Connect with us

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Παρέμβαση Μαραβέγια – Μπουκώρου για τη στήριξη των πληγέντων ,για την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε τη βορειοδυτική Μαγνησία

Published

on

Spread the love

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συγκεκριμένες απαντήσεις όσον αφορά τη στήριξη των πληγέντων από τη χαλαζόπτωση παραγωγών της Μαγνησίας, ζητούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και κ. Χρήστος Μπουκώρος, με κοινή Ερώτησή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά και τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χ. Τριαντόπουλο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως αναφέρουν στην Ερώτησή τους οι δυο βουλευτές, η έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την 6η Ιουνίου τη βορειοδυτική Μαγνησία, προξένησε μεγάλες καταστροφές στη παραγωγή βερίκοκων, ροδάκινων, κερασιών, αμυγδάλων, σιτηρών, κριθαριού, καλαμποκιού κ.ά. Οι οικονομικές ζημιές που προκλήθηκαν είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς οι αγρότες κατά την αμέσως προηγούμενη χρονική περίοδο είχαν επιβαρυνθεί με αυξημένα κόστη παραγωγής λόγω των αυξήσεων στις τιμές των λιπασμάτων, του ηλεκτρικού ρεύματος κτλ.

Οι κ.κ. Μαραβέγιας και Μπουκώρος, επισημαίνουν ότι για τις καλλιέργειες που ήταν ασφαλισμένες στον ΕΛΓΑ προφανώς θα υπάρξει αποζημίωση, η οποία όμως θα είναι αντίστοιχη της ασφαλιστέας αξίας των προϊόντων, ενός μεγέθους που υπολογίζεται με δεδομένα παλαιοτέρων ετών σε σχέση με το πραγματικό, τρέχον κόστος παραγωγής.

Υπογραμμίζουν, επίσης, ότι για πολλές από τις παραπάνω καλλιέργειες είναι περίοδος συγκομιδής και το πρόβλημα μεγιστοποιείται, αφού οι αγρότες δεν πρόλαβαν να αξιοποιήσουν μέρος έστω των προϊόντων τους. Η διαφορά που θα προκύψει μεταξύ των πραγματικών ζημιών και της ασφαλιστικής αποζημίωσης θα πρέπει να καλυφθεί από ένα πρόγραμμα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων, με την αξιοποίηση ενδεχομένως και Κοινοτικών πόρων.

Τα παραπάνω θέματα τέθηκαν υπ’όψη του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ κ. Νικόλαου Δούκα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή, ωστόσο επειδή ο ΕΛΓΑ δεν είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος για την επίλυσή τους, οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τους κ.κ. Γεωργαντά και Τριαντόπουλο:

1. Πότε προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εκτιμήσεις των ζημιών από τον ΕΛΓΑ καθώς και η πληρωμή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς της Μαγνησίας.

2. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ο μηχανισμός κρατικής αρωγής για φυσικές καταστροφές προκειμένου να στηριχθούν οι πληγέντες αγρότες του νομού μας. Πότε θα ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες και πότε προβλέπεται η αποπληρωμή των αντιστοίχων αποζημιώσεων.

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
VIDEO5 ημέρες ago

Βόλος: Η εικόνα της πόλης με το πρώτο φώς της ημέρας

VIDEO3 ημέρες ago

Βόλος: Στον Εισαγγελέα κάτοικοι της Άλλης Μεριάς για τον χείμαρρο που τους έπνιξε

VIDEO3 ημέρες ago

Βόλος: Εικόνες αποκάλυψης στις Αλυκές από τη θεομηνία κατέβασε όγκο φερτών υλών το Αλιγαρόρεμα

VIDEO5 ημέρες ago

Βόλος: Ξεχείλισε ο κραυσίδωνας στη Ζάχου με Αναλήψεως

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Κακοκαιρία Elias: Έσπασε ξανά ο Κραυσίδωνας – Πλημμυρίζουν σπίτια

VIDEO5 ημέρες ago

Αυτοψία Μπέου &συνομιλεί με πολίτη..65% του λέει..άστα αυτά απαντά ο Αχιλλέας…να καθαρίσουμε τη πόλη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Αυτό είναι το ολλανδικό «σχέδιο Δέλτα» που ετοιμάζουν για την Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες

VIDEO5 ημέρες ago

H παραλιακή οδό της Άγριας πριν λίγη ώρα

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago

Λίμνη Κάρλα: Δείτε πως έγινε μετά την κακοκαιρία

VIDEO22 ώρες ago

Ο Μπέος δεν κοιμάται συντονίζει μέσα στο δρόμο τους υπαλλήλους του Δήμου το τι ακριβώς θα κάνουνε!

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή