Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2022: Προτεινόμενα θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας ΕΠΑΛ

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Για την καλύτερη προετοιμασία των υποψηφίων ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το in παρουσιάζει προτεινόμενα θέματα για τα υπό εξέταση μαθήματα.

Περισσότερα Εδω

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ

Νέες έρευνες από δικαστές κι ΕΛΑΣ για ύποπτες ενέργειες στον «βιασμό» της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ψάχνουν άγριους ξυλοδαρμούς, σχέσεις με επίορκους κρατικούς λειτουργούς, απάτες και έναν μυστηριώδη θάνατο. Πλήρης επιβεβαίωση του «Βήματος» από την εισαγγελική πρόταση για ψευδή καταγγελία της Γεωργίας Μπ. και «ανύπαρκτη κακοποίηση»

Σημαντική έρευνα από δικαστικές κι αστυνομικές αρχές για έναν ύποπτο θάνατο, για ξυλοδαρμούς , για απάτες κι άλλες παράνομες ενέργειες με ενδεχόμενη εμπλοκή κρατικών λειτουργών, φαίνεται να πραγματοποιείται –όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα»- για πρόσωπα που έχουν πιθανόν άμεση ή έμμεση σχέση με την καταγγελία του «βιασμού» της 24χρονης Γεωργίας Μ. στην Θεσσαλονίκη.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κι όλα αυτά παράλληλα με την εισαγγελική πρόταση που εκδόθηκε προ μερικών ημερών, σύμφωνα με την οποία η 24χρονη, η οποία κατήγγειλε το βιασμό της παραμονή Πρωτοχρονιάς σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, «απασχόλησε ψευδώς και με δόλο τις Αρχές». Καταγράφοντας η δικαστική λειτουργός μία σειρά από λόγους (κι ανάμεσα σε αυτούς τα πορίσματα τοξικολογικών εξετάσεων, οι μαρτυρίες τουλάχιστον 6-7 ατόμων και το βιντεοληπτικό υλικό) από τα οποία προκύπτει ότι δεν υπήρξε καμιά απολύτως κακοποίηση της 24χρονης κι ότι υπήρξε σκοπιμότητα στη σχετική καταγγελία.

Η πρόταση αυτή αποτελεί μία πλήρη επιβεβαίωση των διαδοχικών δημοσιευμάτων της εφημερίδας μας, τους προηγούμενους μήνες στα οποία καταγράφονταν τουλάχιστον δέκα σημαντικά ερωτήματα για τον καταγγελλόμενο «ομαδικό βιασμό» της 24χρονης που θεωρήθηκε «βεβαιότητα» και προκλήθηκε σύγχυση και συγκινησιακή φόρτιση στην κοινή γνώμη με διαδηλώσεις , απειλές κατά υποτιθέμενων «βιαστών» κλπ. Με αναφορές πλέον για απατηλές ενέργειες , ενώ η 24χρονη καλείται να καλύψει τα δικαστικά έξοδα.

Είναι ενδεικτικά τα δημοσιεύματα στο «Το Βήμα της Κυριακής» στις 20 Φεβρουαρίου και  στις 9 Φεβρουαρίου 2022. Σε αυτά σημειωνόταν ότι η η αλληλουχία των μαρτυριών από παρισταμένους στο πάρτι κι υπαλλήλων του ξενοδοχείου αναδείκνυε ότι η 24χρονη δεν παρασύρθηκε σε κάποιο δωμάτιο για να κακοποιηθεί μαζικά , όπως υποστήριζε . Όπως σημειωνόταν η 24χρονη αφού επέστρεψε στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι απεχώρησε μαζί με νεαρό σε άλλο δωμάτιο, χωρίς να υπάρχει ίχνος βίας. Με ερευνώμενο ζήτημα γιατί η 24χρονη προχώρησε –σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα- σε αυτή την ψευδη καταγγελία . Κι αν αυτό οφείλεται σε προσπάθεια δικαιολόγησης της «εξαφάνισης» της για πολλές ώρες απέναντι σε άλλα πρόσωπα από το προσωπικό περιβάλλον της ή υπήρχαν άλλες μεθοδεύσεις . Με την πλευρά της 24χρονης να υποστηρίζει ακόμη μέσω των νομικών εκπροσώπων της ότι «η καταγγελία της ήταν ακριβής»

Όμως η παράλληλη έρευνα των αστυνομικών και δικαστικών αρχών έχει σειρά άλλων σημαντικών στοχεύσεων. Πρώτον για να διερευνηθεί αρχικά ενδελεχώς ο καταγγελλόμενος άγριος ξυλοδαρμός σε ήδη κατασχεθέν ΙΧ από γνωστούς της 24χρονης ενός νεαρού «μετρ» που φαίνεται ότι συμμετείχε στο πάρτι και στον οποίο αποδιδόταν τάχα ότι «βοήθησε τους βιαστές». Σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη κακοποίηση του νεαρού –στην συνέχεια της καταγγελίας της για «βιασμό»- μνημονεύεται ότι ήταν παρούσα η Γεωργία Μπ. με αναφορές ότι δεν προσπάθησε να τον αποτρέψει.

Επιπλέον ερευνάται περιστατικό με απειλές και ξυλοδαρμούς σε κατοικία στην Θεσσαλονίκη από επίσης γνωστό της 24χρονης εναντίον του προαναφερόμενου νεαρού στο οποίο δηλώθηκε ότι ήταν παρόντες και «κουκουλοφόροι αστυνομικοί» κρίσιμης υπηρεσίας της ΕΛΑΣ στην Θεσσαλονίκη. Μάλιστα έχει προκύψει σειρά επαφών του ίδιου γνωστού της 24χρονης και με άλλους αστυνομικούς, οι οποίες ερευνώνται. Ακόμη εξετάζεται από δικαστικούς λειτουργούς περιστατικό αμφισβητούμενης «αυτοχειρίας» που σχετίζεται με ακίνητο στην Θεσσαλονίκη και το οποίο αφορά πάλι άτομα που ήξεραν την 24χρονη. Επιπλέον ερευνάται ο τρόπος διακίνησης βίντεο που υποτίθεται ότι απεικόνιζε τον «ομαδικό βιασμό της 24χρονης» την Πρωτοχρονιά και έχουν εντοπισθεί τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην σχετική μεθόδευση. Τελος από τις δικαστικές αρχες εξετάζονται υποθέσεις με απάτη ύψους 411.000 ευρώ σε βάρος γεωργικού συνεταιρισμού το 2016, περίπτωση άγριων ξυλοδαρμών ιδιωτών λόγω εταιρικού ανταγωνισμού αλλά και αναφορές για ξέπλυμα χρήματος σε συνεταιριστική τράπεζα όπως και δημιουργία εικονικών εταιρειών με πρωταγωνιστές πρόσωπα που φέρεται να σχετίζονται με την 24χρονη. Με τους ίδιους ν αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή και να δηλώνουν σε υπομνήματα τους ότι δεν έχουν προχωρήσει σε οποιαδήποτε επιλήψιμη ενέργεια.

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Σύγχυση με την κατάργηση της μάσκας στα αεροπλάνα από σήμερα – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων και πιο συγκεκριμένα της χρήσης μάσκας, τόσο στα αεροδρόμια όσο και κατά τη διάρκεια της πτήσης, συστήνουν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδικότερα, οι ECDC και EASA, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση, καταργούν τη σύσταση για υποχρεωτική χρήση ιατρικών μασκών στα αεροδρόμια και σε πτήσεις, ενώ επισημαίνεται ότι η μάσκα εξακολουθεί να είναι μια από τις καλύτερες προφυλάξεις κατά της μετάδοσης της COVID-19.

Η νέα σύσταση ισχύει από σήμερα 16 Μαΐου.

Τι θα πράξουν οι εταιρείες

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι οι κανόνες ειδικά για τις μάσκες θα συνεχίσουν να διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία.

Για παράδειγμα, οι εταιρείες με πτήσεις από ή προς έναν προορισμό, όπου εξακολουθεί να απαιτείται η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα πρέπει να συνεχίσουν να ενθαρρύνουν τη χρήση της.

Υπογραμμίζεται παράλληλα, ότι οι ευάλωτοι επιβάτες θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα προσώπου ανεξάρτητα από τους κανόνες, ιδανικά μάσκα τύπου FFP2/N95/KN95 που προσφέρει υψηλότερο επίπεδο προστασίας από μια τυπική χειρουργική μάσκα.

Εκτός από τις αλλαγές σε ό,τι αφορά τις μάσκες, οι συστάσεις περιλαμβάνουν χαλάρωση των αυστηρότερων μέτρων για τις αεροπορικές δραστηριότητες, κάτι που θα συμβάλει στην ανακούφιση του φόρτου στον κλάδο, διατηρώντας παράλληλα τα κατάλληλα μέτρα.

Τι θα ισχύσει για την Ελλάδα

Σημειώνεται πως η νέα σύσταση για τα αεροπορικά ταξίδια ξεκινά να ισχύει στις χώρες της ΕΕ, από σήμερα Δευτέρα 16 Μαΐου.

Ήδη, στην Ισπανία, η χρήση μάσκας δεν είναι πλέον υποχρεωτική στα αεροδρόμια, αν και είναι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, από τις 20 Απριλίου.

Ωστόσο είναι στην διακριτική ευκαιρία της κάθε χώρας να μην ακολουθήσει το μέτρο.

Στη χώρα μας οι αρμόδιοι να αποφασίσουν την κατάργηση της μάσκας στα αεροδρόμια είναι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας σε συνενόηση με το Υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Τουρισμού.

Για την ώρα πάντως η χώρα μας δεν θα ακολουθήσει την οδηγία των EASA και ECDC, από σήμερα, καθώς οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές σε αεροδρόμια και αεροπλάνα.

Άλλωστε στην Ελλάδα, η κατάργηση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους έχει μεταφερθεί -σύμφωνα με την κοινή απόφαση των επιστημόνων και του υπουργείου Υγείας- για την 1η Ιουνίου.

Φυσικά, θα υπάρξουν και εξαιρέσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη

«Θα υπάρξουν εξαιρέσεις, όσες όμως θα πει η Επιτροπή. Αλλά γενικότερα θέλω να σας πω ότι στη μάσκα είμαστε επιφυλακτικοί, σε αυτή την κουβέντα που άνοιξε τώρα με τις αεροπορικές εταιρείες. Τη δυνατότητα θα την έχει η κάθε χώρα, είναι θέματα που θα συζητηθούν στην επιτροπή”, ανέφερε μιλώντας στον REAL FM την προηγούμενη Παρασκευή και πρόσθεσε πως η μάσκα, «δημιουργεί μία επιφυλακτικότητα που τη θέλουμε, να μην υπάρχει αίσθηση ότι έχουμε τελειώσει με την πανδημία».

Εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι

Προ ημερών, η διευθύντρια του ECDC ‘Αντρεα Αμόν, ανέφερε ότι, «αν και εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι, έχουμε δει ότι οι μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις και τα εμβόλια επέτρεψαν στη ζωή μας να αρχίσει να επιστρέφει στο φυσιολογικό. Ενώ η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις περιπτώσεις δεν συνιστάται πλέον, είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας ότι, μαζί με τη σωματική απόσταση και την καλή υγιεινή των χεριών, είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους μείωσης της μετάδοσης. Οι κανόνες και οι απαιτήσεις των κρατών αναχώρησης και προορισμού θα πρέπει να τηρούνται και να εφαρμόζονται με συνέπεια και οι ταξιδιωτικοί φορείς θα πρέπει να φροντίζουν να ενημερώνουν έγκαιρα τους επιβάτες για τυχόν απαιτούμενα μέτρα. Η σημασία αυτών των μέτρων θα πρέπει να συνεχίσει να κοινοποιείται αποτελεσματικά στους επιβάτες για την ασφάλειά τους και το ECDC θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους συναδέλφους μας στον EASA για να αξιολογεί τακτικά και να τροποποιεί τις συστάσεις, όπως απαιτείται.»

Από την πλευρά του, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του EASA Πατρίκ Κι, σημείωσε, πριν από λίγες μέρες ότι «από την επόμενη εβδομάδα οι μάσκες δεν θα χρειάζεται πλέον να είναι υποχρεωτικές στα αεροπορικά ταξίδια σε όλες τις περιπτώσεις, με ευθυγράμμιση σε γενικές γραμμές με τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των εθνικών αρχών σε όλη την Ευρώπη για τις δημόσιες συγκοινωνίες» προσθέτοντας ότι «για τους επιβάτες και τα πληρώματα , αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την εξομάλυνση των αεροπορικών ταξιδιών.

Ωστόσο, οι επιβάτες θα πρέπει να συμπεριφέρονται υπεύθυνα και να σέβονται τις επιλογές των άλλων γύρω τους. Ένας επιβάτης που βήχει και φτερνίζεται θα πρέπει να σκεφτεί να φορέσει μάσκα προσώπου για να καθησυχάσει όσους κάθονται κοντά».

Η επικαιροποίηση του εν λόγω κοινού πρωτοκόλλου λαμβάνει υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στην πανδημία, ιδίως τα επίπεδα εμβολιασμού και την φυσικά αποκτηθείσα ανοσία, καθώς και τη συνοδευτική άρση των περιορισμών σε έναν αυξανόμενο αριθμό ευρωπαϊκών χωρών.

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΚΟΣΜΟΣ4 λεπτά ago

Σάλος με τη δήλωση βρετανίδας Υπουργού: Δουλέψτε περισσότερο ή βρείτε άλλη δουλειά

ΕΛΛΑΔΑ13 λεπτά ago

Νέες έρευνες από δικαστές κι ΕΛΑΣ για ύποπτες ενέργειες στον «βιασμό» της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΙΑ19 λεπτά ago

Επιτακτική η ανάγκη χάραξης ενιαίας στρατηγικής για τον Τουρισμό και τον Αγροδιατροδικό τομέα

OIKONOMIA20 λεπτά ago

ΠΑΑ: «Ανοίγουν» αγροτικά προγράμματα και για όσους δεν λαμβάνουν άμεσες ενισχύσεις

ΚΟΣΜΟΣ21 λεπτά ago

Ρωσία: Απειλεί να αναπτύξει πυρηνικά όταν εμφανιστούν νατοϊκές βάσεις σε Σουηδία και Φινλανδία

ΘΕΣΣΑΛΙΑ23 λεπτά ago

Κοπή καυσόξυλων στην Τ.Κ. Πορτίτσας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ31 λεπτά ago

Γεραπετρίτης για άτομα με αναπηρία, ΛΟΑΤΚΙ+, Ρομά και αστέγους: «Κανείς δεν θα μείνει πίσω»

ΕΛΛΑΔΑ32 λεπτά ago

Κοροναϊός: Σύγχυση με την κατάργηση της μάσκας στα αεροπλάνα από σήμερα – Τι ισχύει για την Ελλάδα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ35 λεπτά ago

Ο Αχιλλέας Μπέος στη Σκιάθο

ΚΟΣΜΟΣ40 λεπτά ago

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο στρατός στο Χάρκοβο έφθασε στα σύνορα με τη Ρωσία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου

ΘΕΣΣΑΛΙΑ7 ημέρες ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ : Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά Δήμο – Ποιοι εκλέγονται σύνεδροι

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

65χρονος που ζούσε στη Σκιάθο ο νεκρός που βρέθηκε να επιπλέει στην ακτή του Ξενία Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Αυξήσεις “φωτιά” στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια -Βόλος – Σποράδες: Εισιτήρια από χρυσάφι

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ2 ημέρες ago

Στοίχημα: Χωρίς ρίσκο στον αγγλικό τελικό

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Έβρισαν και χτύπησαν αστυνομικό στην Σκιαθο

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

Στοίχημα: Αξίζει τη στήριξη η Γιουβέντους

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

Φτωχότερη η Αρχαιογνωσία στην Ελλάδα – «έφυγε» ο καθηγητής Γιάννης Α. Πίκουλας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Σοκ στη Σκιάθο πέθανε 42χρονος από ανακοπή καρδιάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο καράβι SPORADES STAR

Δημοφιλή