«Ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την απλοϊκή εξήγηση που προσφέρουν οι ινδικές αρχές», τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν

Kοινή έρευνα ζήτησε το Πακιστάν σχετικά με τον πύραυλο που εκτοξεύτηκε «κατά λάθος» η Ινδία, απορρίπτοντας την απόφαση του Νέου Δελχί να διεξαγάγει εσωτερική έρευνα για το περιστατικό, καλώντας μάλιστα και τη διεθνή κοινότητα να παίξει ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την απλοϊκή εξήγηση που προσφέρουν οι ινδικές αρχές», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν.

«Το Πακιστάν απαιτεί μια κοινή έρευνα για να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα γεγονότα γύρω από το περιστατικό», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο στρατός του Πακιστάν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ένας πύραυλος εδάφους-εδάφους που εκτοξεύτηκε από την γειτονική Ινδία παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας και κατέληξε στην ανατολική επαρχία Παντζάμπ, προκαλώντας ζημιά σε κτίριο, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Από την πλευρά της, η ινδική κυβέρνηση απάντησε ότι η εκτόξευση ήταν αποτέλεσμα τεχνικής δυσλειτουργίας, κατά την εκτέλεση συντήρησης ρουτίνας. Όπως τονίστηκε, θα διεξαχθεί έρευνα για το λυπηρό αυτό περιστατικό, από το οποίο «ευτυχώς δεν υπήρξε καμία απώλεια ζωής».

Το Πακιστάν προειδοποίησε την Ινδία «να έχει υπόψη της τις δυσάρεστες συνέπειες μιας τέτοιας αμέλειας και να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να αποφύγει την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Πώς εξελίσσεται η 17η μέρα του πολέμου – 25 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου οι Ρώσοι [Χάρτες]