Connect with us

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας: Η ενότητα και η αλληλεγγύη του ελληνισμού απαιτούν σταθερή πολιτική κατεύθυνση

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής αναφέρουν:

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου με συμμετοχή εκπροσώπων του σε επίσημες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν ανά τον Νομό, αλλά και με τη κατάθεση στεφάνου από τον Γραμματέα της Ν.Ε. στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στη παραλία του Βόλου, ο οποίος συνοδευόταν από Υποψήφιους Βουλευτές. Επίσης, Στελέχη και Υποψήφιοι Βουλευτές παραβρέθηκαν και στους θρησκευτικούς εορτασμούς του Ευαγγελισμού, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας στη Νέα Ιωνία Βόλου, κοιτίδα του προσφυγικού ελληνισμού στη Μαγνησία του 20ου αιώνα, που έχει μπολιάσει τη σύγχρονη κουλτούρα του τόπου μας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου υπογραμμίζει όσα μεγάλα και σημαντικά μπορεί να καταφέρει ο Ελληνισμός όταν ακολουθεί τον δρόμο της ενότητας και της αλληλεγγύης, αλλά και σε τι επώδυνες περιπέτειες μπορεί να οδηγηθούμε, όταν επικρατεί η διχόνοια και η ιδιοτέλεια». Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της ημέρας όπως εκφράστηκε αυτολεξεί από τον Πρόεδρο, Νίκο Ανδρουλάκη.

Πράγματι, ακόμα και στη σύγχρονη εποχή, το Έθνος έχει να επιδείξει κορυφαία αποτελέσματα μέσα από συντονισμένες εθνικές προσπάθειες, που έχουν ως διαρκή στόχο τη διασφάλιση ενός ειρηνικού μέλλοντος. Η ένταξη της πολύπαθης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 20 περίπου χρόνια πριν, είναι ένα φωτεινό παράδειγμα και φέρει τη σφραγίδα των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τότε τον Κώστα Σημίτη και Υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου.

Αναλογιζόμενοι όμως αυτή την εμβληματική εθνική επιτυχία, δεν μπορεί παρά να μας προβληματίζουν τουλάχιστον τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σε συντηρητικά μάλιστα ΜΜΕ, ανήμερα της σημαντικής αυτής επετείου για τον ελληνισμό. Σύμφωνα με αυτά ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, καυτηριάζει σε έκδοση που κυκλοφόρησε, τον ρόλο του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με θέματα που άπτονται της ζωτικής κυριαρχίας της Κύπρου. Το Κυπριακό τέθηκε από το ΠΑΣΟΚ ως κορυφαίο εθνικό ζήτημα, από την Ιδρυτική Διακήρυξη του 1974.

Προφανέστατα δεν ενστερνιζόμαστε τίποτα προς το παρόν, με την ελπίδα ότι αυτά τα δημοσιεύματα εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και θα διαψευστούν. Θα παρακολουθήσουμε ωστόσο τις εξελίξεις, με τη προσδοκία να λειτουργήσει ελεύθερα και απρόσκοπτα η έρευνα. Δυστυχώς, 202 χρόνια μετά την Παλιγγενεσία και τον αγώνα για ελευθερία, δεν μπορούμε να αισθανόμαστε βέβαιοι για όσα κυκλοφορούν στο δημόσιο διάλογο. Στην εποχή της ταχείας πληροφορίας, η προπαγάνδα και τα «fake news» αποτελούν διεθνή μάστιγα. Ειδικά όμως η χώρα μας βρίσκεται σε δυσμενή θέση, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ως προς την ελευθερία του τύπου και τη διασφάλιση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας και της αξιοπρέπειας είναι πάντα επίκαιρα, σε έναν διαρκή αγώνα για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, στο τόπο μας, στη χώρα μας, στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Η ενότητα και η αλληλεγγύη του ελληνισμού απαιτούν σταθερή πολιτική κατεύθυνση, χωρίς να υπολογίζονται τα κομματικά συμφέροντα. Δυστυχώς καθημερινά διαπιστώνεται ότι στον βωμό του κομματικού οφέλους, η σημερινή Κυβέρνηση και η Αξιωματική Αντιπολίτευση φυτεύουν όσους περισσότερους σπόρους διχασμού μπορούν, πέρα από τα επιτρεπτά όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Γνωρίζουν όμως από την νεότερη ιστορία μας τα πάθη του έθνους, όποτε αυτό διχάστηκε. Οι πολιτικές της Εθνικής μας Συμφιλίωσης φέρουν επίσης τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ και του Ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου.

Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παραμένει πιστό στις βασικές του αξίες για Κοινωνική Δικαιοσύνη, Λαϊκή Κυριαρχία και Εθνική Υπερηφάνεια. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θέτει με κάθε ευκαιρία τα εθνικά ζητήματα και διεκδικεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση την εφαρμογή του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο οποίο πρωτοστάτησε, για επιβολή εμπάργκο όπλων από τα ευρωπαϊκά κράτη προς τη Τουρκία, μια χώρα – διεθνή ταραξία από τον Καύκασο μέχρι την Αφρική. Τα μηνύματα της εθνικής επετείου είναι οδηγός λοιπόν για το μέλλον που θέλουμε να διαμορφώσουμε μαζί με όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΜΠΑΣΚΕΤ44 δευτερόλεπτα ago

Οι αναλυτές δίνουν… 11% πιθανότητες στους Χιτ!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 λεπτά ago

Η Μπενφίκα ψάχνει την επιστροφή του Ντι Μαρία

OIKONOMIA7 λεπτά ago

Τεχνητή νοημοσύνη: Επενδυτές κλείνουν συμφωνίες με συμβουλές της ΑΙ

ΚΟΣΜΟΣ10 λεπτά ago

Μαντλίν Μακάν: Τα «στοιχεία» που βρέθηκαν από τις αρχές στην Πορτογαλία

ΘΕΣΣΑΛΙΑ13 λεπτά ago

«Πλημμύρισε» με παιδικές φωνές το Πάρκο Αλκαζάρ στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο στη Λάρισα (φωτο – βίντεο)

ΘΕΣΣΑΛΙΑ16 λεπτά ago

Ένα ακόμη όχημα στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας

LIFESTYLE19 λεπτά ago

Άμπερ Χερντ: Λέει «αντίο» στις ΗΠΑ αλλά όχι στο Χόλιγουντ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ22 λεπτά ago

Έκθεση Φωτογραφίας του Robert A. McCabe «Η Ελλάδα μετά τον Πόλεμο. Τα χρόνια της ελπίδας»

MEDIA25 λεπτά ago

Μαρκ Ζούκερμπεργκ – Το περίεργο story στο Instagram. «Ετοιμάζουμε κάτι…»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ28 λεπτά ago

Νίκος Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βλάπτει σοβαρά το Εθνικό Σύστημα Υγείας»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Νεαρός ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε στην παραλία του Βόλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ημέρες ago

Πολυθεματικό πάρκο κατασκευάζεται στη Μυτιλήνη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη και πάλι στον Βόλο- Πέθανε 40χρονη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες ago

Από τις πηγές της Πάρνηθας θα πίνει νερό η Χασιά

LIFESTYLE3 ημέρες ago

Παντρεύτηκε με τον σύντροφό της, Πάνο Μιχαλόπουλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Πέθανε γνωστός 69χρονος επαγγελματίας στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Kitchen Lab: Λουκέτο στα μαγαζιά του Άκη Πετρετζίκη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Διασωληνωμένη η Διευθύντρια Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου – Έκκληση για αίμα

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Δεξίωση της Τουριστικής Εταιρείας ‘’Dolphins of Greece’’προς τους Αυστριακούς Τουριστικούς Πράκτορες ‘’Springer’’ στο Ηotel ‘’Oniro’’ -Ανταπόκριση : Γιάννης Αποστολίδης

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Τροχαίο με επτά τραυματίες – Ανάμεσά τους 7χρονο παιδί

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή