Connect with us
banner epikhirisis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Εξαιρετικά σοβαρό γεγονός, οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου

Published

on

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

«Οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του πρώην ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου με το κατασκοπευτικό λογισμικό Pegasus κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην Εξεταστική Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνιστούν ένα εξαιρετικά σοβαρό γεγονός», τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

Αναφέρει ότι «αφορούσε ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο συμμετέχει σε επιτροπή διερεύνησης της παράνομης χρήσης spyware στην Ευρώπη» και υπογραμμίζει ότι «απαιτείται πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας, του Βελγίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η λήψη δεσμευτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης χρήσης κακόβουλων κατασκοπευτικών λογισμικών στην Ευρώπη».

Το ΠΑΣΟΚ προσθέτει ότι «οι νέες αποκαλύψεις υπενθυμίζουν ότι στην Ελλάδα το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων παραμένει ανοιχτό τέσσερα χρόνια μετά και η αλήθεια εξακολουθεί να αναζητείται». Αναφέρει σε αυτό το πλαίσιο ότι «τα νέα αιτήματα διερεύνησης που έχουν κατατεθεί στον ‘Αρειο Πάγο δεν έχουν ακόμη εξεταστεί, ενώ η κυβέρνηση αρνείται συστηματικά την πλήρη κοινοβουλευτική διερεύνηση της υπόθεσης και εξακολουθεί να παρέχει προστασία στους εμπλεκομένους, περιφρονώντας τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

Καταληκτικά το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Στέλιου Κούλογλου υπενθυμίζουν ότι η προστασία του κράτους δικαίου, της ιδιωτικότητας και της ανεξαρτησίας των δημοκρατικών θεσμών παραμένει μια ανοιχτή ευρωπαϊκή πρόκληση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Advertisement



Περισσότερα Εδω

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο WhatsApp

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο Viber
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο