Η Περιφέρεια Ηπείρου αποκατέστησε τα δέντρα που είχε κλαδέψει, φυτεύοντας άλλα. Αυτό ίσως να είχε αποφευχθεί φυσικά αν δεν είχε κλαδέψει τα προηγούμενα με τον τρόπο που το είχε κάνει.

Νέα δέντρα φυτεύτηκαν στην παραλίμνια περιοχή Ιωαννίνων προς αποκατάσταση των δέντρων που η Περιφέρεια Ηπείρου κλάδεψε τόσο όσο χρειάζονταν ώστε να μείνουν μόνο κορμοί.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως ανακοίνωσαν σχετικά από την περιφέρεια Ηπείρου: «Στη δενδροφύτευση καλλωπιστικών δένδρων στην παραλίμνια περιοχή Ιωαννίνων προχώρησε η περιφερειακή αρχή, στο πλαίσιο του σχεδιασμού πρόληψης της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, κ. Κωνσταντίνος Σιαράβας, αναφερόμενος σε αυτή την πρωτοβουλία, δήλωσε:

«Τον περασμένο Οκτώβριο και στο πλαίσιο του σχεδιασμού πρόληψης της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, κλαδεύτηκαν τα δέντρα (λεύκες), που βρισκόταν περιμετρικά της παραλίμνιας περιοχής. Τα δέντρα αυτά είχαν ψηλώσει πολύ, γεγονός που τα καθιστούσε επικίνδυνα για πρόκληση ατυχήματος, ακόμη και θανατηφόρου, σε διερχόμενους πολίτες, περιπατητές, δρομείς και ποδηλάτες.

Τότε η Περιφέρεια Ηπείρου είχε υποσχεθεί ότι όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα προβεί σε δενδροφύτευση άλλων δέντρων προς αντικατάσταση εκείνων που κλαδεύτηκαν.

Βρισκόμαστε, λοιπόν, στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους κατοίκους των Ιωαννίνων, ότι η υπόσχεση αυτή υλοποιήθηκε. Επιλέχτηκαν νέα δέντρα, ως επί το πλείστον καλλωπιστικά (τίλιο, σφενδάμι κόκκινο, φρίξος και λικιδάμβαρη), κατάλληλα για το συγκεκριμένο χώρο και συμβατά με τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας, τα οποία τοποθετήθηκαν από εξειδικευμένο συνεργείο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Έτσι αποκαταστάθηκε η εικόνα του τοπίου, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την ασφάλεια των διερχομένων πολιτών, που είναι θέμα προτεραιότητας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Washington Post: Γιατί τα αυταρχικά καθεστώτα συνήθως ηττούνται στον πόλεμο – Τρεις «παγίδες» για τον Πούτιν