ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο Μουσείο Ακρόπολης – «Οδύσσεια εξ ακοής» από το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, το Μουσείο Ακρόπολης και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίαςπροσκαλούν τους επισκέπτες και τους ακροατές τους, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2026, από τις 9 π.μ. έως τις7 μ.μ., στη μαραθώνια συνακρόαση «Οδύσσεια εξ ακοής». Έπειτα από την θερμή υποδοχή της περυσινής ανάγνωσης της Ιλιάδας, η συνεργασία των δύο φορέων επιστρέφει στο ομηρικό σύμπαν, ακολουθώντας τα ίχνη του Οδυσσέα.
Στο προαύλιο του Μουσείου Ακρόπολης, φοιτήτριες και φοιτητές της Κλασικής Φιλολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και άνθρωποι από τον ευρύτερο χώρο των γραμμάτων και των εκδόσεων, θα απαγγείλουν κατ’ επιλογήν δεκατέσσερις ραψωδίες από την Οδύσσεια του Ομήρου, σε φιλολογική επιμέλεια του Αν. Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας Βασίλη Π. Βερτουδάκη. Στη σκιά του Ιερού Βράχου, η περιπέτεια του ανθρώπινου πνεύματος και ο διαχρονικός νόστος για την πατρίδα και την αυτογνωσία θα αναβιώσουν μέσα από τη δωρική και μουσική μετάφραση του Δ. Ν. Μαρωνίτη. Μέρος της πρώτης ραψωδίας θα ακουστεί από τον Γενικό Διευθυντή του Μουσείου Ακρόπολης, Καθηγητή Νικόλαο Χρ. Σταμπολίδη.

Η πρόσβαση για το κοινό θα είναι ελεύθερη ενώ η ατμόσφαιρα της συνακρόασης θα μεταφερθεί σε απευθείας σύνδεση από τις συχνότητες του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ και μέσω του διαδικτύου από την ψηφιακή πλατφόρμα του Ertecho.


Απαγγελία:
Μαρία-Ειρήνη Γιαννακοπούλου, Φωτεινή Γκοτζαμπασοπούλου, Θοδωρής Γυφτάκης, Δήμητρα Καταχανά, Λαμπρινή Κατωπόδη, Μαίρη Μανιάτη, Ειρήνη Παλτόγλου, Αντώνης Παναγιώτου, Ελένη Τσολάκη, Δημήτρης Σταμπόλης, Κωστής Τσούτσιας, Χρήστος Φροσυνάκης, Άννα-Μαρία Χριστοφοράτου.
Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Μυρσίνη Γκανά, Νίκος Ερηνάκης, Μενέλαος Καραμαγγιώλης, Γιώργος Κοροπούλης, Αφροδίτη Κοσμά, Αχιλλέας Κυριακίδης, Δήμητρα Κωτούλα, Κάλλια Παπαδάκη, Δημήτρης Πλάντζος, Γιάννης Στρατάκης, Κατερίνα Σχινά, Κυριάκος Χαρίτος και Βασίλης Π. Βερτουδάκης.
Παρουσίαση: Πάρις Μέξης, Διονύσης Μαλλούχος, Μάιρα Μηλολιδάκη,Έλενα Μαραγκού, Αφροδίτη Κοσμά.
Φωνητική προπαίδευση: Άγης Γυφτόπουλος, Μάρα Καλούδη.
Ηχοληψία: Αργύρης Παντελιάδης, Παναγιώτης Στούπης, Σπύρος Ηλιάδης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ23 ώρες agoΚέλλας στο ΕΡΤnews: Αναδρομικά στους αγρότες η επιδότηση για τα λιπάσματα
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ12 ώρες agoΑπό 2 Απριλίου η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ9 ώρες agoΟΠΕΚΕΠΕ: Την άρση ασυλίας για 11 βουλευτές ζητά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Στη Βουλή η δικογραφία
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες agoΚακοκαιρία Erminio: Άμεση ενεργοποίηση της τηλεκπαίδευσης όπου είναι εφικτό
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες agoΝεκρή 45χρονη σε τροχαίο στην επαρχιακή οδό Κολχικού-Σοχού
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ώρες agoΓερουλάνος: Στόχος η επιστροφή των προοδευτικών ψηφοφόρων – Όχι σε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ21 ώρες agoΝέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο – Συνάντηση Πλεύρη και Βολουδάκη με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ11 ώρες agoFuel Pass 2026: Υποβολή αιτήσεων από 6 έως 30 Απριλίου – Πώς θα γίνουν οι πληρωμές









