Ελλειψη τροφής, καθαρού πόσιμου νερού, ιατρικής βοήθειας και μόνιμο φόβο για τη ζωή τους αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην Ουκρανία, από τα οποία το ένα στα πέντε έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη χώρα, σύμφωνα με την οργάνωση Save the Children.

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ιδίως τα πλήγματα σε σχολεία και νοσοκομεία, θέτουν περίπου έξι εκατομμύρια παιδιά (φωτογραφία, επάνω, Evgeniy Maloletka/AP) σε τεράστιο κίνδυνο, προειδοποιεί σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children («Σώστε τα παιδιά»).

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Φοβούνται μόνιμα για τη ζωή τους

Χονδρικά το ένα στα πέντε παιδιά έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη χώρα για να σωθεί από τον πόλεμο και όσα παραμένουν σε εμπόλεμες ζώνες υφίστανται έλλειψη τροφής, καθαρού πόσιμου νερού και ιατρικής βοήθειας, ενώ φοβούνται μόνιμα για τη ζωή τους, σημειώνει η ΜΚΟ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κατά τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Save the Children, 489 σχολεία και 43 νοσοκομεία έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύρραξης.

«Τα σχολεία θα έπρεπε να είναι ασφαλείς τοποθεσίες για τα παιδιά, όχι χώροι όπου φοβούνται, τραυματίζονται ή σκοτώνονται», συνοψίζει ο Πιτ Γουόλς, διευθυντής του παραρτήματος της ΜΚΟ στη χώρα.

«Τα παιδιά δεν είναι στόχοι»

Τουλάχιστον 59 παιδιά έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ομως κατά πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ο πραγματικός αριθμός πιθανόν είναι ήδη τριψήφιος.

«Οι κανόνες του πολέμου είναι ξεκάθαροι», υπογραμμίζει ο κ. Γουόλς. «Τα παιδιά δεν είναι στόχοι – ούτε τα νοσοκομεία, ούτε τα σχολεία. Πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά της Ουκρανίας με κάθε κόστος. Πόσοι άνθρωποι χρειάζεται να πεθάνουν ακόμη προτού τελειώσει αυτός ο πόλεμος»;

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Ουκρανός «μοναχικός λύκος» στήνει ενέδρα και ανατινάζει με αντιαρματικό, Ρωσικό όχημα