Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μετά τις Φινλανδία και Σουηδία; – Ο παράγοντας Πούτιν και ο νέος «Ψυχρός Πόλεμος»

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

ΝΑΤΟ και Ηνωμένες Πολιτείες έχουν «αγκαλιάσει» το αίτημα της Φινλανδίας να γίνει μέλος της Συμμαχίας, ενώ η επίσημη αίτηση αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι New York Times, σε ανάλυσή τους, επιχειρούν να απαντήσουν στο ερώτημα αν μετά μπορεί να έρθει η σειρά της Ουκρανίας ή αν κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί λόγω του φόβου για τις αντιδράσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν και της Ρωσίας.

«Αγκαλιάζοντας» την κίνηση της Φινλανδίας και σύντομα της Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και οι Δυτικοί σύμμαχοί του διπλασιάζουν το στοίχημα ότι η Ρωσία έχει κάνει ένα τόσο μεγάλο στρατηγικό λάθος τους τελευταίους τρεις μήνες που τώρα είναι η ώρα να κάνουν τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να πληρώσει ένα μεγάλο τίμημα: να υπομείνει τη διεύρυνση της ίδιας της Δυτικής συμμαχίας που επιδίωξε να διασπάσει, σημειώνουν οι NYT.

Το δύσκολο ερώτημα για την Ουκρανία

Ωστόσο, η απόφαση αφήνει ανοιχτά πολλά σημαντικά ερωτήματα. Γιατί να μην επιτραπεί στην Ουκρανία – την ελαττωματική, διεφθαρμένη αλλά και ηρωική δημοκρατία που βρίσκεται στην καρδιά της τρέχουσας σύγκρουσης – να ενταχθεί επίσης, κατοχυρώνοντας τη δέσμευση της Δύσης για την ασφάλειά της;

Και με την επέκταση του ΝΑΤΟ σε 32 μέλη, σύντομα με εκατοντάδες επιπλέον χιλιόμετρα συνόρων με τη Ρωσία, η στρατιωτική συμμαχία συμβάλλει στην εξασφάλιση ότι η Ρωσία δεν θα μπορούσε ποτέ ξανά να οργανώσει μια βίαιη, απρόκλητη εισβολή; Ή μήπως απλώς παγιώνει το χάσμα με έναν απομονωμένο, θυμωμένο, πυρηνικά οπλισμένο αντίπαλο που είναι ήδη παρανοϊκός για τη Δυτική «περικύκλωση»;

Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση που έκαναν την Πέμπτη οι ηγέτες της Φινλανδίας ότι η χώρα τους θα πρέπει «να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς καθυστέρηση», ενώ οι Σουηδοί ηγέτες αναμένεται να πράξουν το ίδιο εντός ημερών. Η Ρωσία, χωρίς να αποτελεί έκπληξη, δήλωσε ότι θα λάβει «αντίποινα», συμπεριλαμβανομένης μιας «στρατιωτικο – τεχνικής» απάντησης, την οποία πολλοί εμπειρογνώμονες ερμήνευσαν ως απειλή για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων κοντά στα ρωσο – φινλανδικά σύνορα.

Οι μυστικές συναντήσεις

Εδώ και εβδομάδες, Αμερικανοί αξιωματούχοι συναντώνται «αθόρυβα» με Φινλανδούς και Σουηδούς αξιωματούχους, σχεδιάζοντας πώς να ενισχύσουν τις εγγυήσεις ασφαλείας για τις δύο χώρες, ενώ εκκρεμούν οι αιτήσεις τους για ένταξη στη συμμαχία.

Για τον Μπάιντεν και τους βοηθούς του, το επιχείρημα για την είσοδο της Φινλανδίας και της Σουηδίας και την απομάκρυνση της Ουκρανίας είναι αρκετά απλό. Τα δύο σκανδιναβικά κράτη είναι πρότυπες δημοκρατίες και σύγχρονοι στρατοί με τους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα έθνη του ΝΑΤΟ διεξάγουν τακτικά ασκήσεις, συνεργάζονται για την παρακολούθηση ρωσικών υποβρυχίων, την προστασία υποθαλάσσιων καλωδίων επικοινωνίας και την εκτέλεση αεροπορικών περιπολιών στη Βαλτική Θάλασσα.

Σύμμαχοι με κάθε έννοια

Εν ολίγοις, υπήρξαν σύμμαχοι του ΝΑΤΟ με κάθε έννοια εκτός από την τυπική – και η εισβολή στην Ουκρανία τερμάτισε σχεδόν όλη τη συζήτηση σχετικά με το αν οι δύο χώρες θα ήταν ασφαλέστερες κρατώντας κάποια απόσταση από τη Συμμαχία.

«Μείναμε εκτός ΝΑΤΟ για 30 χρόνια – θα μπορούσαμε να είχαμε ενταχθεί στις αρχές της δεκαετίας του ’90», δήλωσε την Πέμπτη ο Μίκο Χαουτάλα, πρέσβης της Φινλανδίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς περπατούσε στους διαδρόμους της αμερικανικής Γερουσίας, συγκεντρώνοντας υποστήριξη για την ξαφνική αλλαγή πορείας της χώρας του.

Η προσπάθεια να αποφευχθεί η πρόκληση του Πούτιν, είπε, «δεν έχει αλλάξει καθόλου τις ενέργειες της Ρωσίας».

Η Ουκρανία, αντίθετα, βρισκόταν στον πυρήνα της παλιάς Σοβιετικής Ένωσης, την οποία ο Πούτιν προσπαθεί να ανοικοδομήσει, τουλάχιστον εν μέρει, υποστηρίζουν οι NYT. Και ενώ άλλαξε το Σύνταγμά της πριν από τρία χρόνια για να καταστήσει την ένταξη στο ΝΑΤΟ εθνικό στόχο, θεωρείται ότι είναι πολύ γεμάτη διαφθορά και πολύ στερημένη από δημοκρατικούς θεσμούς για να καταστήσει την ένταξη πιθανή για τα επόμενα χρόνια, αν όχι δεκαετίες, εκτιμά η αμερικάνικη εφημερίδα.

Η άρνηση της Γαλλίας και της Γερμανίας

Βασικά μέλη του ΝΑΤΟ – με επικεφαλής τη Γαλλία και τη Γερμανία – έχουν καταστήσει σαφές ότι αντιτίθενται στη συμπερίληψη της Ουκρανίας. Πρόκειται για μια άποψη που έχει σκληρύνει τώρα που η κυβέρνηση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει εμπλακεί στον πόλεμο, στον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα άλλα 29 μέλη της συμμαχίας θα ήταν υποχρεωμένα από τη συνθήκη να εισέλθουν άμεσα αν η Ουκρανία ήταν πλήρες μέλος, καλυπτόμενο από τη βασική υπόσχεση του ΝΑΤΟ ότι η επίθεση σε ένα μέλος είναι επίθεση σε όλα.

Ο Ζελένσκι κατανοεί αυτή τη δυναμική και, μετά από εβδομάδες σύγκρουσης, εγκατέλειψε την επιμονή του να εισαχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ. Στα τέλη Μαρτίου, ένα μήνα μετά τη ρωσική εισβολή και σε ένα σημείο που φαινόταν ακόμη κάποια προοπτική διπλωματικής λύσης, ξεκαθάρισε ότι αν αυτό θα έφερνε μόνιμο τέλος στον πόλεμο, ήταν έτοιμος να ανακηρύξει την Ουκρανία «ουδέτερο» κράτος.

«Εγγυήσεις ασφαλείας και ουδετερότητα, μη πυρηνικό καθεστώς του κράτους μας – είμαστε έτοιμοι να το επιδιώξουμε», δήλωσε στους Ρώσους δημοσιογράφους, μια γραμμή που επανέλαβε αρκετές φορές έκτοτε.

Πρόσκαιρη ανακούφιση για τον Μπάιντεν

Αυτές οι δηλώσεις ήταν μια ανακούφιση για τον Μπάιντεν, του οποίου ο πρώτος στόχος είναι να φύγουν οι Ρώσοι από την Ουκρανία, αμετάκλητα, αλλά ο δεύτερος είναι να αποφευχθεί ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Με τον όρο αυτό, εννοεί να μείνει μακριά από την άμεση σύγκρουση με τις δυνάμεις του Πούτιν και να αποφύγει να κάνει οτιδήποτε διακινδυνεύσει μια κλιμάκωση που θα μπορούσε γρήγορα να μετατραπεί σε πυρηνική. Εάν η Ουκρανία εισαχθεί στο ΝΑΤΟ, αυτό θα ενίσχυε τον ισχυρισμό του Πούτιν ότι το πρώην σοβιετικό κράτος συνωμοτεί με τη Δύση για να καταστρέψει το ρωσικό κράτος  – και θα μπορούσε να είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι να ξεσπάσει αυτή η άμεση σύγκρουση, με όλους τους κινδύνους της, σημειώνουν οι NYT.

Σύμφωνα με αυτή τη λογική, ο Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε να στείλει μαχητικά MIG στην Ουκρανία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον βομβαρδισμό της Μόσχας. Απέρριψε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία λόγω του κινδύνου να εμπλακούν Αμερικανοί πιλότοι σε αερομαχίες με Ρώσους.

Πιο «θολή» η γραμμή του Αμερικανού προέδρου

Αλλά η κάποτε ξεκάθαρη γραμμή του έχει γίνει πιο «θολή» τις τελευταίες εβδομάδες.

Καθώς οι στρατιωτικές αδυναμίες και η ανικανότητα της Ρωσίας έγιναν σαφείς, ο Μπάιντεν ενέκρινε την αποστολή στους Ουκρανούς βαρέως πυροβολικού για να ματαιώσουν την τελευταία προσπάθεια της Ρωσίας στο Ντονμπάς και έστειλε πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη Switchblade που χρησιμοποιήθηκαν για να πλήξουν ρωσικά άρματα μάχης.

Όταν η κυβέρνηση κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν στην Ουκρανία πληροφορίες που τη βοήθησαν να βυθίσει το Moskva, το καμάρι του ναυτικού στόλου του Πούτιν, και να στοχεύσει κινητά ρωσικά διοικητήρια και τους Ρώσους στρατηγούς που βρίσκονταν μέσα σε αυτά, ο λόγος της αναστάτωσης ήταν σαφής.

Οι αποκαλύψεις έδειξαν πόσο κοντά στην «κόκκινη» γραμμή έφτασε η Ουάσινγκτον στην πρόκληση του Πούτιν.

Νέος «Ψυχρός Πόλεμος»;

Το ερώτημα τώρα είναι αν η επέκταση του ΝΑΤΟ κινδυνεύει να εδραιώσει έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο – και ίσως κάτι χειρότερο. Πρόκειται για μια συζήτηση παρόμοια με εκείνη που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Κλίντον, όταν υπήρξαν προειδοποιήσεις για τους κινδύνους της επέκτασης του ΝΑΤΟ. Ο Τζορτζ Φ. Κέναν, ο αρχιτέκτονας της στρατηγικής «ανάσχεσης» μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για την απομόνωση της Σοβιετικής Ένωσης, αποκάλεσε την επέκταση «το πιο μοιραίο λάθος της αμερικανικής πολιτικής σε ολόκληρη την εποχή μετά τον Ψυχρό Πόλεμο».

«Θα εμβαθύνει τις διαιρέσεις της Ευρώπης»

Την περασμένη εβδομάδα, η Αν – Μαρί Σλότερ, διευθύνουσα σύμβουλος του think tank New America, προειδοποίησε ότι «όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει να πάρουν μια βαθιά ανάσα και να επιβραδύνουν».

«Η απειλή εισβολής της Ρωσίας στη Φινλανδία ή τη Σουηδία είναι απομακρυσμένη», έγραψε στους Financial Times. «Αλλά η αποδοχή τους στη στρατιωτική συμμαχία θα επανασχεδιάσει και θα εμβαθύνει τις διαιρέσεις της Ευρώπης του 20ού αιώνα με τρόπους που πιθανώς θα αποκλείσουν πολύ πιο τολμηρές και γενναίες σκέψεις για το πώς θα επιτευχθεί η ειρήνη και η ευημερία στον 21ο αιώνα».

Αλλά έχει κατηγορήσει τον Πούτιν ότι έφερε την επέκταση του ΝΑΤΟ πάνω του, εισβάλλοντας σε έναν γείτονα. Η Τζεν Ψάκι, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, ανέφερε χαλαρά τον πρόεδρο της Φινλανδίας, Σάουλι Νιινίστο, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η Ουκρανία ανάγκασε τους Φινλανδούς να σκεφτούν διαφορετικά για την ασφάλειά τους.

«Εσείς το προκαλέσατε αυτό», είπε ο Νιινίστο για τον Βλαντίμιρ Πούτιν. «Κοιτάξτε τον καθρέφτη»…

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Περιορίζει τη χρήση κλιματιστικών στα δημόσια κτίρια

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η Ισπανία θα ενθαρρύνει τους δημόσιους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι και θα περιορίσει τον κλιματισμό στα δημόσια κτίρια προκειμένου να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας στο πλαίσιο των προσπαθειών που έχουν ζητήσει από τα κράτη μέλη της ΕΕ οι Βρυξέλλες προκειμένου να απεξαρτηθούν από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Βάσει ενός «σχεδίου ενεργειακής αποτελεσματικότητας», το οποίο δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ο θερμοστάτης των κλιματιστικών στα δημόσια κτίρια δεν θα μπορεί να ξεπερνά τους 27 βαθμούς Κελσίου προκειμένου «ο κλιματισμός των γραφείων» να γίνεται «με τη λιγότερη κατανάλωση ενέργειας».

Τον χειμώνα ο θερμοστάτης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Τα μέτρα αυτά θα εφαρμόζονται «όπου είναι εφικτό τεχνικά», διευκρινίζεται στο έγγραφο, τις αδρές γραμμές του οποίου είχε παρουσιάσει την Τρίτη το υπουργικό συμβούλιο.

Το σχέδιο, το οποίο έχει στόχο να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας στην Ισπανία, προβλέπει επίσης μέτρα προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να πηγαίνουν στη δουλειά τους, αλλά και αύξηση της τηλεργασίας.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν «να εργάζονται τρεις ημέρες από το σπίτι τους και δύο ημέρες με φυσική παρουσία», υπογράμμισε η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Χεσούς Μοντέρο, διευκρινίζοντας ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν «άμεσα».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε στα μέσα Μαΐου ένα σχέδιο 210 δισεκ. ευρώ το οποίο προέβλεπε την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας προκειμένου να σταματήσουν «το συντομότερο δυνατό» οι εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών πολλές χώρες μέλη της ΕΕ έχουν ήδη ανακοινώσει μέτρα για τα δημόσια κτίρια.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία – Partygate: Δύο ακόμη βουλευτές των Τόρις απέσυραν την υποστήριξή τους, στον Τζόνσον

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Δύο ακόμη βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος απέσυραν σήμερα την υποστήριξή τους προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον μετά την δημοσίευση του πορίσματος της έρευνας της δημόσιας λειτουργού Σου Γκρέι για το σκάνδαλο Partygate.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μία ημέρα μετά την δημοσίευση της έκθεσης που περιγράφει μία κουλτούρα ξεφαντώματος στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά την διάρκεια των lockdown, οι συντηρητικοί βουλευτές Τζον Μπάρον και Ντέιβιντ Σίμοντς δήλωσαν ότι δεν μπορούν πλέον να υποστηρίξουν τον πρωθυπουργό.

Απαιτούν να παραιτηθεί

Οι φωνές τους προστίθενται σε μία όλο και μεγαλύτερη λίστα βουλευτών των Τόρις που έχουν καλέσει τον Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί εξαιτίας του σκανδάλου, των ευθυνών του και της στάσης που κράτησε μετά από τα επίμαχα πάρτι.

Κοινοβουλευτική επιτροπή ερευνά αν ο βρετανός πρωθυπουργός παραπλάνησε την Βουλή των Κοινοτήτων διαβεβαιώνοντας ότι δεν γνώριζε ότι παραβιάσθηκαν νόμοι.

Ο Τζον Μπάρον, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά το 2001, δήλωσε ότι αποσύρει την υποστήριξή του διότι πιστεύει ότι ο Τζόνσον «ενσυνειδήτως» παραπλάνησε το κοινοβούλιο – κατηγορία που ο βρετανός πρωθυπουργός αρνείται, αλλά αποτελεί αντικείμενο έρευνας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

«Δεδομένης της κλίμακας παραβίασης των κανόνων στον αριθμό 10 (της Ντάουνινγκ Στριτ), δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε. Κατά συνέπεια, οι επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του στο κοινοβούλιο ότι δεν υπήρξε παραβίαση κανόνων απλώς δεν είναι αξιόπιστες», εξηγεί στην ανακοίνωση ο βουλευτής.

«Εχοντας ανέκαθεν δηλώσει ότι θα εξετάσω όλα τα διαθέσιμα στοιχεία πριν αποφασίσω, φοβάμαι ότι ο πρωθυπουργός δεν απολαμβάνει πλέον στην υποστήριξή μου – δεν μπορώ πλέον να του δώσω το ελαφρυντικό της αμφιβολίας».

Ο Ντέιβιντ Σίμοντς, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά το 2019, δήλωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του κοινού. «Κατά συνέπεια, είναι η ώρα να αποχωρήσει ώστε μια νέα ηγεσία να μπορέσει να προωθήσει το σημαντικό έργο της κυβέρνησης», αναφέρει στην επιστολή του.

Αρνείται να παρατηθεί ο Τζόνσον

Περισσότεροι από 15 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος έχουν καλέσει δημοσίως τον Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί. Ο βρετανός πρωθυπουργός επιμένει στην άρνησή του και δηλώνει ότι έχει έργο να υλοποιήσει στην κυβέρνηση.

Για να εκκινήσει διαδικασία πρότασης μομφής κατά της πρωθυπουργίας Τζόνσον, 54 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος πρέπει να αποστείλουν επιστολές προς τον πρόεδρο της επιτροπής 1922 διατυπώνοντας το σχετικό αίτημα.

Οι επιστολές είναι εμπιστευτικές και μόνο ο πρόεδρος γνωρίζει πόσες τέτοιες επιστολές τού έχουν απευθύνει μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόρις μέχρι στιγμής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
OIKONOMIA1 λεπτό ago

Τουρκία: Στα τάρταρα η λίρα – «Καίει» ο πληθωρισμός με 70% [γράφημα]

ΚΟΣΜΟΣ2 λεπτά ago

Ισπανία: Περιορίζει τη χρήση κλιματιστικών στα δημόσια κτίρια

LIFESTYLE6 λεπτά ago

Οι θαυμαστές του στρέφονται εναντίον της κόρης του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ13 λεπτά ago

Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας: Δεν μπλοφάρουμε για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

ΕΛΛΑΔΑ13 λεπτά ago

Από τη Νορβηγία στην Ελλάδα και πάλι πίσω – Από την αντιδικία των γονεών, στα πλαστά διαβατήρια και τη μαφιοζικη απαγωγή

ΚΟΣΜΟΣ22 λεπτά ago

Βρετανία – Partygate: Δύο ακόμη βουλευτές των Τόρις απέσυραν την υποστήριξή τους, στον Τζόνσον

ΘΕΣΣΑΛΙΑ22 λεπτά ago

Πρόγραμμα Erasmus του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας

LIFESTYLE26 λεπτά ago

Στη Μύκονο με την εντυπωσιακή σύζυγό του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ32 λεπτά ago

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου: «Δεν θα αφήσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις απροστάτευτους απέναντι στις ανατιμήσεις»

ΕΛΛΑΔΑ33 λεπτά ago

Νέος νόμος ΑΕΙ: Η «επιστροφή» των Συμβουλίων με αυξημένες αρμοδιότητες

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

ηλικιωμένος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας

Δημοφιλή