον κατάλογο απαιτήσεων ασφαλείας που απέστειλε στις ΗΠΑ τον περασμένο Δεκέμβριο. Τα αιτήματα περιελάμβαναν την παυση οποιασδήποτε άσκησης του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.
Η Μόσχα περιμένει ακόμη γραπτή απάντηση, αλλά πολλά από τα τελεσίγραφά της έχουν απορριφθεί εξ αρχής από τη Δύση που θεωρεί ότι δεν μπορούν καν να τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η Ρωσία ζητά και την απόσυρση του ΝΑΤΟ από την Ανατολική Ευρώπη.
Τότε, η Ρωσία ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι η Ρωσία πρόκειται να αναζητήσει εγγυήσεις που «θα αποκλείουν κάθε περαιτέρω διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά αλλά και την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων που μας απειλούν σε μεγάλη εγγύτητα προς το ρωσικό έδαφος», διευκρινίζοντας ότι δεν επιζητά προφορικές διαβεβαιώσεις, αλλά νομικές δεσμεύσεις.
Η ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία θα απαιτούσε την ομόφωνη έγκριση των 30 κρατών που απαρτίζουν το σώμα.
Ποιες είναι οι πιθανότητες ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ;
Η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ – όμως η ένταξη ανήκει στις φιλοδοξίες της. Θεωρείται εταίρος της Συμμαχίας.
Προτού εξεταστεί η ένταξή της, αναφέρει το ΝΑΤΟ, το Κίεβο πρέπει να ξεριζώσει πάγια προβλήματα, όπως η διαφθορά.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ τον Δεκέμβριο απέρριψε τα ρωσικά αιτήματα να ακυρώσει τη δέσμευση της Συμμαχίας προς την Ουκρανία το 2008 ότι η χώρα θα γινόταν μια μέρα μέλος της.
Ο Στόλτενμπεργκ επιμένει ότι όταν έρθει η ώρα να εξεταστεί το θέμα, η Ρωσία δεν θα είναι σε θέση να ασκήσει βέτο στην ένταξη της Ουκρανίας.
Αναλυτές, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και κυρίως οι ΗΠΑ, δεν είναι πρόθυμοι να επεκτείνουν το στρατιωτικό τους αποτύπωμα στην περιοχή και να θέσουν σε περαιτέρω κίνδυνο τη σχέση τους με τη Μόσχα.
Αν και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν έχει εκφράσει την υποστήριξή του για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια επί του ζητήματος.
Θα εξελιχθεί η κατάσταση σε πόλεμο;
Η Δύση κατηγορεί τη Ρωσία, η οποία έχει αναπτύξει 100.000 στρατιώτες στα ουκρανικά σύνορα, ότι προετοιμάζεται να εισβάλει στον φιλοδυτικό γείτονά της.
Ο Μπάιντεν ισχυρίζεται ότι υπάρχει «απόλυτη ομοφωνία» για τη διαχείριση της κρίσης. Το Πεντάγωνο έχει θέσει σε ετοιμότητα 8.500 αμερικανούς στρατιώτες για αποστολή στην Ανατολική Ευρώπη και το ΝΑΤΟ στέλνει πλοία και μαχητικά αεροσκάφη για να ενισχύσει την άμυνα της περιοχής.
Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι αυτές οι ενέργειες απλώς κλιμακώνουν την ένταση.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες κλιμακώνουν τις εντάσεις», είπε στους δημοσιογράφους. «Παρακολουθούμε αυτές τις ενέργειες των ΗΠΑ με μεγάλη ανησυχία», συνέχισε.
Η Ρωσία διαψευδει ότι έχει σχέδια εισβολής στην Ουκρανία και κατηγορεί τη Δύση ότι επιδεινώνει την κατάσταση.
Δεν είναι βέβαιο εάν θα ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών, αλλά ορισμένοι αναλυτές λένε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει στην Ουκρανία για να διεκδικήσει μια γρήγορη, αποφασιστική νίκη που θα αύξανε τη διαπραγματευτική της ισχύ σε μελλοντικές συνομιλίες για την επέκταση του ΝΑΤΟ και τις σφαίρες επιρροής.
«Νομίζω ότι αυτό που θα επιδιώξουν πραγματικά η Ρωσία και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι να νικήσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στο πεδίο, να προκαλέσουν μια συντριπτική στρατιωτική ήττα που θα ταπεινώσει τους Ουκρανούς και κατ’ επέκταση να δημιουργήσουν ανησυχία για την ισχύ της υποστήριξης της Ουκρανίας από τους δυτικούς συμμάχους της, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο», επεσήμανε ο Σαμίρ Πουρί, ανώτερος συνεργάτης στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών.
Τι θα συμβεί αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία;
Τα κράτη της Δύσης έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους για την Ουκρανία, όμως η αντίδρασή τους στην κρίση δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ομόφωνη. Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν προμηθεύσει τη χώρα με όπλα, ενώ η Γερμανία σχεδιάζει να στείλει μια επιτόπια ιατρική μονάδα τον επόμενο μήνα, αν και δεν θα μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό.
Πολύς λόγος έχει γίνει επίσης για τις πιθανές κυρώσεις που που θα επιβληθούν στη Μόσχα σε περίπτωση εισβολής. Δημοσίως, οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι υποσχέθηκαν να χτυπήσουν οικονομικά τη Ρωσία όσε πρωτόγνωρη κλίμακα, όμως λίγες λεπτομέρειες έχουν δοθεί στη δημοσιότητα γύρω από το ακριβές περιεχόμενό τους.
Ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το χρηματοπιστωτικό σύστημα SWIFT, μέσω των οποίων γίνονται διατραπεζικές μεταφορές χρημάτων σε όλο τον κόσομο, θα ήταν ένα από τα πιο σκληρά οικονομικά βήματα που θα μπορούσαν να ληφθούν, βλάπτοντας τη ρωσική οικονομία άμεσα και μακροπρόθεσμα.
Η κίνηση θα μπορούσε να αποκόψει τη Ρωσία από τις περισσότερες διεθνείς οικονομικές συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών κερδών από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 40% των εσόδων της χώρας.
Ωστόσο, η Ρωσία έχει τονίσει ότι σε μια τέτοια περίπτωση «δεν θα μπορούσε» να συνεχίσει να τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την ευρωπαϊκή αγορά εν μέσω του χειμώνα και της ήδη υφιστάμενης ενεργειακής κρίσης.
Οι ΗΠΑ κατέχουν επίσης ένα από τα πιο ισχυρά οικονομικά όπλα εναντίον του Πούτιν σε περίπτωση που εισβάλει στην Ουκρανία: τον αποκλεισμό της Ρωσίας από την πρόσβαση στο δολάριο.
Τα δολάρια εξακολουθούν να κυριαρχούν στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές σε όλο τον κόσμο, με τρισεκατομμύρια δολάρια να διακινούνται καθημερινά.
Τέλος, οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής ελέγχων στις εξαγωγές, που θα μπορούσαν ακόμη και να αποκόψουν τη Ρωσία από την υψηλή τεχνολογία που, μεταξύ άλλων, είναι αναγκαία για τις πτήσεις των πολεμικών και επιβατικών αεροσκαφών, αλλά και για την φόρτιση των smartphone.
Πηγή: Al Jazeera
Γράψτε το σχόλιό σας


Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Τζο Μπάιντεν: Οργιάζουν οι φήμες πως τελικά θα διεκδικήσει την επανεκλογή του


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Θα διεκδικήσει τελικά και δεύτερη θητεία, το 2024, ο Τζο Μπάιντεν; Το ερώτημα έχει αρχίσει να πλανάται πάνω από την Ουάσιγκτον, με το πολιτικό σκηνικό να βρίσκεται σε προεκλογικό πυρετό για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, που σηματοδοτούν και την έναρξη της αντίστροφης πορείας για την επόμενη προεδρική κάλπη.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Φαίνεται, λοιπόν, πως υπάρχουν… δεύτερες σκέψεις σε σχέση με τα παλαιότερα σενάρια που ήθελαν τον ηλικιωμένο πλανητάρχη να παραμένει μόνο για μια θητεία στο Λευκό Οίκο. Μάλιστα, ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, επικαλούμενο πολλαπλές πηγές, υποστηρίζει πως είναι πιθανόν ο Αμερικανός πρόεδρος να ανακοινώσει αρκετά νωρίς, αμέσως μετά την κάλπη του Νοεμβρίου, την πρόθεση του να διεκδικήσει την επανεκλογή του.
Διαβάστε επίσης: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το σχέδιο Μπάιντεν για το κλίμα και την υγεία
Αλλαγή κλίματος
Η έγκριση του πολυνομοσχεδίου για την ενέργεια, την κλιματική αλλαγή και την υγειονομική ασφάλιση, που επικυρώθηκε χθες και από τη Βουλή, συνιστά τεράστια πολιτική νίκη για τον Αμερικανό πρόεδρο, ενώ και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η απήχηση του έχει και πάλι αυξηθεί.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχει το εύλογο ερώτημα που έχει να κάνει με την ηλικία του (και την κατάσταση της υγείας του), δεδομένου πως ετοιμάζεται να κλείσει τα 80 του χρόνια. Αυτός, άλλωστε, είναι ο λόγος που θεωρείτο ως πρόεδρος της μιας θητείας, παρά το γεγονός ότι συνταγματικά δεν υπάρχει ηλικιακό όριο.
Ο κύριος Μπάιντεν είναι ήδη ο γηραιότερος πλανητάρχης, ξεπερνώντας τον Ρόναλντ Ρήγκαν που αποχαιρέτισε το Οβάλ Γραφείο, μετά από δύο θητείες, στα 77 του χρόνια.
Στο αντίπαλο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα επικρατεί και πάλι διχασμός ανάμεσα στο κεντρώο και στο υπερσυντηρητικό στρατόπεδο που έχει συσπειρωθεί κάτω από την σημαία του Τραμπισμού. Όμως, και ο Ντόναλντ Τραμπ, εφόσον θελήσει να επιχειρήσει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, θα διανύει την όγδοη δεκαετία της ζωής του, στην κάλπη του 2024. Αν και αυτό δεν εμπόδιζε πάντα τον κύριο Τραμπ να ειρωνεύεται τον Τζο Μπάιντεν αποκαλώντας τον συνέχεια απαξιωτικά «γέρο».
Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον κύριο Μπάιντεν, όχι απλά να σκέφτεται δεύτερη θητεία, αλλά να το ανακοινώνει μετά τις ενδιάμεσες κοινοβουλευτικές εκλογές, η ανατροπή για το πολιτικό σκηνικό θα είναι δεδομένη.
Το πλεονέκτημα
Το θετικό για τον κύριο Μπάιντεν είναι πως θα έχει δύο χρόνια στη διάθεση του να συγκεντρώσει τα τεράστια κονδύλια που θα χρειαστεί, να συσπειρώσει το κοινό του αλλά και το κόμμα του και να στείλει το μήνυμα πως αποτελεί έναν υπολογίσιμο πολιτικό αντίπαλο. Από την άλλη πλευρά θα «τρέχει» μια προεκλογική εκστρατεία χωρίς να γνωρίζει τον πιθανό αντίπαλο του, πέρα ίσως από τον κύριο Τραμπ, καθώς η διαδικασία των προκριματικών εκλογών που θα καθορίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων θα βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Όμως, οι Ρεπουμπλικάνοι θα ξέρουν ότι θα πρέπει να στρέφουν όλα τα πυρά τους εναντίον του.
Πιθανότατα πολλά θα εξαρτηθούν από την έκβαση της ενδιάμεσης κάλπης. Ο Λευκός Οίκος θεωρεί πως οι ελπίδες των Δημοκρατικών έχουν βελτιωθεί μετά τις πρόσφατες επιτυχίες της κυβέρνησης, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι θεωρούν πως έχουν πολύ υψηλές πιθανότητες να ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής και μαζί να ελέγξουν το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης τα επόμενα δύο χρόνια, αποδυναμώνοντας έτσι τον Τζο Μπάιντεν.
Σε κάθε περίπτωση, μετά το τέλος των διακοπών του, ο Αμερικανός πρόεδρος σχεδιάζει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επισκέψεων και ομιλιών σε όλη τη χώρα προκειμένου να προβάλει το κυβερνητικό έργο και συνάμα να ενισχύσει την απήχηση των Δημοκρατικών πριν την κάλπη του Νοεμβρίου.
Πηγή:ΟΤ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Ρωσία: Ετοιμάζεται για παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία – Τι αναφέρει έκθεση του think tank ISW


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στην εκτίμηση πως το Κρεμλίνο κινητοποιεί τη ρωσική βιομηχανική μηχανή, ώστε να ετοιμαστεί και να μπορεί να υποστηρίξει έναν παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία καταλήγει ανάλυση του αμερικανικού ινστιτούτου ISW (Institute for the Study of War), που ειδικεύεται σε αναλύσεις εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το ινστιτούτο επικαλείται στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τις μυστικές υπηρεσίες του ουκρανικού στρατού, σύμφωνα με τα οποία ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τη «βιομηχανική επιστράτευση» των αμυντικών και στρατιωτικών εταιρειών της χώρας στις αρχές Αυγούστου. Μάλιστα, στο πλαίσιο της διαταγής αυτής απαγορεύτηκε σε εργαζόμενους και στελέχη να πάνε διακοπές, μεταξύ άλλων στον βιομηχανικό κολοσσό της Rostec.
Διαβάστε επίσης: Η «Αχίλλειος πτέρνα» της Ρωσίας – Τα οπλικά συστήματα και τα εξαρτήματα από τη Δύση
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Επιτροπή Βιομηχανίας και Στρατού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην προεδρία της οποίας βρίσκεται ο ίδιος ο Πούτιν, ετοιμάζεται να τροποποιήσει το εθνικό αμυντικό πρόγραμμα στις αρχές Σεπτεμβρίου, με στόχο να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες κατά περίπου 600 με 700 δισ. ρούβλια (ήτοι περίπου 10 δισ. δολάρια).
Οι κινήσεις αυτές, σύμφωνα με τους αναλυτές του Ινστιτούτου, συνάδουν με την προετοιμασία του κλάδου (και της χώρας) για έναν παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία.
Στήριξη του αμυντικού κλάδου
Επίσης, η έκθεση αναφέρεται στην επίσκεψη που φαίνεται να έκανε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού στο εργοστάσιο της Uralvagonzavod, που είναι η μεγαλύτερη ρωσική βιομηχανία (και μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως) στην παραγωγή πολεμικών τανκ.
Η εταιρεία λέγεται πως έχει οικονομικά προβλήματα λόγω των κυρώσεων και δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις των συμβολαίων της. Οπότε η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού ήρθε να επιβεβαιώσει την πρόθεση του Κρεμλίνου να στηρίξει την εταιρεία.
Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται πως εντάσσεται και μια τροποποίηση της ρωσικής νομοθεσίας αναφορικά με τις ένοπλες δυνάμεις, που κατατέθηκε στις 30 Ιουνίου, στη Δούμα.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, που ο Πούτιν επικύρωσε πριν λίγες ημέρες, οι ρωσικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, είναι υποχρεωμένες να ανταποκρίνονται κατά προτεραιότητα σε παραγγελίες του στρατού, σε προϊόντα ή υπηρεσίες. Στην ίδια νομοθεσία δίδεται το δικαίωμα στο κράτος να παρέμβει και να αλλάξει τις εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων, επιβάλλοντας υπερωρίες, εργασία το Σαββατοκύριακο ή ακύρωση διακοπών.
Πηγή: ΟΤ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Το άγαλμα που άφησε άφωνες τις υπηρεσίες του Δήμου στα Παλαιά Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Αυτός είναι ο 34χρονος που απείλησε την 26χρονη σύντροφό του με κατσαβίδι στο Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Σε υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αρπαγής ενός βρέφους- Στον Βόλο αναζητούν οι αρχές τον πατέρα του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Απίστευτο περιστατικό σε ιερό ναό της Νέας Ιωνίας- Ιερέας απαγόρευσε ζευγάρι να μπει στο ναό επειδή …φορούσαν μάσκες
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους, ΔΕΚΟ και Τράπεζες
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Αργυρός και Ρουβάς στο Πανθεσσαλικό στάδιο
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago
Μερομήνια: Πώς θα είναι το φθινόπωρο και ο χειμώνας – Ποιοι θα είναι οι «σκληρότεροι» μήνες