Πάνω από 230.000 αποτελούν ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα, δηλαδή το 2,5% του πληθυσμού της χώρας, είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Υπάρχει σταθεροποίηση της θετικότητας στο 9%, με πτωτικές τάσεις.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η καθηγήτρια υπογράμμισε ότι υπάρχει μετακίνηση των κρουσμάτων προς τις μεγαλύτερες ηλικίες κατά μία δεκαετία, έχει αντιστραφεί δηλαδή η πορεία. 1 στα 2 νέα κρούσματα είναι 35 έως 64 ετών.

Σε όλη την Ελλάδα η διασπορά της «Όμικρον»

Η διασπορά της «Όμικρον» βρίσκεται πλέον πέρα από τις μεγαλουπόλεις.

Σημαντική αύξηση σε πολλά νησιά βλέπουμε σε πολλά νησιά, όπως στην Κρήτη, αλλά και σε Ξάνθη, Φωκίδα, Έβρο, Καστοριά και Φθιώτιδα.

Δεν υπάρχει αξιοσημειώτη αύξηση στις νοσηλείες παιδιών. Στο 88% φτάνει η πληρότητα στις ΜΕΘ Covid πανελλαδικά.

Τα μαθηματικά μοντέλα προβλέπουν ότι θα έχουμε 600 διασωληνωμένους για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Σημαντική αύξηση έχουμε σε απλές κλίνες, αλλά βλέπουμε σταθεροποίηση των διασωληνωμένων.

Νέα έρευνα για την «Όμικρον»

Νέα έρευνα από την Καλιφόρνια επιβεβαίωσε την ηπιότερη νόσο με την Όμικρον. Υπάρχει 74% μικρότερη πιθανότητα να διασωληνωθούν σε ΜΕΘ και 91% να χάσουν τη ζωή τους.

Η καθηγήτρια υπογράμμισε ότι πρέπει να περιμένουμε πώς θα εξελιχθεί σχετικά με την Όμικρον σε ανεμβολίαστους μεγαλύτερης ηλικίας. Να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη, δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός.

Η μετάλλαξη Δέλτα δεν έχει φύγει από τη χώρα και εξακολουθεί να δίνει νέα κρούσματα, τόνισε η καθηγήτρια.

Για τα σχολεία

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τη μοναδική μερίδα του ελληνικού πληθυσμού που εξετάστηκε στο σύνολό της, είπε η καθηγήτρια.

Ο δείκτης θετικότητας στα παιδιά είναι εξαιρετικά χαμηλός. Από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη δηλώθηκαν δύο εκατομμύρια self test. Ο δείκτης θετικότητας ήταν μόλις 1,4% στις ηλικίες 4-18 ετών μετά τα τεστ που έγιναν με το άνοιγμα των σχολείων.

Το αυξημένο testing θα βοηθήσει πολύ στον έλεγχο της πανδημίας, υπογράμμισε η κ. Παπαευαγγέλου.

Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr