Στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης – όπου αναμένεται να λειτουργήσει mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά – βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως είπε, σύμφωνα με τον σχεδιασμό και με στόχο την ταχύτερη δυνατή εμβολιαστική θωράκιση των παιδιών 5 – 11 ετών, το εμβολιαστικό κέντρο στο Παίδων Πεντέλης θα διαθέτει περισσότερες από 10 εμβολιαστικές γραμμές.

Είναι η πρώτη φορά, τόνισε η κυρία Γκάγκα, από την αρχή του προγράμματος εμβολιασμού, που ένα mega εμβολιαστικό κέντρο εγκαθίσταται σε νοσηλευτική δομή και λειτουργεί παράλληλα με αυτή.

«Το νοσοκομείο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί πλήρως, να δέχεται τακτικά περιστατικά, για νοσηλείες, χειρουργεία και τακτικά ιατρεία. Η φροντίδα των μικρών ασθενών θα συνεχιστεί απρόσκοπτα σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, ενώ θα εξυπηρετούνται και όσα επείγοντα περιστατικά φτάνουν στο Νοσοκομείο», ανέφερε η υπουργός.

Πρόσθεσε ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Παίδων Πεντέλης προσφέρονται για την παράλληλη λειτουργία νοσηλευτικών και εμβολιαστικών δραστηριοτήτων, ενώ διαθέτουν και χώρο στάθμευσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση γονέων και παιδιών.

Η Μίνα Γκάγκα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους όλων των τμημάτων για το σχέδιο αναβάθμισης του Νοσοκομείου.

Στη συνέχεια, συμμετείχε σε σχετική σύσκεψη, στην οποία μετείχαν η υφυπουργός, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη, η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, ο διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Ηλίας Δαλαΐνας, η αναπληρώτρια διοικήτρια του Παίδων Πεντέλης Τούλα Κατοίκου και η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Κωνσταντίνα Μαμούρα.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων

Παρά τις διαβεβαιώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας για την απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, η απόφαση του υπουργείου να σταματήσουν για ένα μήνα οι εφημερίες του νοσοκομείου, προκειμένου να μετατραπεί σε mega εμβολιαστικό κέντρο, συνεχίζει να προκαλεί έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων.

Το πρωί της Δευτέρας, μάλιστα, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, χαρακτηρίζοντας «τραγικό» το να σταματήσουν τις εφημερίες εν μέσω πανδημίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr