Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Περιοδεία στελεχών του ΚΚΕ στον 3ο Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρισας και στην 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Τάσο Tσιαπλέ, μέλος της Ε.Π Θεσσαλίας του ΚΚΕ, περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αλέξη Ζορμπά, μέλος του Γ.Π Θεσσαλίας και Άγγελο Σίμο, μέλος της Τ.Ε Λάρισας, επισκέφθηκε τον 3ο Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρισας και την 8η ΕΜΑΚ, που εδρεύουν στην ΒΙΠΕ Λάρισας, όπου συνομίλησαν με τους διοικητές και τους υπαλλήλους των δυο υπηρεσιών, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις θέσεις τους ΚΚΕ για την πυροπροστασία και τα προβλήματα των εργαζομένων.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μιλώντας τα στελέχη του ΚΚΕ, με τους διοικητές και τους υπαλλήλους του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας και της 8ης ΕΜΑΚ, άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση της Ν.Δ και στην προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί χρόνια τώρα, η αντιπυρική προστασία και η δασοπροστασία στη χώρα μας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, λόγω της συνειδητής πολιτικής υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και μη προμήθειας των απαιτούμενων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΜΑΚ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αυτή η κριτική του ΚΚΕ, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά και από την κατάσταση που υφίσταται και στις δυο υπηρεσίες (3ο Π.Σ Λάρισας και 8η ΕΜΑΚ) και πιο συγκεκριμένα:

Ο 3ος Π.Σ, με 35 υπαλλήλους, που κάποιοι είναι κοντά στη συνταξιοδότηση, ενώ στο οργανόγραμμα προβλέπονται τουλάχιστον 45 και με παλαιωμένο στόλο οχημάτων που φτάνουν και τα 40 χρόνια λειτουργίας, καλείται να καλύψει 30 χωριά του Δήμου Τεμπών, πολλές βιομηχανικές και άλλες επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και μια μεγάλη δασική έκταση του Κάτω Ολύμπου και του Δυτικού Κισσάβου.

Αντίστοιχα η 8η ΕΜΑΚ, που καλείται να καλύψει πολύπλευρες ανάγκες, από συνδρομή στο έργο της Π.Υ, μέχρι τη διάσωση και την αντιμετώπιση κάθε είδους προβλήματα στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, σε όλη τη Θεσσαλία, αλλά και άλλες περιοχές, έχει μόλις 23 άτομα προσωπικό, ενώ το οργανόγραμμα προβλέπει 150!!!

Ως αποτέλεσμα της μη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες, ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων ξεπερνά τα 45 χρόνια, κάτι που αντικειμενικά «βαραίνει» στην ικανότητα δράσης των υπηρεσιών, σε συνδυασμό και με τις πάρα πολλές ώρες και ημέρες συνεχούς εξαντλητικής εργασίας σε περιόδους αιχμής ή προβλημάτων, που σημειωτέον είναι και απλήρωτες εδώ και μεγάλο διάστημα, ενώ μισθοί τους παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, την ώρα που η ακρίβεια εκτινάχθηκε στα ουράνια.

Τα στελέχη του ΚΚΕ, κάλεσαν τους εργαζόμενους του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας και της 8ης ΕΜΑΚ, να μην αποδεχθούν αυτή την κατάσταση, να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ τόσο σε όλες τις εκλογές (εθνικές, περιφερειακές-δημοτικές), αλλά και στους αγώνες ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ, σε συνέχεια εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που οδηγούν σε μια ζωή όπου η ανασφάλεια, η ευελιξία και τα εξαντλητικά ωράρια, οι εκατοντάδες απλήρωτες ώρες δουλειάς το χρόνο, η καθήλωση των μισθών θα είναι καθεστώς.

Τα στελέχη του ΚΚΕ, τόνισαν ότι ως Κόμμα, σε αντίθεση με όλες τις αστικές κυβερνήσεις (Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και τα στελέχη τους στην Περιφέρεια και τους Δήμους, σταθερά αναδεικνύει και διεκδικεί την επίλυση των μισθολογικών και εργασιακών προβλημάτων των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, όλων των προβλημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των μονάδων της ΕΜΑΚ, γενικότερα της πολιτικής προστασίας, με ερωτήσεις, προτάσεις νόμου στη Βουλή, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στα Δημοτικά Συμβούλια, που απορρίπτουν όμως οι άλλες δυνάμεις.

Για το ΚΚΕ η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος, από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τους σεισμούς αποτελούν βασική προτεραιότητα, με ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της πρόληψης, αλλά και της αντιμετώπισης των συνεπειών των φυσικών φαινομένων.

Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του με την Λαϊκή Συσπείρωση σε Περιφέρεια και Δήμους, διεκδικούν:

– Σταθερή και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των φορέων πυροπροστασίας, δασοπροστασίας.

– Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι πυροσβέστες. Να προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στο Πυροσβεστικό Σώμα, στην ΕΜΑΚ, όπως και στη Δασική Υπηρεσία. Σ’ αυτά τα πλαίσια να ενισχυθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό ο 3ος Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρισας και η 8η ΕΜΑΚ. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση Πυροσβεστικών σταθμών και κλιμακίων.

– Να ενισχυθούν άμεσα οι αρμόδιες δυνάμεις πυροπροστασίας με τα αναγκαία μέσα και να εξασφαλισθούν τα απαραίτητα χρήματα για τη βελτίωση των υποδομών, των τεχνικών μέσων, με ενίσχυση και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με σύγχρονα και κατάλληλα πυροσβεστικά οχήματα, εναέρια και πλωτά μέσα στους Πυροσβεστικούς & Λιμενικούς Σταθμούς, με βάση τις ανάγκες κάθε περιοχής.

– Σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας με 7ωρο –5θήμερο – 35ωρο στην Π.Υ και στην ΕΜΑΚ.

– Εξασφάλιση εισοδήματος που να καλύπτει τις οξυμένες ανάγκες όλων των υπαλλήλων συνταξιούχων, με ουσιαστικές αυξήσεις (20%) στους μισθούς και στις συντάξεις. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και αντίστοιχα των συντάξεων. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Κατάργηση του ΕΦΚ, του ΦΠΑ στην ενέργεια, καύσιμα και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

– Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας.

– Κατοχύρωση της ελεύθερης δράσης των σωματείων και των εργαζομένων, κόντρα στη καταστολή και τον αυταρχισμό. Έξω το κράτος και η εργοδοσία από τα σωματεία των εργατοϋπαλλήλων.

– Ενιαίο αντιπυρικό σχεδιασμό για κάθε ορεινό όγκο με την ευθύνη των Δασικών Υπηρεσιών και την επικουρική στήριξη των Δήμων και της Περιφέρειας.

– Να συγκροτηθεί ενιαίος κρατικός φορέας προστασίας της δασικής περιουσίας, με προτεραιότητα τη συγκρότηση και στο επίπεδο της Θεσσαλίας συντονιστικού οργάνου για αποψίλωση, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, άμεση χρηματοδότηση και ενίσχυση της υποδομής της Δασικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

– Να μετατραπεί σε δημόσια περιουσία η ιδιοκτησία των μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων και των εκτάσεων της εκκλησίας στα βουνά, τα δάση, δασικές εκτάσεις.

– Να καταργηθούν οι περιβαλλοντοκτόνοι νόμοι και όλοι οι δασοκτόνοι νόμοι Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που αποχαρακτηρίζουν δάση, δασικές εκτάσεις, ακόμη και αναδασωτέες περιοχές και νομιμοποιούν τους καταπατητές και ανοίγουν το δρόμο για επενδύσεις σε δασικές εκτάσεις, ακόμα και σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως Νatura.

– Να προστατευθούν οι καμένες δασικές εκτάσεις από καταπατητές και επιχειρηματικά συμφέροντα και να αναδασωθούν άμεσα. Να αποζημιωθούν στο 100% οι πληγέντες από πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
LIFESTYLE7 λεπτά ago

H μητέρα της σε μία συγκλονιστική ανάρτηση

LIFESTYLE22 λεπτά ago

Οι 5 τύποι επιδερμίδας και πώς θα φροντίσετε αποτελεσματικά τον δικό σας

LIFESTYLE37 λεπτά ago

Δημοσιογράφος κατήγγειλε αστυνομική βία και βρέθηκε απαγχονισμένη

LIFESTYLE52 λεπτά ago

Κάννες 2023: Το φόρεμα της Nάταλι Πόρτμαν σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Christian Dior

LIFESTYLE1 ώρα ago

Τι μετατρέπει ένα αντικείμενο μόδας σε επένδυση ζωής

LIFESTYLE1 ώρα ago

Ο Δημήτρης Λάλος μάς μεταφέρει στα παρασκήνια των γυρισμάτων του «Σασμού»

LIFESTYLE2 ώρες ago

Φωτογραφίζεται στο Παρίσι με αισθησιακό, μίνι μαύρο φόρεμα

ΜΠΑΣΚΕΤ2 ώρες ago

Μπράουν: «Το μόνο που μπορεί να μας σταματήσει είναι ο εαυτός μας»

LIFESTYLE2 ώρες ago

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ γυμνός μόνο με μια πετσέτα, με τατουάζ να σκεπάζουν το γυμνασμένο σώμα του: Σε νέο βίντεο, ακόμα πιο σέξι

LIFESTYLE2 ώρες ago

Μαρία Μενούνος: Οι πρώτες φωτογραφίες της στην Ελλάδα, μετά την ανακοίνωση ότι ο καρκίνος επέστρεψε

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Σφίγγει ο κλοιός για την Άντζελα Γκερέκου: Η αυστηρή απαγόρευση από την κόρη της, Μαρία Βοσκοπούλου – Τι δεν την αφήνει να κάνει

MEDIA4 ημέρες ago

Τηλεθέαση στον ΣΚΑΙ – Το 3,8% που πόνεσε τη θεία από το Κιλκίς

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Χαρές στο Χαλάνδρι – Παντρεύτηκε ο γιος του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, Δημήτρης

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 ημέρες ago

Αυτό είναι το χωριό της Λάρισας όπου η Νέα Δημοκρατία έσπασε το… κοντέρ με 76,67%

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Γονείς βρήκαν νεκρό τον γιο τους μέσα στο σπίτι τους

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Βόλος- Σοκ με τον θάνατο του Χρήστου Μπόκου σε ηλικία μόλις 42 ετών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Νέο σοκ στη Μαγνησία – Πέθανε 45χρονος από τη Ζαγορά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες ago

Πολυθεματικό πάρκο κατασκευάζεται στη Μυτιλήνη

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Σοβαρό τροχαίο στην Λεωφόρο Αθηνών: Νεκροί 37χρονος και 19χρονος

ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago

Fwd: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΒΑ-ΜΑΪΟΣ 2023

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή