Connect with us
2025 02 03T123535Z 1821420690 RC2RDBA1XANW RTRMADP 5 UKRAINE CRISIS RUSSIA ELECTION 1 620x350.jpg 2025 02 03T123535Z 1821420690 RC2RDBA1XANW RTRMADP 5 UKRAINE CRISIS RUSSIA ELECTION 1 620x350.jpg

ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ξεκίνησε εκ νέου η βοήθεια των ΗΠΑ – «Μελετάμε προσεκτικά την πρόταση για εκεχειρία», λέει ο Πεσκόφ

Published

on

Οι παραδόσεις στρατιωτικών προμηθειών στην Ουκρανία επανήλθαν στα πρότερα επίπεδα μετά τη σύντομη παύση που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορώντας το Κίεβο για αδιαλλαξία.

Η συνάντηση αμερικανικής και ουκρανικής αντιπροσωπείας στη Σαουδική Αραβία έδωσε στις ΗΠΑ αυτό που ήθελαν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι συμφώνησε στην πρόταση της Ουάσιγκτον για 30ημερη κατάπαυση πυρός παίρνοντας ως αντάλλαγμα την επαναφορά της στρατιωτικής βοήθειας.

Τα βλέμματα τώρα είναι στραμμένα στη Ρωσία καθώς ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι μία προσωρινή εκεχειρία δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας του. Ωστόσο φαίνεται πως η Μόσχα δεν είναι διατεθειμένη να κλείσει τον δίαυλο επικοινωνίας με την Ουάσιγκτον αλλά σκοπεύει να παζαρέψει τους όρους για μια τέτοια συμφωνία κατάπαυσης πυρός.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η Ρωσία μελετά προσεκτικά τα όσα ανακοινώθηκαν μετά τις αμερικανο-ουκρανικές συνομιλίες, αλλά διευκρίνισε ότι προτού η Μόσχα κάνει δεκτή την πρόταση για την προσωρινή εκεχειρία θα πρέπει να ενημερωθεί από τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μάικλ Γουόλς.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ Πούτιν και Τραμπ, η οποία, όπως είπε, θα μπορούσε να οργανωθεί πολύ γρήγορα εάν χρειαστεί.

Advertisement

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξάλλου δήλωσε χθες ότι σκοπεύει να συνομιλήσει σύντομα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αναφορικά με τις συγκρούσεις στο πεδίο της μάχης που συνεχίζονται εντατικά παρά τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία, ο Πεσκόφ ανακοίνωσε επιτυχίες λέγοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στο Κουρσκ και ανακαταλαμβάνουν χωριά από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Οι επιτυχίες στο μέτωπο φαίνεται πως είναι κρίσιμες για τη Μόσχα που θα επιχειρήσει να κατοχυρώσει de facto την κυριαρχία της επί ουκρανικών εδαφών και να απομακρύνει τα στρατεύματα του Κιέβου από τη δική της επικράτεια προτού προχωρήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία.

Περισσότερα σε λίγο…

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο