

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ για Κεφαλονιά: Οι κάτοικοι έμειναν στο έλεος της κακοκαιρίας, χωρίς επίσημη ενημέρωση
Άμεσα μέτρα για την Κεφαλονιά, που επλήγη από τη σφοδρή κακοκαιρία, ζητεί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.
Όπως τονίζει ο υπεύθυνος ΚΤΕ Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ανδρέας Πουλάς και ο γραμματέας τομέα Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Χάλαρης, «η Κεφαλονιά μετράει πληγές μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει το νησί, αφήνοντας πίσω της πλημμυρισμένους οικισμούς, κατεστραμμένους δρόμους, κατολισθήσεις και σοβαρά προβλήματα στις υποδομές. Οι κάτοικοι, απροστάτευτοι και χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση, βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες εικόνες καταστροφής, ενώ οι τοπικές αρχές αγωνίζονται να αποκαταστήσουν τις ζημιές».
Συνεχίζουν τονίζοντας πως «το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης 112, που υποτίθεται ότι προστατεύει τις ζωές των πολιτών, σιώπησε τη στιγμή που ήταν πιο απαραίτητο. Οι κάτοικοι έμειναν στο έλεος της κακοκαιρίας, χωρίς επίσημη ενημέρωση και οδηγίες».
«Οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον απρόβλεπτες»
Ακολούθως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζητούν «άμεσα την κήρυξη των πληγεισών περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Άμεση κινητοποίηση κρατικών και τοπικών μηχανισμών για την αποκατάσταση των ζημιών. Οικονομική στήριξη των πληγέντων κατοίκων και επιχειρήσεων. Θεσμική θωράκιση για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες εικόνες εγκατάλειψης».
Τέλος, οι κ.κ. Πουλάς και Χάλαρης επισημαίνουν πως «οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον απρόβλεπτες. Η ανεπάρκεια στη διαχείριση τους, όμως, είναι αδιανόητη. Η Κεφαλονιά απαιτεί άμεσες λύσεις, όχι υποσχέσεις που αποτελεί το διαρκές δόγμα της κυβέρνησης».

-
LIFESTYLE23 ώρες ago
Νωρίς πέταξες προς το φως και μας άφησες
-
ΒΟΛΟΣ12 ώρες ago
Θλίψη και συγκίνηση στον Βόλο για τον θάνατο του Δημήτρη Στόϊκου
-
LIFESTYLE3 ώρες ago
Με νέο σύντροφο μετά τον χωρισμό της από τον πατέρα του παιδιού της
-
VIDEO6 ώρες ago
Η Ωρα του Λαού με τον Νίκο Κωνσταντινίδη 19/03/2025 Μέρος Β
-
VIDEO6 ώρες ago
Η Ωρα του Λαού με τον Νίκο Κωνσταντινίδη 18/03/2025 Μέρος Α
-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες ago
Τροχαίο στη Λεωφόρο Μεσογείων – Σύγκρουση δύο οχημάτων στο ρεύμα ανόδου
-
VIDEO5 ώρες ago
Η Ωρα του Λαού με τον Νίκο Κωνσταντινίδη 18/03/2025 Μέρος Β
-
LIFESTYLE9 ώρες ago
Το ελληνικό φαγητό που δοκίμασε στη Μεσσηνία και ξετρελάθηκε – Ρωτούσε να μάθει πως φτιάχνεται