OIKONOMIA
Παγετός 2022: Εντός Μαΐου η καταβολή των προκαταβολών


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Έως 30 Ιουνίου, αναμένονται τα πλήρη πορίσματα των εξατομικευμένων ελέγχων
Προκαταβολή έως 60% της εκτιμηθείσας αποζημίωσης θα δοθεί στους πληγέντες από τον παγετό του Ιανουαρίου του 2022, δηλαδή μόλις τέσσερις μήνες μετά την καταστροφή, από τον ΕΛΓΑ, ανακοίνωσε ο ΥπΑΑΤ, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, κ. Ανδρέα Πουλά.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για να δοθεί η αποζημίωση κατετέθη τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στον Οργανισμό, με στόχο να καταβάλει προκαταβολές εντός του Μαΐου. Στη συνέχεια έως 30 Ιουνίου, αναμένονται τα πλήρη πορίσματα των εξατομικευμένων ελέγχων για να ακολουθήσει η εξόφληση.
Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς για να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι εκτιμήσεις αυξάνεται το ποσό των αποζημιώσεων των εκτιμητών από 2.400 ευρώ σε 4.800 ευρώ και τους δίνεται η δυνατότητα εργασίας και το Σαββατοκύριακο.
Μάλιστα, όπως επισήμανε ο υπουργός ο λόγος για τον οποίο δεν μπόρεσε δυστυχώς να ολοκληρωθεί νωρίτερα είναι γιατί υπήρχε η υποχρέωση αποπληρωμής όλων των ζημιών του 2021, που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα μήνα, με τα 30 εκατ. ευρώ τα οποία δόθηκαν. «Έχουν μείνει λίγα ποσά που αφορούν τις ενστάσεις. Και ουσιαστικά η πρώτη πληρωμή η οποία θα γίνει για το 2022 είναι αυτή και γίνεται τέσσερις μόλις μήνες μετά την επέλευση του άσχημου αυτού γεγονότος. Μακάρι να μπορούσαμε να πληρώσουμε στους δύο μήνες. Πάντως στους τέσσερις μήνες από την ημέρα της ζημιάς μέχρι την αποζημίωση καταλαβαίνετε ότι είναι ένας χρόνος που δεν συνηθίζεται», υπογράμμισε.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Πέθανε ξαφνικά 49χρονη γυναίκα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Σοκ στον Βόλο- Σκοτώθηκε 14χρονο κορίτσι -Έπεσε στο μπάνιο του σπιτιού της
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Πέθανε 48χρονος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Πέθανε ο 53χρονος Κωνσταντίνος Ντάκης από Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΜΕΑ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Πέθανε ξαφνικά 49χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Στον μικρό Γιωργάκη η αναπηρική σύνταξη του μακελάρη της Μακρινίτσας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
ΤΟ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟ YACHT ΤΟΥ ΔΑΚΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΡΑΘΑ.