ΕΛΛΑΔΑ
Πάτρα: Όλες οι φορές που η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνήθηκε την κεταμίνη


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η κεταμίνη ήταν αυτή που «ξεκλείδωσε» τον θάνατο της Τζωρτζίνας, του ενός από τα τρία παιδιά που πέθαναν κάτω από περίεργες συνθήκες στην Πάτρα και που έστειλε τελικά την μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου στον Κορυδαλλό, προφυλακισμένη με την κατηγορία ότι αυτή σκότωσε την 9χρονη κόρη της.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία έκανε την ανήξερη για την συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία, φροντίζοντας μάλιστα να δημιουργεί και άλλοθι γι’ αυτό, φαίνεται ότι πλέον δεν μπορεί να ξεφύγει από τις πράξεις της.
Η μητέρα των παιδιών αρνήθηκε την κεταμίνη τρεις φορές πριν μιλήσει «τελικά» το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, το οποίο θάφτηκε μαζί με το άψυχο κορμάκι της 9χρονης -μετά από επιθυμία της ίδιας- καθώς φέρεται να βρέθηκαν ειδοποιήσεις για φαρμακευτικές ουσίες.
Το τάμπλετ της Τζωρτζίνας που η μάνα της φρόντισε να θαφτεί μαζί της…
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στο τάμπλετ, που μεταφέρθηκε στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, βρέθηκαν ειδοποιήσεις της Google που αφορούν φαρμακευτικές ουσίες.
Αυτό σημαίνει ότι είχαν γίνει διάφορες σχετικές αναζητήσεις στη μηχανή αναζήτησης της Google, πριν από το θάνατο του παιδιού. Ανάμεσα στις απαντήσεις και τα αποτελέσματα που έβγαιναν στην Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν και η κεταμίνη.
Αναλυτικότερα 3 ημέρες πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας, δηλαδή 25-26 Ιανουαρίου 2022, υπήρξαν προσφορές για κεταμίνη από το διαδίκτυο. Αυτό αυτομάτως «καίει» την 33χρονη κατηγορούμενη.
Η κεταμίνη δόθηκε στην Τζωρτζίνα όσο ήταν ακόμα ζωντανή
Για την υπόθεση της Πάτρας και τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με την κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας μίλησε και ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.
«Η κεταμίνη με το που θα μπει στην κυκλοφορία του αίματος θα αρχίζει να μεταβολίζεται και να αποβάλλεται στα ούρα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει καρδιακή λειτουργία προκειμένου να προχωρήσει η ουσία στο ήπαρ, να μεταβολιστεί και να αποβληθεί στα ούρα. Συνεπώς για να αναγνωριστεί στα ούρα αυτή η ουσία σημαίνει ότι δόθηκε όσο η μικρή ήταν εν ζωή», δήλωσε.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή τα στοιχεία δείχνουν πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας ήταν ανθρωποκτονία, εφόσον έχουν αποκλειστεί γενετικοί και παθολογικοί παράγοντες: «Η εγκληματική ενέργεια είναι το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή που μιλάμε», ανέφερε.
Τι έλεγε η Πισπιρίγκου για την κεταμίνη λίγα λεπτά πριν συλληφθεί
Η Ρούλα Πισπιρίγκου την ώρα της προσαγωγής της από άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλούσε με το site Thebest και απαντούσε για την ουσία που βρέθηκε στη Τζωρτζίνα.
Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος του Thebest ρωτούσε τη Ρούλα Πισπιρίγκου για την κεταμίνη που έλεγαν στο Mega ότι βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης όταν εκείνη σταμάτησε ξαφνικά να απαντά στη συνομιλία στο messenger για να μάθουμε 20 λεπτά αργότερα ότι έγινε προσαγωγή της και μεταφορά της στην Αθήνα.
«Έλα ντε, δεν έχουμε ιδέα» απάντησε στο ερώτημα τι συνέβη και βρέθηκε αυτή η ουσία στην Τζωρτζίνα. «Επιμένουν ότι το παιδί έπαιρνε μόνο χαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά ενώ έπαιρνε και ηρεμιστικά η Τζωρτζίνα. Κανείς δεν έχει πει ότι του παιδιού του έδωσα στο Παίδων πολλές δόσεις βαρβιτουρικού για να ηρεμήσει από τα επεισόδια. Αυτό δεν το λέει κανείς. Και το βαρβιτουρικό το πρόσθεσαν εκεί, εγώ δεν έχω ανάμειξη σε αυτό».
Σχολιάζοντας το κλίμα αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της είδησης για την κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε: «Τώρα έχει γίνει χαμός. Το τηλέφωνο δεν σταματάει. Άντε πάλι να λένε τα δηλητηρίασες. Απλά προκαλείται ένας χαμός τώρα».
Στην Αγγελική Νικολούλη έλεγε: «Όχι μόνο αναρωτιέμαι, θυμώνω κιόλας. Μεγάλη αδικία αυτό το πράγμα. Ελπίζω να βγει κάτι καλό και να σωθούν άλλα παιδάκια, μόνο αυτό. Εάν είχε βρει η Τζωρτζίνα νεκρή την αδελφή της, θα το είχε πει, δεν μπορείς να κρατήσεις το στόμα ενός παιδιού κλειστό.»
Και στην απολογία της δεν ήξερε για την κεταμίνη
Για την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα και το πώς μπορεί να βρέθηκε στον οργανισμό της, είπε: «Δεν μπορώ να ξέρω. Έχω τη πληροφορία ότι πρόκειται περί νοσοκομειακού φαρμάκου και ότι χορηγείται σε ΜΕΘ από εντατικολόγους. Επομένως πιστεύω ότι κάτι συνέβη όσο ήμασταν στο νοσοκομείο χωρίς να κατηγορώ κανέναν από τους γιατρούς ή νοσηλευτές, ότι δηλαδή έκαναν κάτι επίτηδες. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Επίσης, από τη δικογραφία έμαθα ότι ο μέγιστος χρόνος δράσης της για να επέλθει θάνατος είναι 15 με 20 λεπτά και από τότε που ειδοποίησα για το επεισόδιο μέχρι τη στιγμή που ο απινιδωτής-βηματοδότης έδωσε το τελευταίο σήμα στο καρδιολόγο είχαν περάσει τουλάχιστον 40 λεπτά».
Οι αναφορές της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κεταμίνη πριν το τάμπλετ της Τζωρτζίνας «μιλήσει»
«Εγώ δεν είχε ούτε έχω στην κατοχή μου τέτοια φαρμακευτική ουσία ούτε θα μπορούσα να την προμηθευτώ» επισήμανε ακόμη κατά την απολογία της η 33χρονη για να προσθέσει: «Η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε δυο χρήσεις, μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική». «Άρα»- ισχυρίστηκε – «είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».
Τι είπε στον Μάνο Δασκαλάκη για την κεταμίνη
Ο Μάνος Δασκαλάκης στην συνέντευξη που έδωσε στην Αγγελική Νικολούλης στην εκπομπή του «Φως στο Τούνελ» απάντησε στη δημοσιογράφο για την κεταμίνη και τη σχέση του με τη φαρμακαποθήκη που εργάζεται ο πατέρας του.
«Τη στιγμή που μάθαμε για την κεταμίνη, με κάλεσε η Ρούλα και μου είπε ‘άλλο πάλι αυτό που έβγαλαν’. ‘Μην ακούς’ της λέω, ‘όπως βγάλαν το τοξικό, έτσι έβγαλαν κι αυτό’. Όταν άκουσα για τη σύλληψη, έχασα και την επαφή μαζί της. Με πήρε τηλέφωνο μέσα από τη ΓΑΔΑ, μιλήσαμε δύο φορές, με παρότρυνε να μιλήσουμε με γιατρούς και φαρμακοποιούς για να δούμε τι έχει συμβεί. Άκουσα στην πορεία ότι έλεγε τα δικά της και τότε ήταν που διακόπηκε η επικοινωνία μεταξύ μας. Δεν έχω καμία σχέση με την προμήθεια της κεταμίνης, είναι κάτι που ερευνάται και θα αποδειχθεί».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Χανιά: Χάθηκε στην ομίχλη η πόλη – Άργησαν να δέσουν τα πλοία στη Σούδα


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η ομίχλη εμφανίστηκε στην περιοχή της Σούδας και του Βλήτέ αλλά και στο κέντρο των Χανίων κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Το φαινόμενο της ομίχλης οριζόντιας μεταφοράς έκανε ξανά την εμφάνισή του στα Χανιά το πρωί της Τετάρτης (18.05.2022) και οι φωτογραφίες του zarpanews.gr αποκαλύπτουν πως… χάθηκαν ολόκληρες περιοχές.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η ομίχλη εμφανίστηκε στην περιοχή της Σούδας και του Βλήτέ αλλά και στο κέντρο των Χανίων κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Μάλιστα, χαρακτηριστική είναι και η εικόνα μέσα από το πλοίο με προορισμό το λιμάνι της Σούδας, όπου η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη, προκαλώντας καθυστέρηση στην άφιξη των δρομολογίων.
Συγκεκριμένα το πλοίο των Μινωικών Γραμμών έδεσε στο Λιμάνι της Σούδας στις 7:15 το πρωί, ενώ το πλοίο της ANEK LINES έδεσε στις 7:45.
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Κόντρα on air Γιαννόπουλου – Μιχαηλίδου – «Έχετε εμπάθεια για Το Χαμόγελο του Παιδιού»


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλου και την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου ξέσπασε «στον αέρα» της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» σήμερα το πρωί.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Κώστας Γιαννόπουλος, είχε αφήσει χθες σαφείς αιχμές κατά της Υφυπουργού, λέγοντας πως «κάνει συνεργασία με παράρτημα διεθνούς φορέα για την παιδική προστασία, που έχει «πολύ χρήμα» από πίσω. Είναι αποδεδειγμένα αυτό και διαχρονικό, που ακολουθείται από συγκεκριμένο φορέα». Χθες βράδυ υπήρξε συνάντηση του Κώστα Γιαννόπουλου με την κ. Μιχαηλίδου και συνεργάτες της, παρουσία του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος, μετά την συνάντηση ανέφερε μεταξύ άλλων, πως «Παραμένουμε εν αναμονή της Παρασκευής, όπου όπως δηλώθηκε στον Πρόεδρο του Οργανισμού μας, θα υπάρξει εξέλιξη αναφορικά με τα θέματα που έχουν τεθεί τόσο σχετικά με την Υπουργική Απόφαση 40494/3.5.2022 όσο και με τον Νόμο 4921 (Άρθρο 67). Με δεδομένη την εμπιστοσύνη μας στους στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, θα θέλαμε για μία ακόμα φορά να απευθύνουμε έκκληση στον ίδιο, να έχουμε μία κατ ιδίαν συνάντηση μαζί του για να εκθέσουμε τους προβληματισμούς μας και λυθεί ο γόρδιος αυτός δεσμός, που πλήττει τα παιδιά που στηρίζουμε, τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια μας και θέτει σε κίνδυνο το έργο μας που συμπληρώνει 27 χρόνια. Ευελπιστούμε ότι και με τη δική του παρέμβαση θα βρεθεί μία βιώσιμη αλλά και μόνιμη λύση και θα συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία του Οργανισμού μας με τα Υπουργεία αλλά και τους θεσμικούς φορείς, που σταθερά υπηρετούμε».
«Υπάρχει εμπάθεια για Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Αρχικώς η Δόμνα Μιχαηλίδου συνομίλησε την Τετάρτη με τον Γιώργο Παπαδάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «ιδιωτικές και εκκλησιαστικές δομές είναι «ένα». Οι κανόνες που βάζουμε είναι σε έναν χώρο που δεν έχουν μπει κανόνες εδώ και 200 χρόνια, ενώ παράλληλα υπάρχει σχέδιο προεδρικού διατάγματος και για τις δημόσιες. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία δομή, κανένα Ίδρυμα να μην έχει κανόνες. Καθίσαμε όλοι σε ένα τραπέζι, εγώ δεν τους έβγαλα από το κεφάλι μου τους κανόνες. Δεν ερχόμαστε να κάνουμε ρύθμιση στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Ερχόμαστε να κάνουμε ρύθμιση για όλα τα ιδρύματα και τα ορφανοτροφεία».
Μεταξύ άλλων, η κ. Μιχαηλίδου είπε ακόμη πως «“Το χαμόγελο του Παιδιού” έχει την οικονομική άνεση και έχει κοινωνικούς λειτουργούς. Δεν μπορεί μια δομή να λειτουργεί χωρίς κοινωνικούς λειτουργούς. Βάζουμε τους κανόνες για τους καλύτερους που πρέπει να τους τηρούν και όσοι είναι κάτω από αυτούς. Η υπουργική απόφαση ρυθμίζει 82 δομές, όχι «Το Χαμόγελο του Παιδιού». «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει 11 σπίτια. Δεν είναι 11 από τα 82, είναι ένα».
«Καθήκον της πολιτείας είναι να προσέχει τα παιδιά, αν δεν μπορεί, εκχωρεί το καθήκον αυτό σε ιδρύματα. Οι προδιαγραφές είναι πρωτίστως στελέχωσης, αλλά είναι και κτηριακές. Δίνουμε έναν χρόνο για να προσαρμοστούν οι δομές σε αυτές τις προδιαγραφές. Μπορεί να έχουμε και κάποιο λάθος. Αν έχουμε, να το δούμε», σημείωσε η Υφυπουργός, αναφέροντας ακόμη ότι «τέσσερα σχόλια που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε καταθέσει στην διαβούλευση, τα έχουμε ενσωματώσει, όπως η πρόβλεψη για φύλακα σε κάθε δομή, που ήταν υποχρεωτικός και το αλλάξαμε σε προαιρετικό μέτρο, βάσει της υπόδειξης από “Το Χαμόγελο του Παιδιού”».
ΚΣτο σημείο αυτό παρενέβη ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος τόνισε πως «αποδεσμεύθηκα από αυτό που ζήτησε ο κ. Γεραπετρίτης, να απέχουμε από την δημοσιότητα, για να πω ότι έγιναν συναντήσεις με φορείς, χωρίς να κληθούμε εμείς, για να τα βάλουν με «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Να θυμίσω και να το πω έντονα, τις προτάσεις που έχουμε κάνει εμείς πολύ έγκαιρα. Έχουμε πει ότι γίνονται πολύ σωστές κινήσεις για την υιοθεσία και την αναδοχή, ως φορέας είμαστε από τους πρώτους που ενθαρρύνουμε την αναδοχή και την υιοθεσία. Δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ τα σχόλια μας αυτά στην διαβούλευση».
«Πονάει αυτό το πράγμα που γίνεται. Έχετε μια εμπάθεια για «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Στους διαδρόμους του Υπουργείου έχουν δημιουργηθεί κάποια θέματα. Στα λόγια που μιλάμε όλα είναι καλά, αλλά υπάρχει δαμόκλειος σπάθη για την λειτουργία μας», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.
Η κ. Μιχαηλίδου απέκρουσε τις αιτιάσεις, λέγοντας «μην με κατηγορείτε για πράγματα που δεν ισχύουν», ενώ μετά από μια κόντρα για το ίδρυμα στην Καλλιθέα που έκλεισε προ λίγων μηνών, η Υφυπουργός Εργασίας επεσήμανε «διαβεβαίωσα τον κ. Γιαννόπουλο και όλους τους Έλληνες πως δεν πρόκειται να κλείσει καμία δομή. Έχει μια κουζίνα που είναι 15 τ.μ. και η απόφαση λέει 20 τ.μ. δεν θα κλείσετε, θα το δούμε. Έχει 4 μπάνια και η απόφαση λέει 5, θα το δούμε. Αν δεν θέλετε τους κανόνες είναι άλλο πράγμα».
Ο κ. Γιαννόπουλος αντέτεινε πως «δεν θα κλείσει, αλλά δεν μπορεί να αφήσουμε την «δαμόκλειο σπάθη». Αυτός είναι μεγαλύτερος καρκίνος από τον καρκίνο που έχω περάσει. Μόνο ο Πρωθυπουργός μπορεί να λύσει τον «γόρδιο δεσμό». Δεν θα φύγω από την ζωή αφήνοντας αυτήν την δαμόκλειο σπάθη. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι η μόνη δομή που λειτουργεί 24 ώρες και έχει την αναγνώριση όλης της κοινωνίας, των Εισαγγελέων, όλων των αστυνομικών».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ17 ώρες ago
Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο καράβι SPORADES STAR
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago
Στοίχημα: Χωρίς ρίσκο στον αγγλικό τελικό
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Σοκ στη Σκιάθο πέθανε 42χρονος από ανακοπή καρδιάς
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
‘Βόμβα’: Μπαίνει στο Survivor ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος)
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Σκιάθος: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο με πιστόλια και φυσίγγια
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Στο πένθος η 111 Πτέρυγα Μάχης: Έφυγε 47χρονος μοίραρχος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Εκδήλωση της Sea Jets to Σάββατο 14 Μάϊου στο Βόλο στο πλοίο Sporades Star