Το πόρισμα της έρευνας αναμενόταν αρχική την περασμένη εβδομάδα και, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η δημοσιοποίησή του καθυστερούσε εξαιτίας της ανησυχίας για τα ευρήματά του.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα προβεί σε δήλωση ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων στις 15.30 τοπική ώρα (17.30 ώρα Ελλάδος) , αφού έλαβε σήμερα το πρωί μία περιορισμένη «εκδοχή» των πορισμάτων της εσωτερικής έρευνας για τα σκάνδαλα των πάρτι της Ντάουνιγκ Στριτ εν μέσω lockdown, έπειτα από την ολοκλήρωσή της από την δημόσια λειτουργό Σου Γκρέι και την παράδοσή της στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι «τα ευρήματα θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα gov.uk, θα είναι διαθέσιμα στην βιβλιοθήκη της Βουλής των Κοινοτήτων από το απόγευμα και ο πρωθυπουργός θα προβεί σε δήλωση στην Βουλή των Κοινοτήτων, όταν οι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν και να αξιολογήσουν τα ευρήματα».

Ξεκίνησε η έρευνα από τη Σκότλαντ Γιάρντ

Το πόρισμα της έρευνας αναμενόταν αρχική την περασμένη εβδομάδα και, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η δημοσιοποίησή του καθυστερούσε εξαιτίας της ανησυχίας για τα ευρήματά του. Στο μεταξύ, την Παρασκευή, η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε την έναρξη της δικής της έρευνας και ζήτησε τα πορίσματα της εσωτερικής έρευνας να μην υπεισέλθουν σε περιστατικά που ερευνά η αστυνομία.

Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association, μία «εκδοχή» των πορισμάτων της έρευνας επιδόθηκε σήμερα στον Μπόρις Τζόνσον. Το Sky News μετέδωσε ότι το έγγραφο που παραδόθηκε δεν συνιστά «την ολοκληρωμένη και τελική έκθεση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή εκκρεμεί μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας της Σκότλαντ Γιαρντ.

Πυρά της αντιπολίτευσης

Δημιουργώντας ανησυχίες για την δημοσίευση μίας «καλλωπισμένης» εκδοχής του πορίσματος της εσωτερικής έρευνας, η Μητροπολιτική Αστυνομία προκάλεσε αγανάκτηση την Παρασκευή ζητώντας την αφαίρεση από την έκθεση της εσωτερικής έρευνας σημαντικών στοιχείων, ώστε να μην υπάρξει ανάμειξη στην αστυνομική έρευνα για τα σημαντικότερα και πιο επικίνδυνα για τον Μπόρις Τζόνσον πάρτι.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν την δημοσίευση του συνόλου του πορίσματος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Απίστευτο και όμως πραγματικό: Οδηγούσε για πάνω από 70 χρόνια χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης