Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της νέας πανελλαδικής έρευνας της Focus Bari | YouGov για την επαγγελματική και οικονομική κατάσταση των Ελλήνων μετά από δύο χρόνια πανδημίας

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ένας στους δύο Έλληνες δηλώνουν ίδια κατάσταση ως προς τα οικονομικά τους, αλλά σχεδόν δύο στους πέντε δηλώνουν χειρότερη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας πανελλαδικής έρευνας της Focus Bari | YouGov.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πάντως η πλειονότητα όσων κατάφεραν να βελτιώσουν τα οικονομικά τους σε σχέση με δύο χρόνια πριν είναι γιατί μείωσαν τα έξοδά τους.

Συγκεκριμένα, μετά από δύο χρόνια συνθηκών πανδημίας, διαπιστώνεται ότι:

– Οι τρεις στους πέντε δηλώνουν τα επαγγελματικά τους στην ίδια κατάσταση, ο ένας στους τέσσερις σε χειρότερη, και ένα 14% σε καλύτερη.

– Η εικόνα αυτή είναι οριακά καλύτερη σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καθώς φαίνεται πως οι αρχικά πληγείσες επαγγελματικές ομάδες κατάφεραν να ξεπεράσουν σε κάποιο βαθμό τις δυσκολίες και να βρουν νέες διεξόδους.

– Ως προς τα οικονομικά, ένας στους δύο Έλληνες δηλώνουν ίδια κατάσταση σε σύγκριση με την προ-πανδημίας εποχή, ενώ μια σημαντική αναλογία (38%) αναφέρουν πως τα οικονομικά τους είναι χειρότερα σήμερα έναντι του 2020.

– Η δημογραφική ομάδα με τον μεγαλύτερο βαθμό οικονομικής απώλειας μέσα στα τελευταία δύο χρόνια είναι το ηλικιακό γκρουπ 45-54 χρόνων.

Η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων επέστρεψε, όμως δεν έπρεπε να έχει λείψει ποτέ