ΕΛΛΑΔΑ
Παραπέμπονται για κακούργημα 8 από τους 11 κατηγορούμενους

Υπό αυτές τις συνθήκες αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για παραβίαση κανόνων οικοδομικής που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, πράξη που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Την κατηγορία αυτή αντιμετωπίζουν ο επικεφαλής μηχανικός του εργοταξίου, ο υπεύθυνος του συνεργείου ηλεκτρολογικών εργασιών και έξι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών.
Σέρρες: Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι διώκονται για πλημμελήματα
Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, δηλαδή ο τότε διευθυντής του δημοτικού σχολείου, ο τότε διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και ο τότε συντονιστής εκπαιδευτικού έργου, διώκονται για πλημμελήματα, αλλά θα κριθούν από το ίδιο δικαστήριο, λόγω συνάφειας την υπόθεσης.
Οι οκτώ κατηγορούμενοι που αντιμετωπίζουν το κακούργημα, προσέφυγαν κατά της απόφασης του Πλημμελειοδικείου Σερρών, ασκώντας έφεση, η οποία εξετάστηκε και απορρίφθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης. Την ίδια τύχη είχαν και μία σειρά από άλλα νομικά ζητήματα που έθεσαν δια των συνηγόρων τους. Κατόπιν αυτών – κι εφόσον οι κατηγορούμενοι δεν κάνουν χρήση κάποιου άλλου ένδικου μέσου – η υπόθεση οδηγείται στο Κακουργιοδικείο.

-
ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες ago
Κτηνοτρόφος κατήγγειλε κλοπή 500 ζώων, είχαν βγει θετικά τα τεστ για ευλογιά
-
ΚΟΣΜΟΣ12 ώρες ago
Στην κόψη του ξυραφιού η εκεχειρία στη Γάζα – Σε ετοιμότητα ο IDF για νέο πόλεμο κατά της Χαμάς
-
ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες ago
33 μετανάστες εντοπίστηκαν σε ξύλινη βάρκα
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ24 ώρες ago
Κ. Τσουκαλάς: Τα εθνικά μνημεία είναι για να ενώνουν, όχι για να διχάζουν όπως προσπαθεί η κυβέρνηση
-
ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες ago
Σύλληψη 27χρονου για πυροβολισμούς έξω από μπαρ της παραλιακής
-
ΚΟΣΜΟΣ17 ώρες ago
Ο Ερντογάν ανακοίνωσε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο
-
VIDEO21 ώρες ago
ASTRATV GREECE LIVE STREAMING
-
ΚΟΣΜΟΣ11 ώρες ago
Οι ΗΠΑ αναζητούν Παλαιστίνιους για μεταβατική τεχνοκρατική κυβέρνηση στη Γάζα