Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Περιοδεία ΚΚΕ σε πληγείσες περιοχές

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της Ε.Π Θεσσαλίας και περιφερειακό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, επισκέφθηκε πληγείσες από την πρόσφατη κακοκαιρία περιοχές του δήμου Παλαμά, όπου συναντήθηκε με κατοίκους, τους προέδρους και μέλη των Τοπικών Συμβουλίων Κοσκινά και Μεταμόρφωσης και στο τέλος με τον Δήμαρχο Παλαμά.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε και διαπίστωσε τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε ο «ΔΙΟΜΗΔΗΣ» και στην περιοχή για πολλοστή φορά, λόγω της έλλειψης μιας ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας (απουσία φραγμάτων στα ψηλά τόσο της Καρδίτσας, όσο και των Φαρσάλων που θα συγκρατούν μεγάλες ποσότητες νερού, μη ολοκληρωμένοι καθαρισμοί και διευθετήσεις ποταμών, ρεμάτων, έλλειψη σε πολλές περιοχές αποστραγγιστικών έργων, κλπ). Από τον δήμαρχο Παλαμά, υπογραμμίσθηκε, ότι απουσιάζει ο σχεδιασμός διαχείρισης των νερών, ενώ πέρα από τις διαχρονικές ελλείψεις στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, κάποιες παρεμβάσεις που έγιναν μετά τον ΙΑΝΟ, είναι αποσπασματικές, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να εκδηλώνονται σε άλλα σημεία της ροής των ποταμών.
Εκ μέρους της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, ο Τάσος Τσιαπλές επεσήμανε πως με μια ολιγόωρη βροχόπτωση, κινδύνευσαν και εκκενώθηκαν χωριά, πολλές αγροτικές εκτάσεις του Δήμου Παλαμά, μετατράπηκαν ξανά σε τεράστιες λίμνες, αποδεικνύοντας την έλλειψη γενικότερου σχεδίου αντιπλημμυρικής θωράκισης, τόσο της περιοχής του Παλαμά και του Νομού Καρδίτσας, όσο και όλης της Θεσσαλίας και σύγχρονων ασφαλών αντιπλημμυρικών έργων, αφού οι λιγοστές παρεμβάσεις που έγιναν μετά τον ΙΑΝΟ, αποδείχθηκαν μπαλώματα και πολύ λίγες για να θωρακίσουν την περιοχή.
Καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση, αλλά και στην περιφερειακή και τοπική διοίκηση για την έλλειψη αυτού του σχεδιασμού και των ανάλογων έργων, αφού τα προβλήματα είναι εδώ και χρόνια γνωστά, αλλά στην πράξη άλλα έργα μπαίνουν σε προτεραιότητα και όχι η αντιπλημμυρική, όπως και η αντισεισμική και αντιπυρική θωράκιση, γιατί κριτήριο της πολιτικής τους είναι η στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης και όχι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσία.



Ο Τάσος Τσιαπλές κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να μη δείξουν καμιά ανοχή στις μεγαλοστομίες της κυβέρνησης και της περιφέρειας.
Να διεκδικήσουν άμεσα έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ σε όσους υπέστησαν ζημιές σε σπίτια ή επαγγελματικές εγκαταστάσεις.
Να καταγραφούν γρήγορα οι ζημιές και να δοθούν αποζημιώσεις στο 100%, για σπίτια, επιχειρήσεις, στους αγρότες που χτυπήθηκαν από την πλημμύρα, χωρίς τους γνωστούς όρους που αποκλείουν μέρος των πληγέντων.
Άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου (επαρχιακού και αγροτικού), γεφυρών και άλλων υποδομών που υπέστησαν ζημιές, με έκτακτη χρηματοδότηση περιφέρειας και δήμων, από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Να απαιτήσουν άμεσα σχεδιασμό και υλοποίηση των φραγμάτων σε Καρδίτσα και Φάρσαλα, τον ολοκληρωμένο καθαρισμό και διευθέτηση των ποταμών, χειμάρρων, αρδευτικών και αποστραγγιστικών καναλιών, την κατασκευή ολοκληρωμένου συστήματος αποστραγγιστικού δικτύου τόσο στον Δήμο Παλαμά, όσο και σε όλες τις επικίνδυνες περιοχές και συνολικά όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία τους με ευθύνη του κράτους και της περιφέρειας, χωρίς ΣΔΙΤ και ιδιώτες.
Ταυτόχρονα επισήμανε την ανάγκη της στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό και τον μηχανολογικό εξοπλισμό των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας και των δήμων, ώστε να μπορούν να κάνουν τα έργα και τις αποκαταστάσεις οι ίδιες και όχι να δίνονται σε μεγαλοεργολάβους και μάλιστα με την απαράδεκτη διαδικασία των αναθέσεων. Να στελεχωθούν επίσης συνολικά οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.
Το ΚΚΕ, πέρα από τις παρεμβάσεις στη Βουλή, στην περιφέρεια και στους δήμους, θα πρωτοστατήσει για την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης σ’ αυτήν την κατεύθυνση.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΚΟΣΜΟΣ2 λεπτά ago

Απειλές Λαβρόφ από Ρωσία: Προειδοποιεί τη Δύση ότι η συμφωνία για τη μεταφορά σιτηρών κινδυνεύει με κατάρρευση

ΘΕΣΣΑΛΙΑ8 λεπτά ago

Όλα τα μέλη συμμετέχουν στο «Dentist pass» 

LIFESTYLE11 λεπτά ago

Βλέπω μία τάση να στοχοποιηθούν οι εκπομπές που κάλυψαν τον γάμο Μουζουράκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ17 λεπτά ago

Αλληλοκαρφώματα μεταξύ Τζήμερου και Κρανιδιώτη

ΕΛΛΑΔΑ19 λεπτά ago

Πρεμιέρα με το… αριστερό για τις εξετάσεις στα Λύκεια – «Έπεσε» η Τράπεζα Θεμάτων, οργισμένες αντιδράσεις

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ26 λεπτά ago

Τσάβι για ρατσισμό: «Είναι θέμα παιδείας»

OIKONOMIA29 λεπτά ago

Τουρκία: Βουτιά σε νέο ιστορικό χαμηλό για τη λίρα – Κέρδη στο χρηματιστήριο

ΚΟΣΜΟΣ32 λεπτά ago

«Ο αήττητος» | in.gr

ΘΕΣΣΑΛΙΑ38 λεπτά ago

3ο  Βραβείο για το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό 

LIFESTYLE41 λεπτά ago

«Έπαθα μόλυνση όταν φαν του Game Of Thrones έβγαζαν σέλφι με το δάχτυλό τους στα μάτια μου»

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή