ΕΛΛΑΔΑ
Πάτρα – Κι άλλος θάνατος στο γηροκομείο – «Οι υπεύθυνοι τους έλεγαν ότι δεν υπάρχει κοροναϊός»


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ολοένα και μακραίνει ο μακάβριος κατάλογος των θανάτων ηλικιωμένων από κοροναϊό σε ιδιωτικό γηροκομείο στην Πάτρα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24.news, μετά τους 10 θανάτους φιλοξενουμένων που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ακόμη ένας έρχεται να προστεθεί και να ανεβάσει τον συνολικό αριθμό στους 11 νεκρούς.
Πρόκειται για ηλικιωμένη, η οποία είχε διαγνωστεί με κοροναϊό και νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της 26ης Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η 89χρονη γυναίκα δεν είχε εμβολιαστεί για λόγους υγείας.
Καταγγελίες από την κόρη θανόντος
Την ίδια ώρα, σοκάρουν όσα καταγγέλλει η κόρη ενός από τους ανθρώπους που πέθαναν και ήταν ανεμβολίαστος.
Όπως λέει η ίδια, οι υπεύθυνοι της δομής όχι μόνο δεν προέτρεπαν τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν, αλλά αντίθετα τους έλεγαν ότι δεν υπάρχει κοροναϊός. «Δεν υπήρχε καμία πίεση από τους υπευθύνους του ιδρύματος προς αυτήν την κατεύθυνση (σ.σ. του εμβολιασμού). Το αντίθετο μάλιστα! Επειδή ο πατέρας μου είχε πλήρη διαύγεια, μου έλεγε ότι κάποιοι από το προσωπικό δεν πίστευαν ότι είναι αλήθεια όσα λέγονταν για τον κοροναϊό και να μην τα πιστεύει».
Αναφέρει ότι «οι έλεγχοι δεν γίνονταν στα επισκεπτήρια. Τα επισκεπτήρια ξεκίνησαν το καλοκαίρι. Εμένα προσωπικά με θερμομετρούσαν. Όχι κάτι άλλο. Από τον Σεπτέμβρη και μετά ούτε αυτό. Μία φορά μου ζήτησαν self test».
Η κόρη του ηλικιωμένου αναφέρεται και στο προσωπικό της συγκεκριμένης μονάδας λέγοντας ότι υπήρχαν ανεμβολίαστοι και μετά την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα όπου ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου περί αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους.
«Στο προσωπικό μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου τουλάχιστον υπήρχαν δύο ανεμβολίαστοι. Το γνωρίζω από δική τους μαρτυρία» επισημαίνει, ενώ εξηγεί για ποιον λόγο ο πατέρας της δεν είχε κάνει το εμβόλιο: «Ο πατέρας μου ήταν ανεμβολίαστος γιατί ήταν θρομβοφιλικός και είχε θρόμβωση» λέει.
Οργή και πόνος
Τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στους συγγενείς των ηλικιωμένων επικρατεί οργή, αγανάκτηση και πόνος, όπως είναι φυσικό.
Μέσα σε μόλις λίγες ημέρες έχασαν τους αγαπημένους τους γονείς και παππούδες, με τον κοροναϊό να κάνει κανονική επέλαση σε έναν χώρο που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είχε «στεγανοποιηθεί» έναντι της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, ήδη τις τελευταίες ημέρες υπάρχει επικοινωνία των συγγενών μεταξύ τους για το πώς θα κινηθούν από εδώ και πέρα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι σίγουρο ότι η υπόθεση δεν θα μείνει έτσι, με πολλούς να σκέφτονται να ακολουθήσουν τη νομική οδό, ενώ τις επόμενες ημέρες (ή και ώρες) θα υπάρξουν εξελίξεις από την πλευρά των οικογενειών. Υπενθυμίζεται ότι παρά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από την πλευρά της συγκεκριμένης δομής, δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε απάντηση.
Γράψτε το σχόλιό σας

https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Ηλεκτροπληξία για εργαζόμενο σε ξενοδοχείο στίς Κουκουναριές
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Κατέβασε ρολά γνωστό γυμναστήριο στο Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σοκ Πέθανε λίγες ώρες πριν παντρευτούν
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Ληστεία σε ζαχαροπλαστείο του Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Νέο διοικητικό συμβούλιο στους Μύλους Λούλη
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago
Μύκονος: Ασύλληπτες τιμές στο νησί των Ανέμων – 25 ευρώ το σουβλάκι, 150 ευρώ τα καλαμαράκια
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Χαμός στο Ρουκ Ζουκ – Άφωνη η Μακρυπούλια –«Πως είσαι έτσι μωρή πατσαβούρα;» Δείτε το βίντεο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Θλίψη για τον θάνατο του γνωστού κρεοπώλη Απόστολου Φασουλίδη σε ηλικία 75 ετών