Και την περισυλλογή νεκρών χοίρων περιλαμβάνει η τροποποιητική απόφαση για το πρόγραμμα «περισυλλογής και διαχείρισης ή και αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων και λήψη δειγμάτων εγκεφαλικού ιστού από νεκρά βοοειδή και αιγοπρόβατα» το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την υλοποίησή του έχει αναλάβει ανάδοχος εταιρεία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα όπως τροποποιήθηκε περιλαμβάνει:

  • Την περισυλλογή προς διαχείριση και αποτέφρωση νεκρών ζώων, εντός και εκτός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και συγκεκριμένα:
  • Πτωμάτων βοοειδών, αιγών και προβάτων, που ανευρίσκονται νεκρά εντός ή εκτός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, από τα οποία λαμβάνονται επιπλέον δείγματα εγκεφαλικού ιστού, συγκεκριμένα βοοειδή ηλικίας άνω των 24 ή 48 μηνών (ανάλογα με τη χώρα αρχικής προέλευσής τους) και στις αίγες και τα πρόβατα ηλικίας άνω των 18 μηνών.
  • Πτωμάτων νεκρών βοοειδών και αιγοπροβάτων που δεν εντάσσονται στα ζώα της προηγουμένης παραγράφου, που ανευρίσκονται νεκρά εντός ή εκτός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Την Περισυλλογή προς διαχείριση και αποτέφρωση λοιπών νεκρών ζώων και συγκεκριμένα:

  • των πτωμάτων όλων των ηλικιών χοιροειδών που ανευρίσκονται νεκρά εντός ή εκτός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων
  • Πτωμάτων όλων των ηλικιών των ζώων που ανευρίσκονται νεκρά κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου ή σε δημόσιες ή δημοτικές εκτάσεις.