Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Το χρονικό του ξυλοδαρμού 15χρονου από πατέρα και θείο επειδή είναι gay – Ενημερώθηκε εισαγγελέας

Published

on

depression 5127109 1280 1 1 620x350.jpg

Ανακοίνωση εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» για το άγριο περιστατικό κακοποίησης ανηλίκου παιδιού σε οικισμό της Πάτρας, όταν ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από την πατέρα και τον θείο του επειδή τους ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Πιο αναλυτικά, το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού, σχετικά με το περιστατικό κακοποίησης του 15χρονου, ενημερώνει για το χρονικό των γεγονότων:

Στις 28/06/2024 λάβαμε δύο κλήσεις στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» από ευαισθητοποιημένους πολίτες, που αφορούσε την κακοποίηση ενός παιδιού 15 ετών σε χωριό στην περιοχή της Πάτρας.

Ο ανελέητος ξυλοδαρμός, οι κλήσεις στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και η ενημέρωση εισαγγελέα ανηλίκων

Αναφέρθηκε περιστατικό όπου το Παιδί κακοποιήθηκε έντονα σωματικά από τον πατέρα του και, αιμόφυρτο, κατευθύνθηκε στην πλατεία. Το παιδί νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο της Πάτρας σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Το Κέντρο των Γραμμών Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού επικοινώνησε με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας αλλά και με το Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, ενημερώνοντας για τις κλήσεις που έλαβε, για την κακοποίηση του ανήλικου παιδιού. Ο Οργανισμός ενημερώθηκε για την ισχύ του περιστατικού και έγινε αναφορά πως έχει ήδη ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ανηλίκων και ότι το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Advertisement

Ακολούθησε επικοινωνία του Οργανισμού με το Νοσοκομείο, όπου εξέφρασε τη στήριξή του απέναντι στο παιδί και ενημερώθηκαν οι εξειδικευμένοι επιστήμονές του για την υγεία του ανήλικου.

Το ανήλικο παιδί, έπειτα από πληροφόρηση που έλαβε ο Οργανισμός είναι καλά. Επιπρόσθετα, το «Χαμόγελο» δήλωσε την ολιστική στήριξή του για την κάλυψη κάθε ανάγκης του παιδιού ή στήριξη με τη συνδρομή εθελοντών μας.

Ο Οργανισμός στήριζε την οικογένεια επί μία 10ετία – Είχαν δεχθεί κλήση το 2012 για παραμέληση του παιδιού

Σημειώνεται πως η οικογένεια κατά το διάστημα 2009-2019 υποστηρίχθηκε ολιστικά από το Κέντρο Στήριξης του Οργανισμού στην Πάτρα. Επιπλέον, το 2012 είχαμε λάβει κλήση στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» σύμφωνα με την οποία υπήρχε έντονη παραμέληση του ανήλικου. Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλευρό των παιδιών

Το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού συνεχίζει να βρίσκεται στη διάθεση τόσο των παιδιών όσο και των αρμόδιων Αρχών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», εδώ και 28 χρόνια, ως φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών με συνέπεια και αφοσίωση, δίνει αγώνα με όλες τις δράσεις και τις υπηρεσίες του για την προστασία κάθε παιδιού σε ανάγκη ή κίνδυνο, πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, για να κερδίζει την εμπιστοσύνη τους και να τους παρέχει την ποιότητα ζωής που δικαιούνται.

Advertisement

Κάθε παιδί, σύμφωνα με την παγκόσμια διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου, δικαιούται ειδική βοήθεια και υποστήριξη, για την αρµονική ανάπτυξη της προσωπικότητας του, πρέπει να µεγαλώνει µέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, σ’ ένα κλίµα ευτυχίας, αγάπης και κατανόησης.

Εάν γνωρίζετε οποιαδήποτε πληροφορία για κάποιο περιστατικό κακοποίησης ανηλίκου, βοηθήστε να σωθεί έγκαιρα ένα παιδί από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης, επικοινωνώντας ο ίδιος ή προτρέποντας το ίδιο το παιδί να επικοινωνήσει απευθείας με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο δωρεάν και ανώνυμα:

Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056

Στην Εφαρμογή CHAT 1056, έναν τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου. Online στο CyberTipline Hellas, κάνοντας αναφορά. Μια πλατφόρμα που λειτουργεί αποκλειστικά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα. Εδώ: https://www.hamogelo.gr/gr/el/cyber-tipline/. Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116 111».

Κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει για ακόμη μια φορά πως αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, που οφείλουν να διερευνούν κάθε υπόθεση.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
Advertisement web banner kotsiras 300x250
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο