Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρενέβη στη συζήτηση που διεξάγεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τις συμβάσεις πρόσκτησης μαχητικών αεροσκαφών Rafale, φρεγατών και τορπιλών

Την προοπτική ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) μελετά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τα αρμόδια επιτελεία, σύμφωνα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που διεξάγεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τις συμβάσεις πρόσκτησης μαχητικών αεροσκαφών Rafale, φρεγατών και τορπιλών και απαντώντας στην κριτική του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Αν. Μυλωνάκη περί ανεξέλεγκτων πτώσεων τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, είπε μεταξύ άλλων πως: «η αίσθηση ότι είμαστε αμέριμνοι απέναντι στην απειλή των UAV είναι λάθος. Γίνονται πολλές κινήσεις σε πολλά επίπεδα».

«Επειδή βλέπω ότι ορισμένοι έχουν την αίσθηση ότι παρακολουθούμε και δεν κάνουμε τίποτα για τα UAV της Τουρκίας, δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε τι κάνει το ΥΠΕΘΑ γι’ αυτά τα συστήματα. Οι εταιρείες που μπορούν να παρουσιάσουν λύσεις έχουν απόλυτη πρόσβαση στο ΥΠΕΘΑ. Να κάνουν την παρουσίαση να γίνει η αξιολόγηση και να πάμε παρακάτω. Αυτή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Δεν οφείλουμε να δίνουμε αναφορά κάθε ώρα και στιγμή για το τι κινήσεις κάνουμε και πως προχωράμε.

» Αλλά η αίσθηση ότι είμαστε αμέριμνοι απέναντι στην απειλή των UAV είναι λάθος. Γίνονται πολλές κινήσεις σε πολλά επίπεδα. Όποιος θέλει να δείξει κάτι μπορεί να το κάνει ενώπιον των αρμόδιων επιτελείων. Η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έχει αποδείξει ότι ακούει τα επιτελεία και καλύπτει τις ανάγκες τους σε πολύ μεγάλο βαθμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος ενώ επισήμανε προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να μην χρησιμοποιούν τον όρο drones για τα μη επανδρωμένα λέγοντας πως «τα drones είναι για να φωτογραφίζουν γάμους».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Συνελήφθη πατέρας που δεν έστελνε το παιδί του στο σχολείο για δύο χρόνια