Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Παρέμβαση Βουλευτή Γιώργου Κωτσού για τις πληρωμές των έργων του LEADER

Published

on

Spread the love

Πρόταση κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά για τη διακοπή πληρωμών των έργων του LEADER

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Με αφορμή την πρόσφατη ενεργειακή κρίση την όποια αντιμετωπίζουμε, σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών και του κόστους παραγωγής όλων των κλάδων παραγωγής, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός κατέθεσε πρόταση με μορφή ερώτησης μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με την οποία ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά να μεριμνήσει έτσι ώστε να δημιουργηθεί το θεσμικό πλαίσιο με το οποίο να ορισθεί όλο το 2022 ως έτος μετάβασης σε όποιο νέο σύστημα δημιουργηθεί, αναφορικά με τις πληρωμές των έργων του LEADER.

Επιπλέον, ο κ. Κωτσός αναφέρει πως πρέπει να επιστρέψουμε άμεσα στον τρόπο πληρωμής που υπήρχε μέχρι πρότινος και να πιστωθούν οι λογαριασμοί των ΟΤΔ που έχουν προσκομίσει εγγυητικές, προκειμένου να πληρωθούν άμεσα οι επενδυτές και να αποσυνδεθεί η εκκαθάριση από τον νέο σύστημα πληρωμών.

Αναλυτικότερα, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός αναφέρει στην ερώτηση του:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Η αναπτυξιακή τροχιά στην οποία βρίσκεται η χώρα μας τα τελευταία 2,5 χρόνια, με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημαίνει ότι στο άμεσο μέλλον θα δούμε μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης, σημαντική αύξηση του ΑΕΠ και μια ισχυρή και ανθεκτική οικονομία που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η στήριξη των επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελληνική επικράτεια μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων όπως ακριβώς το πρόγραμμα CLLD/LEADER, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για να δημιουργήσουμε την Ελλάδα του αύριο.

Το πρόγραμμα CLLD/LEADER το οποίο ξεκίνησε πριν χρόνια έχει απτά αποτελέσματα στην αναπτυξιακή διαδικασία ιδιαίτερα των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών όπου εφαρμόστηκε. Όμως, οι αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες είχαν αναλάβει τη διαδικασία πληρωμών των δικαιούχων, είχαν προετοιμάσει ένα νέο σύστημα πληρωμών που θα ξεκινούσε στο τέλος Φεβρουαρίου 2022.

Οι εσωτερικές διαδικασίες που έχουν επιλεγεί από τις Υπηρεσίες για τη δημιουργία του νέου συστήματος πληρωμών είχαν ως αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου συστήματος με συνέπεια να μείνουν ανεξόφλητοι αρκετοί δικαιούχοι. Οι επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν πληρωθεί, κατέβαλαν την ιδία συμμετοχή τους, με την προοπτική να εξοφληθούν εντός διμήνου και με τις καθυστερήσεις τις οποίες έχουν παρατηρηθεί οδηγούνται σε τεράστια προβλήματα ρευστότητας σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη. 

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

Αν αναλογισθούμε την πρόσφατη ενεργειακή κρίση την όποια αντιμετωπίζουμε σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών και του κόστους παραγωγής όλων των κλάδων παραγωγής, δε νομίζετε πως θα έπρεπε να δημιουργηθεί το θεσμικό πλαίσιο έτσι ώστε να ορισθεί όλο το 2022 ως έτος μετάβασης σε όποιο νέο σύστημα δημιουργηθεί και να επιστρέψουμε άμεσα στον τρόπο πληρωμής που υπήρχε μέχρι πρότινος και να πιστωθούν οι λογαριασμοί των ΟΤΔ που έχουν προσκομίσει εγγυητικές προκειμένου να πληρωθούν άμεσα οι επενδυτές και να αποσυνδεθεί η εκκαθάριση από τον νέο σύστημα πληρωμών;»

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
VIDEO3 ημέρες ago

Βόλος: Η εικόνα της πόλης με το πρώτο φώς της ημέρας

VIDEO1 ημέρα ago

Βόλος: Εικόνες αποκάλυψης στις Αλυκές από τη θεομηνία κατέβασε όγκο φερτών υλών το Αλιγαρόρεμα

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Κακοκαιρία Elias: Έσπασε ξανά ο Κραυσίδωνας – Πλημμυρίζουν σπίτια

VIDEO3 ημέρες ago

Βόλος: Ξεχείλισε ο κραυσίδωνας στη Ζάχου με Αναλήψεως

VIDEO4 ημέρες ago

Αυτοψία Μπέου &συνομιλεί με πολίτη..65% του λέει..άστα αυτά απαντά ο Αχιλλέας…να καθαρίσουμε τη πόλη

VIDEO4 ημέρες ago

H παραλιακή οδό της Άγριας πριν λίγη ώρα

VIDEO2 ημέρες ago

Βόλος: Στον Εισαγγελέα κάτοικοι της Άλλης Μεριάς για τον χείμαρρο που τους έπνιξε

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Λίμνη Κάρλα: Δείτε πως έγινε μετά την κακοκαιρία

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Αυτό είναι το ολλανδικό «σχέδιο Δέλτα» που ετοιμάζουν για την Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago

Θεσσαλία: Πρώτος θάνατος από λεπτοσπείρωση στις πληγείσες περιοχές

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή