Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Επανεκκίνηση με νέα ομάδα δράσης

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είχε ένα κεντρικό μήνυμα: πως η επόμενη εποχή του κόμματος, στον δύσκολο δρόμο προς την κάλπη της απλής αναλογικής, θα βρει το στελεχιακό του δυναμικό ενωμένο. Αυτή η διάθεση, με την οποία ξεκίνησε τη θητεία του ο Νίκος Ανδρουλάκης, συνεχίζεται ως πρόθεση από τη Χαριλάου Τρικούπη και θεωρείται πως θα γίνει εμφανής τόσο στην εκλογή των στελεχών για το Πολιτικό Συμβούλιο όσο και στον τρόπο λειτουργίας από εδώ και πέρα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο πυρήνας του Ανδρουλάκη δουλεύει στην ίδια λογική. Δύο εκ των τριών πρώτων της Κεντρικής Επιτροπής αποτελούν τη δεδομένη στιγμή δύο πρόσωπα στον στενό κύκλο του προέδρου. Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, που γνωρίζει τον Ανδρουλάκη από τα φοιτητικά του χρόνια, και εξελέγη πρώτος, αναμένεται να διαδεχθεί τον Μανώλη Χριστοδουλάκη στη θέση του γραμματέα και έχει στόχο να εμπλέξει τον οργανωτικό πυρήνα του κόμματος στην πολιτική διαδικασία – με απώτερο σκοπό να κάνει το κόμμα πιο συμμετοχικό στη λήψη αποφάσεων. Ο Στέφανος Ξεκαλάκης, που επίσης βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια μαζί με τον Ανδρουλάκη, διατηρεί καλές σχέσεις με τους συνεργαζόμενους με την κομματική πλειοψηφία και θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές στον νότιο τομέα της Β’ Αθήνας. Παρά τις χαμηλές θέσεις των γυναικών στην κατάταξη της Κεντρικής Επιτροπής, αυτό δεν σημαίνει πως ο κύκλος του Ανδρουλάκη δεν τις περιλαμβάνει. Πέρα από τη διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου, Ελενα Αναστασίου, και τη Μάρα Κουκουδάκη που διαχειρίζεται το ανθρώπινο δυναμικό στη Χαριλάου Τρικούπη, μια από τις γυναίκες της νεότερης γενιάς που διατηρεί επαφές με τον Ανδρουλάκη είναι η Ρωξάνη Μπέη, που αναμένεται να είναι υποψήφια στην Α’ Αθήνας στις επόμενες εκλογές.

Το συνέδριο έδειξε μια διάθεση ανανέωσης, αλλά και συμπεριληπτικότητας – αφενός, δηλαδή, μια νέα γενιά βγαίνει μπροστά, όμως η προηγούμενη δεν αποκλείεται από τις αποφάσεις και τη συμμετοχή στις διαδικασίες. Αυτή η ενωτική διάθεση συμβολίζεται στους ρόλους που κατέχουν τόσο ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Σαλαγιάννης, όσο και ο επικεφαλής της ομάδας ψηφοδελτίων, Βαγγέλης Αργύρης – οι οποίοι διατηρούν επιπλέον συμβουλευτικό ρόλο μέσα στη Χαριλάου Τρικούπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώτος συμμετέχει στην Κεντρική Επιτροπή και το Πολιτικό Συμβούλιο λόγω της θέσης του, ενώ ο δεύτερος δεν έβαλε υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή, θέλοντας να δώσει χώρο στη νεότερη γενιά να βγει μπροστά.

Το Πολιτικό Συμβούλιο

Στα τριάντα άτομα θα ανέρχεται και η σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, η συζήτηση για το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει. Πρόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη, που θα έχει και δικό του γύρο επαφών, είναι να καταθέσει μια συνθετική πρόταση στο σώμα της Κεντρικής Επιτροπής προς ψήφιση, με πρόσωπα από όλες τις τάσεις και εκπροσώπηση των γυναικών. Με τη λογική του συνεδρίου, θα συμβολίζει την ανανέωση και θα ενσωματώνει και τις προηγούμενες γενιές στελεχών. Οι «πρώτοι των πρώτων» θα αποτελούν αναπόφευκτα κομμάτι της πρότασης (ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ως μελλοντικός γραμματέας, θα μετέχει ούτως ή άλλως βάσει καταστατικού), ενώ μέσα στην πρόταση θα υπάρχουν και πρόσωπα με εξειδίκευση σε κρίσιμους τομείς, όπως η οικονομία, που θα χρειάζεται ενημέρωση και διαβούλευση. Η σταυροδοσία για την εκλογή του Πολιτικού Συμβουλίου, από την άλλη, θα κατέβει από το 100% της τελευταίας φοράς στα επίπεδα των προηγούμενων εποχών.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ: Τελικά όλοι οι δολοφόνοι του Ζακ είναι έξω από τη φυλακή

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

«Η χθεσινή απόφαση αποφυλάκισης υπό όρους του καταδικασθέντος πρωτόδικα μεσίτη, Αθανάσιου Χορταριά – δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε τα ονόματα των ενόχων – αποδεικνύει την αυταπάτη περί της απονομής Δικαιοσύνης στην Ελλάδα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Κανένα λιντσάρισμα δεν στιγματίστηκε, κανένας δράστης δεν πλήρωσε το τίμημα των αποτρόπαιων πράξεών του που στέρησαν τη ζωή του/της Ζακ/Ζackie. Οι ένοχοι καταστηματάρχες της οδού Γλάδστωνος, Ευάγγελος Δημόπουλος και Αθανάσιος Χορταριάς, με τα βίαια ένστικτά τους, που ποδοπάτησαν τη ζωή ενός ανθρώπου, οι απαλλαγμένοι από την ελληνική Δικαιοσύνη, 4 αστυνομικοί, Ρουσάκος, Αλεξανδρής, Σεφέρης και Τσομπάνης, που έδεσαν πισθάγκωνα τον αιμόφυρτο Ζακ, βρίσκονται έξω από τη φυλακή» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

«Ας πούμε επιτέλους την αλήθεια: Πλήρωσε ΜΟΝΟ το θύμα.Πλήρωσε και πάλι η διαφορετικότητα. Τόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή. Δύο μήνες φυλάκιση. Ή μήπως όχι; Αν δεν είσαι Ζακ/Zackie, αν δεν είσαι αδύναμος, χωρίς ισχυρές διασυνδέσεις, αν δεν είσαι γυναίκα, αν δεν είσαι ΛΟΑΤΚΙ+, πόσο αξίζει η ζωή σου;

»Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα της αναστολής της ποινής του μεσίτη που είχε προταθεί από την πλευρά της υπεράσπισης, είχε απορριφθεί κατά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης.

»Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα το ίδιο αίτημα έγινε δεκτό! Μουδιασμένες και θυμωμένες είναι από χτες οι οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, οι δικηγόροι, η οικογένεια Κωστόπουλου. Με δάκρυα στα μάτια πραγματοποίησε τη χθεσινή ενημέρωση στη «Φάμπρικα» η εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Justice For Zak/Zackie.

»Ποιες συνθήκες άλλαξαν ούτως ώστε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να απαιτείται διαφορετική ποινική μεταχείριση για τα ίδια πραγματικά περιστατικά; Η δικηγόρος της οικογένειας, Κλειώ Παπαντολέων, μιλά για μια απόφαση «αναίρεσης της εκτέλεσης της ποινής όσον αφορά τον έναν καταδικασθέντα, με χαρακτήρα, επείγουσας άρσης του κακού που του επιβλήθηκε με την πρωτόδικη απόφαση».

»Και καταλήγει στην τοποθέτησή της: «Η εν μέρει άρση και αναίρεση αυτού του αποτελέσματος μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μας δημιουργεί πολλές απορίες. Κυρίως όμως μας αφήνει με το αίσθημα της ανασφάλειας, που δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν αφορά μόνο την οικογένεια του Ζακ, αλλά είναι σαν να τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια ολονών μας».

»Μαθαίνουμε, λοιπόν, να ζούμε για άλλη μια φορά με το φόβο.Όχι, η Δικαιοσύνη δεν έκρινε ανεπηρέαστη, όπως αναφέρουν οι συνήγοροι υπεράσπισης στη δήλωσή τους για την αναστολή της ποινής του εντολέα τους» τονίζει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

»Η Δικαιοσύνη μπροστά στον κοινωνικό στιγματισμό του αδυνάτου:

Ούτε προστάτεψε,

Ούτε απέτρεψε,

Ούτε σοφρώνισε.

Αντίθετα, δικαιολόγησε επονείδιστα την υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής.

Η απόφαση αυτή της Δικαιοσύνης, αναπαράγει την κυρίαρχη ιδεολογία υιοθετώντας ως κριτήριο τον βαθμό «κανονικότητας», που προπαγανδίζουν τα πιο συντηρητικά στοιχεία της κοινωνίας.

Καταγγέλλουμε την απόφαση αυτή και διεκδικούμε:

την οριζόντια επιμόρφωση όλων όσων έρχονται άμεσα σε επαφή με κοινωνικές ομάδες που βιώνουν διακρίσεις εξαιτίας συγκεκριμένων χαρακτηριστικών τους.

τη δημιουργία και λειτουργία Ανεξάρτητης Αρχής για την προώθηση και διασφάλιση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και ευπαθών ομάδων, που θα ελέγχει, ερευνά, προτείνει, παρεμβαίνει, παρακολουθεί, και επιβάλει κυρώσεις για τις αυθαίρετες πράξεις και δράσεις των υπηρεσιών του κράτους».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπροσωπεία του κατεχόμενου Δήμου Λύσης της Κύπρου επισκέφτηκε τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Κατά την επίσκεψη του Δήμου Λύσης επιβεβαιώθηκαν οι αδελφικές σχέσεις μεταξύ των δύο Δήμων, οι οποίες ξεκινούν από το 1996, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Δήμαρχο του Δήμου Λύσης, Ανδρέα Καουρή, επισκέφτηκε κάποιες κομβικές τοποθεσίες του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, βρέθηκε στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», αλλά και στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, όπου υπογραμμίστηκαν οι εξαίρετοι δεσμοί των δύο Δήμων.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σταύρος Τσίρμπας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τάσος Αθανασόπουλος και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού καλωσόρισαν τον κ. Καουρή και αντάλλαξαν και συμβολικά δώρα που αποτυπώνουν τους ισχυρούς δεσμούς των δύο Δήμων.

Η αντιπροσωπεία από τον Δήμο Λύσης παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού για τους πολιούχους Αγίους Αναργύρους, ενώ βρέθηκε μεταξύ άλλων στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης και ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος, εξήρε τους αδελφικούς δεσμούς των δύο Δήμων και εξέφρασε τη συμπαράστασή του για τον αγώνα που κάνει ο Δήμος Λύσης.

Από την πλευρά του ο κ. Καουρής, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εξέφρασε τη συγκίνησή του για τη φιλοξενία που έτυχε στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να διατηρηθούν οι ισχυροί δεσμοί των δύο πόλεων, ώστε να μένει στην επικαιρότητα το Κυπριακό ζήτημα που ταλανίζει τον Δήμο Λύσης αλλά και ολόκληρη την Κύπρο από το 1974.

Δεσμεύτηκε ακόμη ότι θα δωρίσει βιβλία του-καθώς είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας-  σε σχολεία του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού που θα ενημερώνουν τους μαθητές για το Κυπριακό.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή