ΕΛΛΑΔΑ
Πάτρα: Η Πισπιρίγκου ήθελε διατροφή από τον Δασκαλάκη – Η μυστική έρευνα του συζύγου της


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στην Πάτρα, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ είχαν παρατηρήσει από καιρό ύποπτες συμπεριφορές και έκαναν μεταξύ τους πολλές συζητήσεις για το ζεύγος Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου
Η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της κόρης της 9χρονης Τζωρτζίνας δεν ήταν έκπληξη για την κοινή γνώμη που παρακολουθεί αποσβολωμένη εδώ και δύο μήνες το θρίλερ της Πάτρας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ολα τα στοιχεία έδειχναν ότι ο θάνατος κρυβόταν στην αγκαλιά της μάνας και οι ιατροδικαστικές αρχές μετά από επίμονη έρευνα αποκάλυψαν τη φρικιαστική αλήθεια.
«Πρόκειται για μια αχαρτογράφητη προσωπικότητα και δεν μπορώ να προσεγγίσω το προφίλ της» λέει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης που είχε γνωρίσει τη μητέρα καθώς είχε οριστεί πραγματογνώμονας στον θάνατο της Μαλένας.
Τότε είχε εμφανιστεί έγκυος στο γραφείο του και στη συνέχεια του είπε ότι έκανε έκτρωση με εντολή γιατρού για τον φόβο ύποπτου γονιδίου που σκότωνε τα παιδιά.
Αυτό ήταν το αφήγημά της προς κάθε κατεύθυνση όταν διατυπώνονταν προβληματισμοί για το τι κρυβόταν πίσω από το… γαϊτανάκι θανάτου στην οικογένειά της. Στον κ. Τσαντίρη είχε κάνει εντύπωση πόσο οργανωμένη ήταν η σκέψη της, με σωστή ορολογία και γνώση των θεμάτων νοσηλείας.
«Το όνομα Πισπιρίγκου θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας για μακρά περίοδο και ασφαλώς θα αποκτήσει διεθνείς διαστάσεις, ως μία μάνα σε υπέρβαση του μητρικού ενστίκτου που σκότωσε τα παιδιά της. Τα στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, αφορούν σε μία βαριά εγκληματική δράση και θεωρώ ότι τα μελλοντικά συγγράμματα Ιατροδικαστικής θα περιλαμβάνουν την υπόθεση ως παράδειγμα. Είχε και έτοιμη δικαιολογία κάθε φορά για την αιτιολόγηση των θανάτων, επιμένοντας ότι επρόκειτο για κάτι σπάνιο, κάτι γενετικό».
Συζητήσεις με ειδικούς
Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση ωστόσο είχε προκαλέσει στον έμπειρο ιατροδικαστή το γεγονός ότι φαινόταν να απολάμβανε τις συζητήσεις με τους ειδικούς από τους οποίους με βροχή ερωτήσεων προσπαθούσε να εκμαιεύσει τι είχαν καταλάβει για τους θανάτους των παιδιών με ικανοποίηση που τους ξεγελούσε όλους.
«Ενώ δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί ο γεννητικός έλεγχος, από πέρυσι ανέφερε τα σπάνια αίτια που είχαν προκαλέσει τα συγκεκριμένα συμβάντα. Από πού είχε ενημερωθεί περί κληρονομικών αιτίων και πώς γνώριζε τόσες λεπτομέρειες;» αναρωτιέται ο κ. Τσαντίρης προσθέτοντας:
«Τελικώς, από την εξέλιξη των γεγονότων, θεωρώ ότι ήξερε πολύ καλά τι έκανε καθώς και πώς να διαχειριστεί τις περιστάσεις αυτές. Το πιθανότερο είναι ότι της άρεσε να κάνει συζητήσεις με ειδικούς για τον τρόπο θανάτου και την αιτία. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να διερευνηθεί από ειδικούς».
Στην Πάτρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ είχαν παρατηρήσει από καιρό ύποπτες συμπεριφορές και έκαναν μεταξύ τους πολλές συζητήσεις για το ζεύγος Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου.
«Οταν μπήκε η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο και έπαθε ανακοπή, όλοι αναρωτιόμασταν “μα καλά αυτή την οικογένεια έβαλε ο Θεός σημάδι;”» λέει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής άνθρωπος που γνωρίζει καλά την οικογένεια.
Ομως, όσο κι αν υποψιαζόταν ότι κάτι δεν πάει καλά, κανείς δεν μπορούσε, όπως εξηγεί, να κατηγορήσει μια μάνα πως κάνει κακό στα παιδιά της. «Στον κόσμο έδειχνε ότι αγαπούσε τα παιδιά αλλά για τον Μάνο δεν είχε απλώς αγάπη, είχε ψύχωση κι όπως αποδείχθηκε, μπροστά σ’ αυτόν μπορούσε να τα κάψει όλα» προσθέτει η ίδια πηγή.
Πριν από έναν χρόνο οι δρόμοι του ζευγαριού είχαν αρχίσει ήδη να είναι παράλληλοι καθώς ο Δασκαλάκης είχε αποφασίσει να φύγει από το σπίτι. Καβγάδες, μυστικά και ψέματα στοίχειωναν το ισόγειο της οδού Μπιζανίου, ειδικά το μοιραίο εικοσαήμερο από τις 21 Μαρτίου 2021 που το αβάπτιστο μωρό, το οποίο θα ονόμαζαν Ιριδα, βρέθηκε νεκρό στην κούνια του, μέχρι τις αρχές Απριλίου, που η Τζωρτζίνα μπήκε στο νοσοκομείο. Τότε γίνονταν συνεννοήσεις με τους δικηγόρους των δύο πλευρών ώστε να καταλήξουν σε συναινετικό διαζύγιο.
Στη συνέχεια όμως η Πισπιρίγκου άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να πάει σε αντιδικία. «Είχε αποφασίσει να τραβήξει το σχοινί και να ζητήσει διατροφή για την Τζωρτζίνα, το μόνο παιδί που είχε μείνει στη ζωή», λέει πηγή κοντά στην οικογένεια, στον «Ε.Τ.».
Ωστόσο, ύστερα από λίγα 24ωρα η Τζωρτζίνα υπέστη την πρώτη ανακοπή και οι διαδικασίες του διαζυγίου σταμάτησαν. Είχαν προηγηθεί σπασμοί και στομαχικές διαταραχές του άτυχου παιδιού που η μάνα του, όπως όλα δείχνουν, σκότωσε δύο φορές. «Μια από τις ανεπιθύμητες ενέργειες που εμφανίζονται συχνά σε χρήστες κεταμίνης είναι τα συμπτώματα από το ανώτερο γαστρεντερικό, το πιο κοινό από τα οποία είναι ο επιγαστρικός πόνος. Αυτό το στοιχείο έχει μεγάλη σημασία γιατί μπορεί η κεταμίνη να εξηγήσει και τα συμπτώματα της Τζωρτζίνας τον Απρίλιο του 2021 πριν υποστεί την ανακοπή» λέει ο Σωκράτης Τσαντίρης.
Δική του έρευνα έκανε, μυστικά, ο πατέρας…
Από την ημέρα που διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο των τριών παιδιών και την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής οι υποψίες είχαν στραφεί στη μητέρα των παιδιών αλλά μεγάλο ερώτημα ήταν και ο ρόλος του πατέρα. Ο Μάνος Δασκαλάκης εμφανίστηκε σε κοινή συνέντευξη με την εν διαστάσει σύζυγό του, δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι τη στηρίζει και στο μνημόσυνο των παιδιών την κρατούσε από το χέρι. Είχε διαμηνύσει μάλιστα ότι «αν είχε υποψίες για τη Ρούλα, θα είχε πάρει τον νόμο στα χέρια του».
Γράψτε το σχόλιό σας



Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Βόλος: Πέθανε την ώρα που έτρωγε σε ταβέρνα


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 75χρονος άνδρας ενώ βρισκόταν σε παραθαλάσσια ταβέρνα των Λεχωνίων στον Βόλο.
Κατέρρευσε ενώ βρισκόταν σε παραθαλάσσια ταβέρνα των Λεχωνίων ένας 75χρονος άνδρας, λίγο μετά τις 8 χθες το βράδυ.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο άνδρας φέρεται να έπαθε καρδιακή ανακοπή και παρά τις προσπάθειες διασωστών του ΕΚΑΒ που πήγαν στο σημείο, δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή.
Η σορός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιστοποιητικό θανάτου εξέδωσε ιδιώτης γιατρός και δεν ενημερώθηκε η Αστυνομία.
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Long Covid: Σε μεγάλη έξαρση τα ψυχιατρικά προβλήματα – Τι λέει γιατρός


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το σύνδρομο του long covid που επιμένει, προκαλεί προβλήματα στην καθημερινότητα, διαταράσσοντας την ψυχολογία των ασθενών.
«Αύξηση στα ψυχιατρικά περιστατικά παρατηρούνται από το ιατρείο post covid του Νοσοκομείου Σερρών, καθώς το σύνδρομο του long covid που επιμένει, προκαλεί προβλήματα στην καθημερινότητα, διαταράσσοντας την ψυχολογία των ασθενών. Αυτά ανέφερε ο υπεύθυνος λειτουργίας του ιατρείου, Θεόφιλος Καλλινικίδης σε τοπική εκπομπή, τονίζοντας πως το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και σε άλλες πόλεις.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η κλινική post covid στο Νοσοκομείο Σερρών συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της και προσέρχονται σε αυτή και ασθενείς από όμορους νομούς σύμφωνα με τον υπεύθυνο λειτουργίας της.
Καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, ενδοκρινολόγοι και ψυχίατροι είναι μερικές από τις ειδικότητες που παραπέμπονται οι ασθενείς μετά την πρώτη εξέταση. Ωστόσο, η COVID-19 έχει αφήσει πολλά ψυχιατρικά προβλήματα λόγω το long covid που επιμένει με αποτέλεσμα να προκαλεί προβλήματα στην καθημερινότητα.
Ο κ. Καλλινικίδης κρούει και αυτός με την σειρά του τον κώδωνα του κινδύνου και αναφέρει ότι μετά από μια διετία μεγάλης έντασης οι γιατροί ζητούν την βοήθεια της πολιτείας στην επάνδρωση των νοσοκομείων καθώς το ιατρικό προσωπικό στην πλειοψηφία του είναι γερασμένο και χρειάζονται ενίσχυση από νέους γιατρούς.
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Τροχαίο ατύχημα επί της Πολυμέρη τα ξημερώματα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Σοκ 41χρονος Πα-τέρας ασελγούσε στην 10χρονη κόρη του στον Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Πέθανε 50χρονος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Έχασε τη ζωή του από ανακοπή δρομέας του Skíathos trial Run