ΕΛΛΑΔΑ
Πανελλαδικές 2022: Ενα μηχανογραφικό θα υποβάλουν οι υποψήφιοι

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας «προβλέπεται ότι για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φέτος, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, θα υποβάλλεται μόνο το μηχανογραφικό δελτίο πρώτης φάσης, όπως πέρυσι, δηλαδή όχι και 2ο».
Επιβεβαιώνεται το πρόσφατο ρεπορτάζ των “Νέων” καθώς το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ήδη ότι το «διπλό μηχανογραφικό» του εξεταστικού συστήματος δεν θα ισχύσει το καλοκαίρι στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας «Προβλέπεται ότι για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φέτος, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, θα υποβάλλεται μόνο το μηχανογραφικό δελτίο πρώτης φάσης, όπως πέρυσι, δηλαδή όχι και 2ο».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Πρόκειται για την δεύτερη φάση του εξεταστικού συστήματος του υπουργείου Παιδείας που επρόκειτο να εφαρμοστεί το καλοκαίρι, το οποίο προέβλεπε συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου για τα ΑΕΙ σε δυο φάσεις.
Το καλοκαίρι κατ επέκταση θα ισχύσει το εξεταστικό σύστημα που εφαρμόστηκε και πέρυσι με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής χωρίς καμία αλλαγή.
Τι προβλέπει το «διπλό μηχανογραφικό»
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείο Παιδείας ο οποίος φαίνεται πως τίθεται εν αμφιβόλω, στις επόμενες πανελλαδικές οι υποψήφιοι θα είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν στο πρώτο μηχανογραφικό τους μόνο το 10% των σχολών κάθε επιστημονικού πεδίου (20% στην περίπτωση των Επαγγελματικών Λυκείων).
Στη δεύτερη φάση που θα ακολουθούσε εάν εφαρμοζόταν το συγκεκριμένο μέτρο, δεν θα υπήρχε περιορισμός επιλογών, αλλά τα επόμενα μηχανογραφικά θα συμπληρώνονται μόνο από όσους υποψηφίους δεν εισήχθησαν στην Α’ φάση και θα περιείχαν μόνο τις θέσεις που θα απέμεναν κενές και τα τμήματα που δεν θα είχαν συμπληρώσει τις θέσεις τους (εφόσον επιτυγχανόταν και η καθορισμένη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κάθε τμήματος).
Γράψτε το σχόλιό σας


Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
«Έσβησε» μπροστά στην αντλία γνωστός 49χρονος πρατηριούχος στη Νέα Ιωνία Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Νεαρός ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε στην παραλία του Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ10 ώρες ago
Θλίψη με το μήνυμα του γιου του 49χρονου Βολιώτη που «έσβησε» έξω από το βετζινάδικο του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Θλίψη για τον 67χρονο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΛΑΓΕΡΑ από Βόλο
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago
Τροχαίο με επτά τραυματίες – Ανάμεσά τους 7χρονο παιδί
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago
Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος |
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Θλίψη για 56χρονη γυναίκα από Γατζέα
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες ago
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Ελάχιστες αλλαγές στη νέα κάλπη