ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση θεατής στα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών του οργανωμένου εγκλήματος

«Η μαφιόζικη επίθεση κατά του Γ. Μοσχούρη στο Χαλάνδρι επιβεβαιώνει με τον πιο δραματικό τρόπο την κλιμάκωση της εγκληματικότητας και την αδυναμία του κράτους να διασφαλίσει την έννομη τάξη. Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Είναι άλλο ένα επεισόδιο στην αλυσίδα βίας και εγκληματικότητας που αποκαλύπτει την ανικανότητα του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις του» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ο Γιώργος Μουλκιώτης, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Προστασίας του Πολίτη ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Βουλευτής Βοιωτίας και ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη του κόμματος.
Στη συνέχεια αναφέρουν: «Όταν τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών συμβαίνουν μέρα μεσημέρι σε κατοικημένες περιοχές και περιοχές πολυσύχναστων δραστηριοτήτων, με όρους εγκληματικής οργάνωσης, δεν μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά. Όταν οι πολίτες γίνονται μάρτυρες εκτελέσεων σε κοινή θέα, όταν η βία αποκτά χαρακτηριστικά οργανωμένου εγκλήματος, η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμένει θεατής.
Μετά από έξι χρόνια διακυβέρνησης, το μόνο που έχει να επιδείξει η Νέα Δημοκρατία είναι επιτελικές φωτογραφίες και επικοινωνιακές επιχειρήσεις. Η πραγματικότητα δεν κρύβεται, οι πολίτες νοιώθουν ολοένα και πιο απροστάτευτοι και η εγκληματικότητα θεριεύει.
Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την έξαρση της ωμής βίας και καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική της αδράνειας και της επικοινωνιακής διαχείρισης.
Το αίσθημα ασφάλειας στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη αποτελεί ύψιστο δικαίωμα που οφείλει να το διασφαλίζει η Πολιτεία ως βασική της υποχρέωση. Οι πολίτες πλέον χόρτασαν από ανέξοδα λόγια και απαιτούν πράξεις. Χρειάζονται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας, πρόληψης και αποτροπής της βίας, με διαφάνεια, λογοδοσία και πραγματική παρουσία του κράτους.
Η ευθύνη για την προστασία της κοινωνίας ανήκει ακέραια στην κυβέρνηση. Η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή αξιόπιστη αντεγκληματική πολιτική ασφάλειας, με επίκεντρο τον πολίτη και όχι πολιτική ηγεσία που κρύβεται πίσω από γεγονότα».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

-
ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες ago
Έχασε τη ζωή της η 32χρονη που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στη Λ. Αθηνών – Σοβαρά τραυματισμένη μια 23χρονη
-
ΒΟΛΟΣ24 ώρες ago
ΣΦΟΔΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ ΜΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑ
-
ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες ago
Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης – Αισθητός και στην Αθήνα
-
LIFESTYLE22 ώρες ago
Ο Ευτύχης Μπλέτσας και η Ηλέκτρα Αστέρη παντρεύτηκαν με θρησκευτικό γάμο
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες ago
Σοβαρό τροχαίο στην Αθηνών – Κορίνθου: Τρεις τραυματίες μετά από παράσυρση πεζής από μοτοσικλέτα
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες ago
Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης – Λέκκας: Θετικό το μεγάλο εστιακό βάθος
-
LIFESTYLE4 ώρες ago
«Δεν μπορώ να δω ακόμη, το ένα μάτι είναι εντελώς θαμπό»
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ώρες ago
Κ. Μητσοτάκης: Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα