ΕΛΛΑΔΑ
Πάτρα: Κατατίθεται η δικογραφία για την υπόθεση της σπιτονοικοκυράς – «Να μπει στο κάδρο των ερευνών και ο Δασκαλάκης»


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Καταιγιστικές φαίνεται να είναι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας και για το ζήτημα της σπιτονοικοκυράς, καθώς μιλώντας στο « Καλημέρα» ο δικηγόρος της εκλιπούσας, Ευγενίας Κούτρα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, επιβεβαίωσε ότι σήμερα κατατίθεται η δικογραφία για την υπόθεση της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο κ. Θεοδωρόπουλος εκεί που εστίασε την προσοχή του είναι, στο αίτημα της εκταφής, γιατί, όπως είπε ίδιος τώρα είναι η στιγμή που μπορεί να το στηρίξει με στοιχεία και με νομικά επιχειρήματα.
Γιατί ζητούν εκταφή
Όπως χαρακτηριστικά είπε, «το πόρισμα των ιατροδικαστών Καλόγρηα – Καρακούκη για τις τρεις δολοφονίες ανοίγει τον δρόμο και για την έρευνα του θανάτου της σπιτονοικοκυράς».
Ερωτηθείς για το πού επιθυμεί να εστιάσει και τι ερευνά με το αίτημα της εκταφής απάντησε: « Επιθυμούμε να ενημερωθούμε σχετικά με την συνταγογράφηση των φαρμάκων της αποθανούσας, Ευγενίας Κούτρας, ώστε να δούμε εάν υπήρχε εγκατάλειψη είτε με πράξη είτε με παράλειψη, δηλαδή να λαμβάνει χάπια που δεν έπρεπε ή εάν δεν λάμβανε χάπια που έπρεπε να λαμβάνει».
Σαφής επιδίωξη της οικογένειας Κούτρα μέσα από το αίτημα της εκταφής είναι η διασφάλιση ότι η γυναίκα έφυγε λόγω παθολογικών αιτιών.
«Να μπει στο κάδρο των ερευνών και ο Μάνος Δασκαλάκης»
Σχετικά με την στάση της αστυνομίας στην υπόθεση της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη ο κ. Θεοδωρόπουλος υπογράμμισε ότι, «η αστυνομία δεν έκανε καλά την δουλειά της, διότι τα άτομα που είχαν την ευθύνη της φροντίδας της σπιτονοικοκυράς και ο φυσιοθεραπευτής της, αστυνομία δεν τα αναζήτησε ποτέ».
Σχετικά με την ιατροδικαστική έρευνα της Ευγενία Κούτρα, ο δικηγόρος της οικογένειας αποκάλυψε ότι με επικοινωνία που είχε με ιατροδικαστές προκύπτουν νέα στοιχεία για το θάνατο της σπιτονοικοκυράς.
Ο κ. Θεοδωρόπουλος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι, κατά την άποψή του, στο κάδρο των ερευνών για το ζήτημα του θανάτου της σπιτονοικοκυράς θα πρέπει να «μπει» και ο Μάνος Δασκαλάκης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Εφετείο: Τι θα πει ο 34χρονος στην απολογία του – Τι είπε η πρώην σύντροφός του και μητέρα των δύο παιδιών του


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον 34χρονο που εισέβαλε με το όχημά του στο πάρκινγκ του Εφετείου, υπόθεση που αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό για την ΕΛ.ΑΣ που ερευνά την διαδρομή του 1,5 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του αλλά και το αν αυτά σχετίζονται με τα ναρκωτικά που επίσης εντοπίστηκαν τόσο στο αυτοκίνητο, όσο και στο αμάξι του πρώην παίκτη ριάλιτι.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σήμερα τον επισκέφθηκε στο Δαφνί, όπου νοσηλεύεται από χθες, ο δικηγόρος του, προκειμένου να μιλήσουν για την απολογία του ενώ η πρώην σύντροφός του έδωσε κατάθεση στην αστυνομία στην οποία δηλώνει άγνοια για τις παράνομες δραστηριότητες του συζύγου της αναφέροντας πως το τελευταίο διάστημα είχε απομακρυνθεί με τα δύο της παιδιά από την οικογενειακή εστία της Ηλιούπολης.
Τι θα πει στην απολογία του ο 34χρονος
Ότι ήταν υπό την επήρεια χαπιών ecstasy, τη στιγμή της εφόδου στο Εφετείο Αθηνών, ότι είναι χρόνιος χρήστης ναρκωτικών αναμένεται να υποστηρίξει ο 34χρονος παίκτης ριάλιτι στην απολογία του στον ανακριτή.
Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου παίκτη ριάλιτι κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον 34χρονο, σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr είπε πως: «Επισκέφθηκα τον εντολέα μου ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, ψυχολογική και σωματική, λόγω της χρόνιας χρήσης ναρκωτικών. Ήδη συγκεντρώνονται στοιχεία που θα αποδείξουν τη νόμιμη προέλευση των χρημάτων».
Τι είπε η πρώην σύντροφος του
Την ίδια ώρα, η πρώην σύντροφός του, στην κατάθεση που έδωσε στην Δίωξη Ναρκωτικών σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δηλώνει άγνοια για τις παράνομες δραστηριότητες του 34χρονου, αναφέροντας πως το τελευταίο διάστημα είχε απομακρυνθεί με τα δύο της παιδιά από το σπίτι.
«Είμαι πρώην σύντροφος του Γοργολίτσα Βασιλείου με τον οποίο έχουμε δύο παιδιά, ένα αγόρι ηλικίας δύο ετών και ένα κορίτσι ηλικίας ενός έτους. Με τον Γοργολίτσα Βασιλείο διαμέναμε μαζί για πέντε έτη, μέχρι και πριν 20 μέρες, οπότε και χωρίσαμε και πήγα μαζί με τα τέκνα μας να μείνουμε με τη μητέρα μου, λόγω οικογενειακών διαφόρων που είχαμε με τον Γοργολίτσα Βασιλείο.
Μεσημβρινές ώρες σήμερα 13 Αυγούστου 2022 ήρθαν αστυνομικοί στην οικία όπου διαμένω και πραγματοποίησαν έρευνα με δικαστικό λειτουργό καθώς με ενημέρωσαν ότι ο Γοργολίτσας Βασίλειος πήγε στο εφετείο Αθηνών με το αυτοκίνητο μάρκας Nissan χρώματος λευκού ιδιοκτησίας μου και είπε στους εκεί αρμόδιους πως εντός έχει ναρκωτικά και χρήματα. Το συγκεκριμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο είναι μεν στο όνομα μου, όμως ο πραγματικός ιδιοκτήτης είναι ο Γοργολίτσας Βασίλειος, ο οποίος το χρησιμοποιεί αποκλειστικά από τότε που το αγοράσαμε.
Εγώ έχω άλλο αυτοκίνητο. Σε ό,τι αφορά τα ναρκωτικά και τα χρήματα που κατείχε ο Γοργολίτσας Βασίλειος εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτά και ούτε γνώριζα για κάποια παράνομη δραστηριότητα του ίδιου πόσο μάλλον με ναρκωτικά όσο μέναμε μαζί δεν είχα αντιληφθεί κάτι σχετικά με παράνομη δραστηριότητα».
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Ευφλεκτότητα δασικών καυσίμων: Σε αύξηση τη νέα εβδομάδα παρά τις πρόσφατες βροχές


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι βροχοπτώσεις και οι χαμηλότερες των κλιματικά αναμενόμενων θερμοκρασίες που επικράτησαν στην Ελλάδα από την Πέμπτη 11/8 έως την Κυριακή 14/8, είχαν ως αποτέλεσμα τον σημαντικό περιορισμό της ευφλεκτότητας των νεκρών δασικών καυσίμων.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ειδικότερα, με βάση μετρήσεις από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)/meteo.gr, η ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων το μεσημέρι της Κυριακής εκτιμάται ότι βρισκόταν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Διαβάστε επίσης: Αμαζόνιος: Αποψίλωση – ρεκόρ το 2022 – Καταστράφηκαν 5.474 στρέμματα δάσους σε επτά μήνες
Τι δείχνουν τα στοιχεία του meteo
Ωστόσο, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία που ανέλυσε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του ΕΑΑ/meteo.gr, η ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική αύξηση κατά τη διάρκεια της νέας εβδομάδας 15 έως 21 Αυγούστου. Αιτία γι’ αυτή την αύξηση αποτελεί η προβλεπόμενη σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας σε τιμές αρκετά υψηλότερες των κλιματικά αναμενόμενων, σε συνδυασμό με την επικράτηση ξηρών συνθηκών.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τα νεκρά δασικά καύσιμα, ειδικότερα τα πιο λεπτά, όπως φύλλα, βελόνες, μικρά κλαδιά και κορμοί, αποβάλλουν υγρασία στην ατμόσφαιρα και ξεραίνονται γρήγορα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διευκολύνεται η ανάφλεξη, εφόσον υπάρξει κάποια πηγή θερμότητας, και στη συνέχεια η διατήρηση της καύσης και η γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς.
Με βάση την πρόγνωση της περιεχόμενης υγρασίας των νεκρών δασικών καυσίμων για την Τετάρτη 17/8, αυτή αναμένεται, μέσα σε διάστημα τριών μόνο ημερών, να έχει πέσει κάτω από το 10% στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Οι τιμές αυτές δημιουργούν ευνοϊκό υπόβαθρο για την εκδήλωση και την εξάπλωση δασικών πυρκαγιών.
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Το άγαλμα που άφησε άφωνες τις υπηρεσίες του Δήμου στα Παλαιά Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Σοβαρό τροχαίο στο τρούλο στην Σκιαθο με τραυματισμό
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Αυτός είναι ο 34χρονος που απείλησε την 26χρονη σύντροφό του με κατσαβίδι στο Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σε υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αρπαγής ενός βρέφους- Στον Βόλο αναζητούν οι αρχές τον πατέρα του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Απίστευτο περιστατικό σε ιερό ναό της Νέας Ιωνίας- Ιερέας απαγόρευσε ζευγάρι να μπει στο ναό επειδή …φορούσαν μάσκες
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Βόλος- Μπήκε σε κατάστημα εστίασης για πότο.. και αφού ήπιε.. έβρισε και χτύπησε δύο γυναίκες υπαλλήλους γιατί δεν ήθελε να πληρώσει
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago
Μερομήνια: Πώς θα είναι το φθινόπωρο και ο χειμώνας – Ποιοι θα είναι οι «σκληρότεροι» μήνες
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Διάλυση υπηρεσιών στο Δήμο Σκιαθου καταγγέλει ο Ν Γιαμαρελος