Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Πάρε το ποδήλατό σου και έλα»

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός παγκοσμίου εμβέλειας λαμβάνει χώρα από τις 26 Απριλίου έως τις 1 Μαΐου 2022. Μετά από 10 χρόνια η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο με την διοργάνωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. 20 επαγγελματικές και εθνικές ομάδες, 170 αθλητές θα διασχίσουν σε 5 αγωνιστικές ημέρες (5 ΕΤΑΠ) συνολικά 875 χλμ. Οι αθλητές θα ξεκινήσουν στις 26 Απριλίου από το Ηράκλειο Κρήτης και θα τερματίσουν στις 1 Μαΐου στα Ιωάννινα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Εννέα (9) πόλεις, δεκάδες μικρότερες πόλεις, χωριά και κωμοπόλεις, ανάμεσα τους και περιοχές του Δήμου Παλαμά, συνθέτουν τον χάρτη των όμορφων αυτών διαδρομών με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας.
Το Σάββατο 30 Απριλίου, προτελευταία ημέρα του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου (4ο ΕΤΑΠ), το πελοτόν με αφετηρία την Καρδίτσα θα ακολουθήσει την διαδρομή πόλη της Καρδίτσας–Λίμνη Πλαστήρα– Σοφάδες–Γοργοβίτες–Μάρκο – Παλαμάς –Βλοχός – Φαρκαδόνα με τερματισμό την πόλη της Λάρισας καλύπτοντας συνολικά 176,5 χ.λ.μ. ορεινού και πεδινού τμήματος του νομού Καρδίτσας.
Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν και να δουν από κοντά, χωρίς αντίτιμο, μοναδικές θεαματικές μονομαχίες υψηλού επιπέδου ποδηλατών που θα περάσουν από το Δήμο μας, διασχίζοντας τον θεσσαλικό κάμπο. Πρόκειται για μία από τις ωραιότερες διαδρομές στον κόσμο, σε ένα μαγευτικό τοπίο.
Στηνπόλη του Παλαμά, και συγκεκριμένα στην έξοδο του κλειστού Γυμναστηρίου, θα πραγματοποιηθεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. Το sprint ευθείας. Εκεί οι επαγγελματίες αθλητές περνώντας με πολύ μεγάλη ταχύτητα και ανάλογα με την κατάταξή τους συλλέγουν πολύτιμους πόντους για την ομάδα τους με σκοπό να κερδίσουν τη φανέλα του sprintτου Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας που αποτελεί και μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες.
Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων ο Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π. με σύνθημα «Πάρε το ποδήλατό σου και έλα» προσκαλεί όλα τα παιδιά και όλους τους δημότες όλων των ηλικιών, το Σάββατο 30 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ. να πάρουν μέρος στους ποδηλατικούς αγώνες δεξιοτεχνίας που θα πραγματοποιηθούν στον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Παλαμά. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια.Όλοι οι συμμετέχοντες θα μπουν στην κλήρωση για τρία ολοκαίνουργια ποδήλατα που είναι προσφορά του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Προσχολικής Αγωγής Παλαμά (Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π).
Ο Δήμος Παλαμά με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Προσχολικής Αγωγής Παλαμά (Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π) και σε συνεργασία με τους συλλόγους και τις τοπικές κοινότητες εξασφάλισε έναν πολύ μεγάλο αριθμό εθελοντών, συνολικά 80 (ογδόντα), οι οποίοι θα συμβάλλουν στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.
Το Σάββατο 30 Απριλίου και κατά τις ώρες 11:00 έως 14:30 στα πλαίσια διεξαγωγής του Διεθνή Ποδηλατικού γύρου Ελλάδας και για να αποφευχθεί η πρόκληση τροχαίου ατυχήματος δεν πρέπει, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, να κινείστε στο ανωτέρω οδικό δίκτυο ούτε να σταθμεύετε τα οχήματά σας κατά μήκος αυτού (ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ).

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εγκατάσταση γεωκυψελωδών συστημάτων για την αντιμετώπιση των διαβρώσεων σε αναχώματα του Καλέντζη

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μια πρωτοποριακή μέθοδο εφαρμόζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον ποταμό Καλέντζη στην Π.Ε. Καρδίτσας, με σκοπό την προστασία των αναχωμάτων από  τις διανοίξεις μικρών στοών που προκαλούν ζώα για την κατασκευή φωλιών.  

Συγκεκριμένα, στο αριστερό ανάχωμα του Καλέντζη στην περιοχή της Ψαθοχώρας εγκαθίστανται γεωκυψελώδη συστήματα που διασφαλίζουν την ενίσχυση και προστασία του αναχώματος. Το έργο καλύπτει επιφάνεια 1.800 τ.μ. και περιλαμβάνει επένδυση του πρανούς με μη υφαντό γεωύφασμα διαχωρισμού βάρους μεγαλύτερου από 200 gr/m2 και τοποθέτηση γεωκυψελών από πολυαιθυλένιο οι οποίες θα πληρωθούν κατά 70% με θραυστό υλικό λατομείου 20 – 40 mm και 30% με χώμα. Οι βρόγχοι είναι ελάχιστης πλευράς 20 cm και ύψους 10 cm και η μεμβράνη έχει ελάχιστο πάχος 1,45 mm.  Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και υπολείπεται η πλήρωση με τη φυτική γη. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο καθαρισμού του υδατορέματος Καλέντζη με συνολικό προϋπολογισμό ένταξης 500.000 ευρώ και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε έργα που δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας και  αποδίδουν τη χρησιμότητα τους στα όλο και πιο συχνά, απρόβλεπτα και έντονα καιρικά φαινόμενα της εποχής. Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες έχουμε σε εξέλιξη ένα πρωτοποριακό έργο με την κατασκευή γεωκυψελών που αναμένεται να δώσει λύση στα προβλήματα διάβρωσης που προκαλούσαν ζώα στα αναχώματα των ποταμών» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

e-max.it: your social media marketing partner

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Λαρισαίοι στη βράβευση του Ανδρέα Τζάκη από την Ακαδημία Αθηνών (φωτό)

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τη  Συνεδρία υποδοχής του Καθηγητή Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων Ανδρέα Τζάκη ως Τακτικού Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών παρακολούθησαν δια ζώσης Υπουργός Υγείας  Θάνος Πλεύρης, ο π. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος,  ο π. Πρωθυπουργός ακαδημαϊκός Λουκάς Παπαδήμος,   Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, ο Βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας, ο Αθανάσιος Λιούπης βουλευτής Μαγνησίας  μεταξύ άλλων,  πρώην Υπουργοί,  ο Γ. Γ. Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Καθηγ. Σωτήρης Τσιόρδας, ο Διοικητής ΓΝΛ Γρηγόρης  Βλαχάκης, ο Καθηγητής Χειρουργικής Κων/νος  Τεπετές, Ο Μιχάλης Σαμαρίνας Χειρουργός,Καθηγητές Ιατρικής, Διευθυντές και Ιατροί Χειρουργοί από όλη της Ελλάδα, πολιτικέςπροσωπικότητες καθώς και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κατά τη διεξαγωγή της τελετής υποδοχής, παρουσία του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Αντωνίου Ρεγκάκου και του Γενικού Γραμματέως Χρήστου Ζερεφού, ο Ακαδημαϊκός Χαράλαμπος Ρούσσος παρουσίασε τον Ανδρέα Τζάκη, ο οποίος ακολούθως εκφώνησε ομιλία με θέμα «ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, 2022».

Ο Ανδρέας Τζάκης ξεκίνησε συγκινημένος την ομιλία του ευχαριστώντας τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών για την εκλογή του στο ύψιστο Ίδρυμα του Έθνους και τόνισε ότι έχοντας συναίσθηση του χρέους του , ο προσωπικός του στόχος είναι, να βοηθήσει τους συμπολίτες μας με τις ικανότητές του στις μεταμοσχεύσεις.

Η τελετή είναι διαθέσιμη  στον παρακάτω σύνδεσμο: «Μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα, 2022» (Ανδρέας Τζάκης, 17 Μαΐου 2022) | Ακαδημία Αθηνών (academyofathens.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
VIDEO1 λεπτό ago

Η διευθύντρια ΔΥΠΑ Θεσσαλίας Όλγα Τσιούρβα στο Δελτίο Ειδήσεων του Astra 23/05/2022

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 λεπτά ago

Δήμος Πειραιά: Βράβευσε τις γυναικείες ομάδες πόλο του Ολυμπιακού και του Εθνικού

ΕΛΛΑΔΑ3 λεπτά ago

ΑΠΘ: Κρέμασαν νέα «Γκερνίκα» στην Πρυτανεία – «Για εκείνες τις μέρες μας και για όλες αυτές που θα ‘ρθουν»

OIKONOMIA10 λεπτά ago

Στίγκλιτς: Σκοτώνοντας την οικονομία με την άνοδο των επιτοκίων δεν λύνεις το πρόβλημα του πληθωρισμού

ΚΟΣΜΟΣ12 λεπτά ago

Αμπου Ντάμπι: Ισχυρή έκρηξη σε εστιατόριο στο με νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες

ΘΕΣΣΑΛΙΑ14 λεπτά ago

Εγκατάσταση γεωκυψελωδών συστημάτων για την αντιμετώπιση των διαβρώσεων σε αναχώματα του Καλέντζη

VIDEO21 λεπτά ago

Συμβαίνει Τώρα 23/05/2022

ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 λεπτά ago

Ερντογάν: Επίθεση κατά του πρωθυπουργού – «Δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης»

ΕΛΛΑΔΑ23 λεπτά ago

Αποδεσμεύεται η αστυνομία από την επίδοση δικαστικών εγγράφων – Ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες

OIKONOMIA30 λεπτά ago

Λαγκάρντ: Τέλος Σεπτεμβρίου «αυλαία» για τα αρνητικά επιτόκια

ληστεία
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

47χρονος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Στο πένθος η 111 Πτέρυγα Μάχης: Έφυγε 47χρονος μοίραρχος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Πέθανε σε ηλικία 106 ετών ο Δημήτρης Κάλμπαρης από Βόλο- Ο τελευταίος επιζών ήρωας του έπους του ‘40

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο για τον δικηγόρο της οικογένειας της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

Δημοφιλή