Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο γιος του Ούλοφ Πάλμε ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στο κόμμα για τις επερχόμενες εκλογές

Published

on

Spread the love

Οι δρόμοι του ΠΑΣΟΚ και της οικογένειας Πάλμε συναντήθηκαν και πάλι, αυτήν την φορά στον Μοχό της Κρήτης, το μέρος που συνήθιζε να έρχεται για διακοπές ο Ούλοφ Πάλμε.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Εκεί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκαν με τον γιο του εμβληματικού Σουηδού ηγέτη, Joakim, για τα εγκαίνια του Μουσείου που είναι αφιερωμένο στον πατέρα του.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Joakim Palme μάλιστα ευχήθηκε καλή επιτυχία στο ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, μια ευχή που, όπως είπε, «νιώθει πολύ» ως σοσιαλδημοκράτης ο ίδιος.

Το Μουσείο είναι μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Ούλοφ Πάλμε, βρίσκεται στην πλατεία του Μοχού και άνοιξε ανεπίσημα τις πύλες του στις 28 Φεβρουαρίου, την ημέρα που συμπληρώθηκαν 37 χρόνια από τη δολοφονία του Σουηδού πρωθυπουργού.

Ο χαιρετισμός του Νίκου Ανδρουλάκη στα εγκαίνια του μουσείου:

Θα ήθελα να ξεκινήσω συγχαίροντας τον Όμιλο Φίλων Ούλοφ Πάλμε και την Περιφέρεια Κρήτης, για αυτή την πρωτοβουλία, που τιμά έναν ιστορικό ηγέτη, όχι μόνο για τη Σουηδία,  αλλά γενικότερα για την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία.

Τα εγκαίνια του μουσείου σήμερα στον Μοχό, ένα μέρος που αγαπούσε πολύ ο ίδιος και επισκεπτόταν συχνά, αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία να θυμηθούμε το έργο του, που παραμένει επίκαιρο.

Όλη του η ζωή χαρακτηρίστηκε από τον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη. Κατά τη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του εφάρμοσε αυτό που αργότερα έγινε γνωστό σε όλη την Ευρώπη ως σουηδικό μοντέλο: Το ισχυρό κοινωνικό κράτος, διασφαλίζοντας ένα δίχτυ ασφαλείας για τους πολίτες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για όλους.

Παράλληλα, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της παγκόσμιας ειρήνης.

Η Σουηδία άνοιξε φιλόξενα τις πόρτες της στους Έλληνες, που αγωνίζονταν ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών, κάτι που ο Πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου ξέρει καλύτερα από όλους μας.

Με την Στοκχόλμη μάλιστα να είναι η πρώτη έδρα του ΠΑΚ, πριν την ανάληψη της Πρωθυπουργίας από τον Πάλμε.

Οι κοινές αγωνίες, για μία πιο δίκαιη κοινωνία και έναν κόσμο πιο ειρηνικό και ελεύθερο από τις εξαρτήσεις, ένωσαν τον Ούλοφ Πάλμε και τον ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου, επιτρέποντας μετά την επανεκλογή του πρώτου στην Πρωθυπουργία τη δημιουργία της «Κίνησης των έξι» μαζί με προσωπικότητες όπως η Ίντιρα Γκάντι και οι Προέδροι του Μεξικού, της Αργεντινής και της Τανζανίας.

Σήμερα, 37 χρόνια μετά την τραγική δολοφονία του, με τις ανισότητες να αυξάνονται, αξίζει να θυμηθούμε μια από τις πιο γνωστές του φράσεις: «Παραμένω σοσιαλιστής, όταν βλέπω οι φτωχοί να γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Όταν βλέπω την κοινωνική δικαιοσύνη να υποχωρεί και ο πλούτος να προκαλεί. Όταν η αλληλεγγύη μειώνεται και ο εγωισμός αυξάνεται. Όταν οι δυνατοί αγνοούν τους αδύναμους».

Σε έναν τέτοιο κόσμο, λοιπόν, είναι καθήκον μας να αγωνιστούμε για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, που διασφαλίζει ότι κανένας δεν θα μείνει μόνος του  και ότι όλοι, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης,  θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να προκόψουν.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
ΚΟΣΜΟΣ31 λεπτά ago

Κόσοβο: Νέα ένταση με ανταλλαγή πυρών – Ένοπλοι οχυρώθηκαν σε μοναστήρι, λέει ο πρωθυπουργός

ΘΕΣΣΑΛΙΑ2 ώρες ago

“Έκαναν πράξη το σύνθημα των συνδικάτων «μόνο ο λαός σώζει τον λαό»” –

TOP2 ώρες ago

Η Ακαδημία BASKETBALL CLUB VOLOS του Γ.&Κ.Καρακατσούνη δημιουργεί πρωταθλητές στη ζωή &στο αθλητισμό-Ρεπορτάζ:Γιάννης Αποστολίδης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ώρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 27/9

LIFESTYLE3 ώρες ago

Χιου Τζάκμαν – Ντέμπορα Λι Φέρνες: Η γνωριμία, οι φήμες που τον θέλουν γκέι και το διαζύγιο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ3 ώρες ago

To “Goodbye, Lindita” του Μάριο Μπανούσι επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ώρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία έως την Τετάρτη 27/9

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ώρες ago

Μητσοτάκης: Τι είπε για Market Pass, τριετίες και επενδυτική βαθμίδα

ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες ago

Πέλλα: Σκοτώθηκε οδηγός τρακτέρ – Τον καταπλάκωσαν τα ξύλα που μετέφερε με καρότσα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ώρες ago

Tα εισιτήρια για το ΑΟΤ-Εορδαϊκός – Sportrikala.gr

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ώρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 27/9

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ώρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία έως την Τετάρτη 27/9

VIDEO6 ημέρες ago

Στην εισαγγελία κάτοικοι της Δράκειας υπέστη ζημιές από την κακοκαιρία η περιοχή του Πηλίου

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago

«Έρχεται κακοκαιρία που θα θυμίζει Daniel» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Διπλό market pass για τους κατοίκους της Μαγνησίας

VIDEO3 ημέρες ago

Αυτοψία του Αχιλλέα Μπέου στην λίμνη Κάρλα-Ανήσυχος με την κατάσταση που επικρατεί &την δυσφορία-Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης

ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago

Η τσίπα δεν αγοράζεται κύριε Αγοραστέ –

ΒΟΛΟΣ3 ημέρες ago

Παρέμβαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ για τον 26χρονο ΑΜΕΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ημέρες ago

Στέφανος Κασσελάκης: Πώς μπορεί να μπει στη Βουλή

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Λιβύη: Ποια ήταν η νοσηλεύτρια που σκοτώθηκε στο φονικό τροχαίο – Η τραγική ιστορία της

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή