ΚΟΣΜΟΣ
Ουκρανία: Συνέλαβαν βουλευτή που επιχείρησε να φύγει από τη χώρα – Στενός φίλος του Λουκασένκο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο βουλευτής Εβγκένι Σεβτσένκο συνελήφθη στην Ουκρανία.
Συνελήφθη ο βουλευτής Εβγκένι Σεβτσένκο στην Ουκρανία αφού επιχείρησε να φύγει από τη χώρα εν μέσω πολέμου και ενώ ο ίδιος είναι σε ηλικία που μπορεί να επιστρατευτεί.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Όπως αναφέρει το NEXTA, ο βουλευτής δεν είχε δικαίωμα να φύγει από την Ουκρανία λόγω της κατάστασης.
Όπως σημειώνουν τα ουκρανικά ΜΜΕ, ο Σεβτσένκο είναι γνωστός από τη στενή σχέση που έχει με τον Λευκορώσο πρόεδρο, τον οποίο συχνά συναντούσε.
Δείτε τη σχετική ανάρτηση
MP Shevchenko was detained while trying to leave #Ukraine
Shevchenko had no right to leave the country because he was of conscription age, according to the decree on mobilization.
Shevchenko was an MP who constantly went to meetings with Lukashenko, which made him famous. pic.twitter.com/RrQyrPU9rr
— NEXTA (@nexta_tv) March 7, 2022
Γράψτε το σχόλιό σας

https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Ουκρανία: Μαίνονται οι μάχες για το Σεβεροντονέτσκ – Τι θα γίνει με τις διαπραγματεύσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι μάχες για την πόλη Σεβεροντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας συνεχίζονται, με τις ρωσικές δυνάμεις να πραγματοποιούν χθες επιθέσεις, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Με τη χρήση πυροβολικού, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχειρήσεις επίθεσης στην περιοχή της πόλης Σεβεροντονέτσκ», ανέφερε το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε ανάρτησή του στο Facebook. «Οι μάχες συνεχίζονται».
#Russia #Ukraine war May 29
Reports on #Severodonetsk still vary. Per @KyivIndependent local admin says city is under constant fire, electricity and mobile networks are cut off. But it is still possible to bring aid to the city.Map: @War_Mapper pic.twitter.com/6pyGcAPTeq
— Yellow (@Yellow34950210) May 29, 2022
50 σπίτια κάτω από το νερό σε χωριό κοντά στο Κίεβο
Την ίδια ώρα, περίπου 50 σπίτια στο χωριό Ντεμίντιβ παραμένουν μερικώς κάτω από το νερό μήνες μετά την καταστροφή φράγματος που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η περιοχή σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων προς την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, δήλωσε αργά χθες ο περιφερειακός κυβερνήτης Ολέξιι Κουλέμπα.
Ο ουκρανικός στρατός ανατίναξε φράγμα στον ποταμό Ιρπίν τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το χωριό και μεγάλες εκτάσεις γης γύρω από αυτό, αν και η κίνηση αυτή απέτρεψε τα ρωσικά τεθωρακισμένα από το να φθάσουν στο Κίεβο.
«Αυτή τη στιγμή, περίπου 50 σπίτια στο χωριό Ντεμίντιβ παραμένουν πλημμυρισμένα», ανέφερε ο Κουλέμπα σε ανάρτησή του στο Telegram.
«Ο κόσμος δείχνει κατανόηση για την κατάσταση. Εμείς, με τη σειρά μας, κάνουμε κάθε προσπάθεια για να επιλύσουμε το θέμα».
Το χωριό εκκενώθηκε μερικώς μετά την έναρξη της εισβολής, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά κάποιοι κάτοικοι επέστρεψαν από τότε που η Μόσχα επικέντρωσε την επίθεσή της στην ανατολική Ουκρανία.
Το Σαββατοκύριακο, ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούσαν πόλεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σε αυτό που το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει «ειδική επιχείρηση» για την αποστρατιωτικοποίηση και «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας.
Τι θα γίνει με τις συνομιλίες Κιέβου και Μόσχας
Διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας μπορούν να πραγματοποιηθούν όταν η επιτιθέμενη χώρα αποκηρύξει την υποκρισία, αποχωρήσει από το νότιο τμήμα της χώρας και αποσύρει τα στρατεύματά της, δήλωσε χθες Σάββατο ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«“Η Ουκρανία αρνείται να διαπραγματευτεί”, για ακόμη μια φορά η Μόσχα ψεύδεται. Πραγματικές διαπραγματεύσεις είναι πιθανές αν η Ρωσία αποκηρύξει την υποκρισία (άλλα να λέει κι άλλα να κάνει), αποχωρήσει από το νότιο τμήμα της χώρας και αποσύρει τα στρατεύματά της. Μέχρι τότε, μια διαφορετική “αντιπροσωπεία”… διαπραγματεύεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου», έγραψε ο Ποντοόλιακ σε ανάρτησή του στο Twitter.
Moscow generates lies: «🇺🇦 refuses from negotiations». We can negotiate, but only if 🇷🇺 renounces hypocrisy (say one thing – do another), leaves the south of the country and withdraws its troops. Until then, negotiations are conducted by another «delegation» on the frontline.
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) May 28, 2022
Νωρίτερα χθες, ο Ποντόλιακ είχε υπογραμμίσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στην όποια συμφωνία με τη Ρωσία και ότι η εισβολή της Μόσχας μπορεί να σταματήσει μόνο με τη βία.
https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Το Ιράν απειλεί με κατάσχεση 17 ελληνικά δεξαμενόπλοια στον Περσικό Κόλπο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Την ώρα που η αγωνία κορυφώνεται για τους Ελληνες ναυτικούς μετά την κατάσχεση των δύο πετρελαιοφόρων στον Περσικό Κόλπο από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, η Τεχεράνη απειλεί με πολύ περισσότερες δεσμεύσεις ελληνικών δεξαμενόπλοιων στην περιοχή.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Τα δύο πλοία κατασχέθηκαν ως αντίποινα για την κατάσχεση από την Ελλάδα πετρελαιοφόρου που μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο, κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ωστόσο, σύμφωνα το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείων ειδήσεων Tasnim, που συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, προειδοποίησε ότι άλλα 17 δεξαμενόπλοια υπό ελληνική σημαία, που επιπλέουν αυτή τη στιγμή στον Περσικό Κόλπο, θα κατασχεθούν από το Ιράν, εάν το πετρέλαιο και το δεξαμενόπλοιο που κατάσχεσε η Ελλάδα τον περασμένο μήνα δεν επιστραφούν.
Το Ιράν έχει ιστορικό αντιποίνων κατάσχεσης πετρελαιοφόρων στον Περσικό Κόλπο και στο Στενό του Ορμούζ, ως απάντηση στα πλοία που μεταφέρουν το πετρέλαιο του που μπλοκαρίστηκαν ή κατασχέθηκαν. Ομως, το περιστατικό με τα ελληνικά πλοία σηματοδοτεί την πρώτη φορά εδώ και μήνες που πλοία υπό ξένη σημαία γίνονται στόχος του Ιράν.
Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα δύο ελληνικά πλοία είχαν συνολική χωρητικότητα για μεταφορά 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου και ότι το φορτίο τους βρίσκεται τώρα στην κατοχή του Ιράν.
Οι Φρουροί της Επανάστασης καθοδήγησαν τα πλοία στα ιρανικά ύδατα κοντά στην ακτογραμμή, όπου έχουν αγκυροβολήσει, είπε ένας Ιρανός έμπορος πετρελαίου που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του φοβούμενος αντίποινα. Είπε, ακόμη ότι το Ιράν μετέφερε τα πληρώματα σε έναν ξενώνα στην ακτή, όπου κρατούνται σε μια μορφή κατ′ οίκον περιορισμού.
Οι διάλογοι των κομάντος με τους Έλληνες ναυτικούς
Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδα οι διάλογοι μεταξύ των ιρανών κομάντος που έκαναν ρεσάλτο στα ελληνόκτητα πλοία,ατον Περσικό Κόλπο και των Ελλήνων ναυτικών.
Οι Ιρανοί σημάδευαν με όπλα το πλήρωμα λέγοντάς τους να μείνουν ακίνητοι και να παραδώσουν τον έλεγχο του πλοίου.
Οι διάλογοι, σύμφωνα με το Star ήταν οι εξής:
Iρανοί: Μην κουνηθεί κάνεις. Αν έχετε όπλα παραδώστε τα τώρα.
Πλήρωμα: Δεν είμαστε οπλισμένοι. Είμαστε ένα εμπορικό πλοίο. Τι είστε εσείς; Κατάπατάτε τους νόμους.
Ιρανοί: Εμείς είμαστε ο νόμος εδώ. Συγκεντρωθεί τε όλοι στην γέφυρα και ακινητοποιήστε το πλοίο. Παραδώστε τα κινητά σας. Κλείστε τον ασύρματο. Η μόνη επικοινωνία σας θα είμαστε εμείς.
Πλήρωμα: Έχουμε οικογένειες. Μη μας κάνετε κακό. Είμαστε νόμιμοι.
Ιρανοί: Δε θα πάθει κάνεις κακό. Αρκεί να μη δημιουργήσετε πρόβλημα. Είμαστε ο στρατός του Ιράν.
Νωρίτερα, ο κρατικός Οργανισμός Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν σε ανακοίνωση που μετέδωσε το Tasnim ανέφερε ότι το πλήρωμα των δύο ελληνικών τάνκερ δεν έχει συλληφθεί και όλα τα μέλη του πληρώματος… είναι καλά στην υγεία τους και προστατεύονται και τους παρέχονται οι απαραίτητες υπηρεσίες, ενώ βρίσκονται επί των πλοίων, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».
Επίσης, πλέον έχει αποκατασταθεί πλήρως η επικοινωνία του Υπουργείου Ναυτιλίας και των δύο πλοιοκτητριών εταιρειών με τα δεξαμενόπλοια Delta Poseidon και Prudent Warrior.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Τον δρόμο της φυλακής θα πάρει ένας 54χρονος Σκιαθίτης νταής, για απειλές, ενδοοικογενειακή βλάβη σε ανίκανο άτομο και φθορές
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ20 ώρες ago
Οι Σεξουαλικές πόζες στο Tik tok από την 17χρονη από Αλμυρό που είχε καταγγείλει ασέλγεια από τον πατέρα της
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ16 ώρες ago
Βόλος: Το νέο τετράστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης – Πως θα ονομάζεται και ποιες θα είναι οι παροχές του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Στο νοσοκομείο 10 άτομα μετά το πάρτι των Μηχανολόγων
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Ν. Ιωνία
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Πέθανε 50χρονος