Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Πανδημία κοροναϊού: Η αμερικανική «χαρτογράφηση» της COVID-19

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Και επισήμως πλέον οι ΗΠΑ καταγράφουν μια νέα «μαύρη πρωτιά»: του ενός εκατομμυρίου θανάτων από την COVID-19.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Εικάζεται ότι το τραγικό αυτό ορόσημο μπορεί να έχει ξεπεραστεί αρκετά νωρίτερα, ημέρες ή και εβδομάδες, λαμβανομένης υπόψη της τελευταίας έκθεσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών από κοροναϊό παγκοσμίως είναι σχεδόν τριπλάσιος από τον επίσημα καταγεγραμμένο, φτάνοντας έτσι περίπου τα 15 εκατομμύρια.

Ειδικοί ανατρέχουν στα έως τώρα δεδομένα, σε μια προσπάθεια καλύτερης αποτύπωσης και κατανόησης της εξέλιξης της πανδημίας στις ΗΠΑ και πώς μια προηγμένη χώρα όπως αυτή έφτασε να θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς στο κόσμο.

Καθώς δε η πανδημία δεν έχει ακόμη τελειώσει και η απειλή της COVID-19 παραμένει υπαρκτή μέσα από νέες παραλλαγές του ιού, η ανάλυση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί για χρόνια.

Φαίνεται πάντως ότι η COVID-19 εξελίχθηκε σαν πέντε διαφορετικές πανδημίες στις ΗΠΑ, τονίζει σε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση στον εξειδικευμένο σε θέμα υγείας ιστότοπο Stat ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Τζ. Έμορι Πάρκερ, με μακρά προϋπηρεσία στη δημοσιογραφία δεδομένων.

Όχι λόγω διαφορετικών στελεχών του ιού, επισημαίνει, αλλά εξαιτίας των διαφορετικών συνεπειών της COVID-19 αναλόγως του χρόνου, του τόπου και της ηλικιακής ή κοινωνικής ομάδα στην οποία κάποιος ανήκει.

Ο παράγοντας του χρόνου

Στην αρχική φάση της, η πανδημία έπληξε κυρίως τις πυκνοκατοικημένες αμερικανικές μεγαλουπόλεις.

Το μεγαλύτερο πάντως πλήγμα υπέστη μακράν η Νέα Υόρκη.

Το πρώτο κύμα του κοροναϊού έπεσε πάνω της σαν τσουνάμι, με αποτέλεσμα οι πρώτες εβδομάδες του Απριλίου του 2020 να είναι πραγματικά εφιαλτικές.

Καταγράφονταν τότε 63 θάνατοι από κοροναϊό ανά 100.000 άτομα σε εβδομαδιαία βάση -το υψηλότερο ποσοστό επί αμερικανικού εδάφους από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Μέχρι τα τέλη του 2020 το ποσοστό θνησιμότητας μειώθηκε σημαντικά, χάρη στη σημαντική πρόοδο στη φροντίδα των ασθενών με COVID-19 και στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για την νόσο.

Η μετέπειτα ανάπτυξη εμβολίων κατά του κοροναϊού, καθώς και φυσικής ανοσίας από μεγάλο μέρος του πληθυσμού που νόσησε με κοροναϊό επιβράδυναν την εξάπλωση της πανδημίας και περιόρισε σημαντικά το ποσοστό θνησιμότητας από την COVID-19.

Η εμφάνιση και επικράτηση ωστόσο νέων στελεχών και παραλλαγών του ιού συνιστούν μια συνεχή πρόκληση, παρά το γεγονός ότι η αναλογία θανάτων και κρουσμάτων έχει μειωθεί.

«Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ατόμων προσβλήθηκε από την Όμικρον», επισημαίνει ο Πάρκερ.

Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι «ο απόλυτος αριθμός θανάτων θα είναι επίσης μεγάλος, παρά τη μικρότερη αναλογία».

Η σημασία του τόπου διαμονής

Μέχρι τον Αύγουστο του 2020, εν τω μεταξύ, τα ποσοστά θνησιμότητας σε μη μητροπολιτικές περιοχές ξεπέρασαν κατά μέσο όρο εκείνα των μεγαλουπόλεων στις ΗΠΑ.

Έκτοτε, το χάσμα διευρύνθηκε και τα ποσοστά θανάτων παρέμειναν σταθερά υψηλότερα στις αγροτικές περιοχές.

Ένας από τους βασικούς παράγοντες αρχικά ήταν η πρόσβαση στην  υγειονομική περίθαλψη.

Μεσούσης της πανδημίας μάλιστα, μέσα στο 2020, έκλεισαν 19 περιφερειακά νοσοκομεία σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της αμερικανικής επικράτειας -τα περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά.

Αυτό πρακτικά σήμαινε λιγότερες διαθέσιμες κλίνες στις μη μητροπολιτικές περιοχές και ακόμη μεγαλύτερο φόρτο εργασίας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ακόμη και με τη διάθεση των εμβολίων, ωστόσο, οι διαχωριστικές γραμμές παρέμειναν βαθιές.

Αν και στην πρώτη φάση της χορήγησης -όταν τα σκευάσματα προορίζονταν για ομάδες υψηλού κινδύνου- τα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ αστικών και αγροτικών περιοχών ήταν περίπου τα ίδια, το χάσμα  επανήλθε όταν τα εμβόλια εγκρίθηκαν για όλους τους ενήλικες.

Αρχικά το φαινόμενο αποδόθηκε κυρίως στην περιορισμένη πρόσβαση του πληθυσμού των αγροτικών περιοχών σε εμβολιαστικά κέντρα.

Αφότου όμως αυτά αυξήθηκαν, ακόμη και με κινητές μονάδες, τα ποσοστά όσων επέλεξαν να μην εμβολιαστούν -είτε λόγω άρνησης του κοροναϊού, είτε λόγω φόβου- παρέμειναν υψηλότερα στις μη μητροπολιτικές περιοχές.

Ηλικιωμένοι vs νέων

Αν και η COVID-19 πλήττει όλες τις ηλικιακές ομάδες, το μεγαλύτερο τίμημα έχουν πληρώσει οι ηλικιωμένοι.

Η πλειονότητα των Αμερικανών που πέθαναν από κοροναϊό ήταν άνω των 65 ετών.

Παρ’ όλα αυτά, προκαταρκτικά στοιχεία για το 2021 που δημοσιεύθηκαν από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ αποκαλύπτουν νέα δεδομένα.

Στα άτομα ηλικίας 15-24 ετών, η COVID-19 αποτέλεσε πέρυσι την τέταρτη κύρια αιτία θανάτου, κάτω από τις αυτοκτονίες και πάνω από τους καρκίνους.

Στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών, ήταν η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου.

Στους 45-54 ετών, ήταν η πρώτη.

Ανεμβολίαστοι εναντίον εμβολιασμένων

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους για την αποτελεσματικότητα και τη σημασία των εμβολίων.

Στο πανδημικό κύμα της παραλλαγής Όμικρον, το ποσοστό θνησιμότητας στις τάξεις των ανεμβολίαστων Αμερικανών κορυφώθηκε, με αναλογία 26 θανάτους ανά 100.000 άτομα.

Για τους εμβολιασμένους το ποσοστό ήταν 10 φορές χαμηλότερο.

Σε όσους είχαν κάνει, δε, και την αναμνηστική δόση, το ποσοστό ήταν μόλις 1 θάνατος στα 100.000 άτομα.

Παρ’ όλα αυτά, επισημαίνεται στην έρευνα του Stat, η σταδιακή εξασθένηση της ανοσίας έχει μοιραία ως αποτέλεσμα να αυξηθεί τους τελευταίους μήνες ο αριθμός θανάτων στις τάξεις των εμβολιασμένων.

Από τότε που τα εμβόλια έγιναν ευρέως διαθέσιμα, ο περασμένος Ιανουάριος ήταν ο πιο θανατηφόρος μήνας για αυτή την κατηγορία.

Σαφώς όμως ο κίνδυνος θανάτου από κοροναϊό παραμένει σημαντικά χαμηλότερος για όσους έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19, έναντι όσων δεν το έχουν κάνει.

Οικονομική ανισότητα

Οι πιο ευάλωτοι -οικονομικά και κοινωνικά- Αμερικανοί επηρεάστηκαν δυσανάλογα από την υγειονομική κρίση.

Οι περιοχές με υψηλό δείκτη κοινωνικής ευπάθειας (στον οποίο συνυπολογίζονται η κοινωνικο-οικονομική κατάσταση, η σύνθεση του νοικοκυριού κι εάν είναι κάποιος μέλος μειονότητας) παρουσίασαν σταθερά υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από κοροναϊό.

Ήταν, δε, ιδιαίτερα αυξημένα σε περιοχές με υψηλό ποσοστό ανασφάλιστων (άνω του 11,4%, όπως το ορίζει το CDC) και ατόμων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Ηθικό δίδαγμα

Ο απολογισμός της πανδημίας, επισημαίνει το Stat, είναι ένας συνδυασμός τόσο επιστημονικών επιτευγμάτων και ηρωϊσμού των υγειονομικών που έσωσαν πολλούς ανθρώπους, όσο και συστημικών αποτυχιών που κόστισαν πάρα πολλές ζωές.

Τα όσα έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί αποτελούν έναν γνώμονα για τη νέα φάση αντιμετώπισης της πανδημίας στην οποία έχουμε εισέλθει, με μεγαλύτερη ανοχή στον κίνδυνο και αυξημένη επιθυμία για επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς ζωής.

Όμως πολλά ερωτήματα ως προς την COVID-19 και την εξέλιξή της παραμένουν αναπάντητα και σημαντικό τμήμα του πληθυσμού συνεχίζει να αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο, καθώς προκύπτουν νέα στελέχη του ιού και παραλλαγές τους.

«Επ’ ουδενί δεν τελείωσε», προειδοποίησε τις προάλλες ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος Δρ. Άντονι Φάουτσι. «Ακόμα βιώνουμε», τόνισε, «μια παγκόσμια πανδημία».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 12 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις – Ποιος ανέλαβε την ευθύνη

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η τζιχαντιστική οργάνωση στο κανάλι της στο Telegram.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τρεις εκρήξεις κατέστρεψαν τα τρία μικρά λεωφορεία στα οποία είχαν τοποθετηθεί βόμβες, και τα οποία βρίσκονταν σε διαφορετικές γειτονιές της Μαζάρ-ι-Σαρίφ νωρίτερα σήμερα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άνθρωποι και άλλοι δεκαπέντε να τραυματιστούν, σύμφωνα με την αστυνομία και τις υπηρεσίες υγείας.

Τρεις γυναίκες ανάμεσα στους νεκρούς

Σύμφωνα με τον Νατζιμπουλάχ Ταουάνα, τον επικεφαλής της υπηρεσίας υγείας της επαρχίας Μπαλχ, τρεις γυναίκες είναι μεταξύ των δέκα ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις των μικρών λεωφορείων.

Παράλληλα οι αρχές επιβεβαίωσαν άλλη μια έκρηξη στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Πρόκειται για βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το βράδυ και είχε στόχο ένα τζαμί. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών της Καμπούλ ανάρτησε στο Twitter έναν απολογισμό με πέντε νεκρούς και 22 τραυματίες από την έκρηξη στο τζαμί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Σοϊγκού: Η πρόοδός μας είναι πιο αργή από ό, τι σχεδιάζαμε – Είμαστε προετοιμασμένοι για παρατεταμένο πόλεμο

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφτασε σήμερα τις 91 ημέρες, με τον Σεργκέι Σοϊγκού, τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, να παραδέχεται ότι η πρόοδος των ρωσικών στρατευμάτων είναι πιο αργή από ό, τι είχε σχεδιαστεί.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός δήλωσε ότι η Μόσχα επιβραδύνει σκόπιμα την επίθεσή της για να επιτρέψει στους κατοίκους των περικυκλωμένων πόλεων να διαφύγουν.

«Φυσικά, αυτό επιβραδύνει τον ρυθμό της επίθεσης, αλλά γίνεται σκόπιμα για να αποφευχθούν απώλειες μεταξύ των αμάχων», δήλωσε ο Σοϊγκού σε συνάντηση του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας, μιας στρατιωτικής συμμαχίας υπό ρωσική ηγεσία ορισμένων πρώην σοβιετικών κρατών.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέρριψε την ιδέα ότι οι Ρώσοι συγκρατούνται σκόπιμα ως «απολύτως εξωπραγματική».

Πρώτη επίσημη παραδοχή Σοϊγκού

Δυτικοί αναλυτές λένε εδώ και μήνες ότι ο πόλεμος εξελίσσεται πιο αργά από ό, τι θα ήθελε το Κρεμλίνο, σημειώνουν οι Times. «Η δήλωση του Σοϊγκού είναι η πρώτη του επίσημη παραδοχή ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται πίσω από το χρονοδιάγραμμα και είναι η πρώτη επίσημη δήλωση για τον ρυθμό του πολέμου από τότε που ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Λουκασένκο δήλωσε ότι η επιχείρηση «σέρνεται» στις 4 Μαΐου», τόνισε το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW), μια δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσινγκτον.

Το ISW τονίζει ότι Ρώσοι bloggers επικρίνουν το υποτιθέμενο ενδιαφέρον του Σοϊγκού για τους αμάχους, ισχυριζόμενοι ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν θα νοιάζονταν αν απομακρύνονταν στις εκκενώσεις  «ναζιστές» πολίτες.

Αυτό είναι «μέρος της αυξανόμενης ρωσικής εθνικιστικής αντίδρασης ότι το Κρεμλίνο δεν κάνει αρκετά για να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία», εξήγησε το ISW.

Στην πραγματικότητα, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν βάλει στο στόχαστρο Ουκρανούς αμάχους καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου και έχουν επανειλημμένα αρνηθεί τις ουκρανικές προσπάθειες να διαπραγματευτούν διαδρόμους εκκένωσης.

Ο Σοϊγκού υποστήριξε ότι ο ρωσικός στρατός δεν έπληξε πολιτικές υποδομές, αλλά στόχευσε στρατιωτικές υποδομές με «όπλα υψηλής ακρίβειας». «Θα συνεχίσουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι», είπε ο Σοϊγκού, χρησιμοποιώντας τη φράση του Κρεμλίνου για τον πόλεμο.

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ δήλωσε επίσης ότι η επίθεση της Μόσχας θα διαρκέσει όσο χρειαστεί. «Δεν βιαζόμαστε να τηρήσουμε τις προθεσμίες», δήλωσε.

Πώς είναι η κατάσταση στο Ντονμπάς

Αν και τα ρωσικά στρατεύματα έχουν σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο στην περιοχή Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, την τελευταία εβδομάδα σε σύγκριση με τις αρχές του μήνα, η πρόοδος παραμένει αργή και περιορίζεται σε «μικρούς» στόχους, σύμφωνα με την ανάλυση του ISW.

Το Ινστιτούτο εκτίμησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήταν πιθανό να αντιμετωπίσουν μακροχρόνιες αστικές μάχες σε περίπτωση επιτυχούς περικύκλωσης του Σεβεροντονέτσκ.

Το Σεβεροντονέτσκ είναι η μεγαλύτερη πόλη που παραμένει σε ουκρανικά χέρια στην περιοχή του Λουγκάνσκ, μία από τις δύο «αποσχισθείσες δημοκρατίες» που είναι πιστές στη Μόσχα στα ανατολικά της χώρας, μαζί με το Ντονέτσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις διαθέτουν σημαντικό αριθμό στρατευμάτων, πυροβολικού και αεροσκαφών για να νικήσουν τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή του Λουγκάνσκ.

Ο Ρομπ Τέιλορ, πρώην πεζοναύτης και νυν διευθυντής της 4GD, η οποία προσφέρει εκπαίδευση σε αστικές μάχες στα βρετανικά στρατεύματα, δήλωσε: «Η αστική σύγκρουση εναντίον ενός ισότιμου εχθρού είναι το δυσκολότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στον στρατό. Εδώ θα είναι το σημείο όπου η σύγκρουση θα επιβραδυνθεί δραματικά, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις θα επικεντρωθούν στις πόλεις».

Είπε ότι σε πολέμους, όπως στο Αφγανιστάν, η εκκένωση των θυμάτων αποτελεί βασική προτεραιότητα για τα βρετανικά στρατεύματα. «Εδώ πρόκειται για έναν πιο ολοκληρωτικό πόλεμο, όπου δεν έχετε την πολυτέλεια να το κάνετε αυτό».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΚΟΣΜΟΣ2 λεπτά ago

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 12 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις – Ποιος ανέλαβε την ευθύνη

VIDEO12 λεπτά ago

Επιστρέφει στη βάση Στεφανοβικείου το Apache που έκανε αναγκαστική προσγείωση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ13 λεπτά ago

Στουρνάρας με Νικολάου για τα «πυρόπληκτα δάνεια»

ΕΛΛΑΔΑ14 λεπτά ago

Χιλιάδες θύματα στην Ελλάδα από την κατάρρευση διαδικτυακής «πυραμίδας» – Σε κρυπτονομίσματα οι πληρωμές

Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ15 λεπτά ago

Aναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη του ερασιτέχνη – Sportrikala.gr

ΚΟΣΜΟΣ22 λεπτά ago

Σοϊγκού: Η πρόοδός μας είναι πιο αργή από ό, τι σχεδιάζαμε – Είμαστε προετοιμασμένοι για παρατεταμένο πόλεμο

VIDEO31 λεπτά ago

Βόλος: Διογκώνονται συνεχώς οι ελλείψεις φαρμάκων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ32 λεπτά ago

Μάνφρεντ Βέμπερ: Στηρίζω Μητσοτάκη που υπερασπίζεται την Ελλάδα – Ο Ερντογάν να σταματήσει να προκαλεί συμμάχους στο ΝΑΤΟ

ΕΛΛΑΔΑ33 λεπτά ago

Πάτρα: Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Φωτιά στην Αρόη δίπλα σε σπίτια

ΚΟΣΜΟΣ41 λεπτά ago

Μακελειό στο Τέξας: Η δεύτερη πιο φονική επίθεση που έχει καταγραφτεί ποτέ σε σχολείο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ14 ώρες ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

ηλικιωμένος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας

Δημοφιλή