Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Το Κίεβο αναμένει 140 τανκς στο πρώτο κύμα παραδόσεων

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Μέσα στο επόμενο διάστημα, η Ουκρανία αναμένεται να παραλάβει πάνω από 120 άρματα μάχης κατά το πρώτο κύμα των παραδόσεων.

Μετά τις απανωτές εκκλήσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η Δύση ξεκινά να στέλνει τα πρώτα άρματα μάχης. «Η Ουκρανία θα παραλάβει «από 120 έως 140» βαρέα άρματα μάχης από τους Δυτικούς συμμάχους της στο «πρώτο κύμα» του εφοδιασμού της από 12 χώρες», ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πιο αναλυτικά, το Κίεβο έλαβε τις προηγούμενες ημέρες τη δέσμευση πολλών δυτικών χωρών ότι θα στείλουν άρματα για να βοηθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να απωθήσουν τη ρωσική εισβολή.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων

«Ο συνασπισμός των αρμάτων τώρα έχει 12 μέλη. Μπορώ να αναφέρω ότι στο πρώτο κύμα των παραδόσεων οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα λάβουν 120-140 δυτικά άρματα» είπε ο Ουκρανός πρωθυπουργός σε διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε. Όπως είπε, πρόκειται για γερμανικά άρματα Leopard 2, για τα βρετανικά Challenger 2 και για τα αμερικανικά M1 Abrams. Το Κίεβο υπολογίζει επίσης ότι θα εφοδιαστεί με γαλλικά άρματα Leclerc.

Ο Κουλέμπα δεν έδωσε κάποιο ακριβές χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων. Θα χρειαστεί επίσης κάποιος χρόνος για να εκπαιδευτούν οι Ουκρανοί στρατιώτες στη χρήση αυτών των αρμάτων. Σημείωσε ότι η χώρα του εργάζεται παρασκηνιακά για να εξασφαλίσει άρματα και από άλλες χώρες, σε αυτήν την κρίσιμη φάση του πολέμου. «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, τόσο για να διευρύνουμε τον συνασπισμό των αρμάτων (σ.σ. τον αριθμό των χωρών) όσο και για να αυξήσουμε τη συμβολή εκείνων που έχουν ήδη δεσμευτεί να μας δώσουν», είπε.

Το Κίεβο σχεδιάζει μια μεγάλη αντεπίθεση με στόχο να απελευθερώσει εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία στη νότια και ανατολική Ουκρανία. Οι ΗΠΑ προέτρεψαν ωστόσο τις ουκρανικές αρχές να αναβάλουν αυτά τα σχέδια μέχρι να αφιχθεί η δυτική στρατιωτική βοήθεια. Η Ουκρανία ανησυχεί όμως ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει τη δική της αντεπίθεση εντός των επόμενων εβδομάδων και μηνών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
LIFESTYLE6 ημέρες ago

10 αρώματα που πρέπει να δοκιμάσετε αν αγαπάτε τις φλοράλ μυρωδιές

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη για τον 36χρονο Γιάννη από τη Νέα Ιωνία Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Σοκ στον Βόλο – «Έσβησε» 57χρονος άνδρας – Υπέστη ανακοπή καρδιάς

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Νεκρός σε τροχαίο πατέρας 4 παιδιών – Έχασε τον έλεγχο της μηχανής του, διαλύθηκε το κράνος του

ΘΕΣΣΑΛΙΑ23 ώρες ago

«Την επόμενη εβδομάδα η πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους Αγρότες»

LIFESTYLE4 ημέρες ago

«Παντρεύτηκα, έκανα τρία παιδιά και χώρισα, αλλά δεν μάθατε κάτι»

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ1 ημέρα ago

Πέντε βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αρχίσεις να τρέχεις (video)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ23 ώρες ago

«Η συνάντηση» με τον Γιώργο Κιμούλη επιστρέφει τον Απρίλιο στο Θέατρο Αμαλία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago

Πάνω από 100 παραστάσεις για τον «Θησαυρό της Βαγίας» – Στους 30.000 οι θεατές που έχουν ήδη δει την αναβίωση του θρυλικού βιβλίου της Ζωρζ Σαρή στο θέατρο

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Χρήστος Μάστορας: Η απάντησή του για το «φιλί» στο στόμα στη Δέσποινα Βανδή

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή