ΒΟΛΟΣ
Πέθανε ο πιο παλιός μυλωνάς του Βόλου, ο Γιώργος Τσιτσιγιάννης, ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος..
Ενας άνθρωπος που έγραψε ιστορία στα Παλιά, όπου επί σειρά ετών υπήρχε ο μοναδικός αλευρόμυλος μέσα στην πόλη, ο πιο παλιός μυλωνάς του Βόλου, ο Γιώργος Τσιτσιγιάννης, έφυγε το μεσημέρι από τη ζωή, σε ηλικία 98 ετών. Το άγγελμα του θανάτου του προκαλεί συγκίνηση στην πόλη, καθώς ο Γιώργος Τσιτσιγιάννης δεν ήταν απλώς ένας πασίγνωστος επαγγελματίας, αλλά, το κυριότερο, ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος, η προσωποποίηση της ίδιας της ζωής.
Ανθρωπος που έζησε την κατοχή, άνοιξε τον αλευρόμυλο στη συνοικία των Παλαιών. Ηταν αυτοδημιούργητος. Ξεκίνησε από το μηδέν, πάλεψε και κατάφερε να στήσει την επιχείρησή του, να τη μεγαλώσει και να την παραδώσει μαζί με το καλό όνομά του, στον γιο του Χρήστο, που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση. Ουρές σχηματίζονταν έξω από τον μοναδικό αλευρόμυλο στην πόλη, με κατοίκους να σπεύσουν να αγοράζουν αλεύρι, με εμπιστοσύνη στον μυλωνά, που προμηθευόταν τα σιτηρά του από ντόπιους παραγωγούς τους οποίους εμπιστευόταν για την ποιότητά τους.
Εκτός από καλός επαγγελματίας, ο Γιώργος Τσιτσιγιάνης ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Χαμογελαστός, η «χαρά της ζωής» τον αποκαλούσαν φίλοι και γνωστοί, μεγάλος γλεντζές και χορευταράς, ήταν η ψυχή της παρέας.
Ηταν από τα ιδρυτικά μέλη του Φυσιολατρικού Ομίλου «Ο ΠΑΝ» και συμμετείχε στις περιπατητικές αποστολές ακόμη και σε μεγάλη ηλικία. Ο αεικίνητος Γιώργος Τσιτσιγιάννης, στην ηλικία των 95 ετών ακολούθησε περιπατητική διαδρομή στην Τουρκία για έξι ολόκληρες ώρες!
Διψούσε για ζωή. Και αυτό φαίνεται και από την κίνησή του να βγάλει δίπλωμα οδήγησης σε ηλικία 91 ετών. «Μα καλά δεν τον κόψατε;» ήταν η απορία του γιου του, ο οποίος είχε λάβει αποστομωτική απάντηση από τον εκπαιδευτή: «Εγώ να τον κόψω; Αυτός μπορεί να κόψει εμένα έτσι αεικίνητος που είναι. Διαβάζει χωρίς γυαλιά».
Ο ίδιος κατέπεσε μετά από πνευμονία που πέρασε και τις τελευταίες ημέρες, κατά τις οποίες η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, εισήχθη σε ιδιωτική κλινική. Εκεί άφησε την τελευταία του πνοή, έχοντας στο πλευρό του, όλη την οικογένειά του που τον υπεραγαπούσε και τον φρόντιζε. Μάλιστα, βλέποντας τα παιδιά του να στενοχωριούνται για την περιπέτεια με την υγεία του, τους ζητούσε να μην το κάνουν. «Δεν θέλω να με κλαίτε», έλεγε γεμάτος από τη ζωή του και την αγάπη της οικογένειάς του.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Αλυκών.
Φυσιολατρικός Ομιλος Βόλου «Ο ΠΑΝ»:
«Καλό ταξίδι κυρ Γιώργο»
Συγκινητικό είναι το «αντίο» του Φυσιολατρικού Ομίλου «Ο ΠΑΝ» στον Γιώργο Τσιτσιγιάννη, που αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του.
«Ένα από τα παλαιότερα και δυναμικά μέλη του Ομίλου μας, ο γνωστός σε όλον τον Βόλο «μυλωνάς» Γιώργος Τσιτσιγιάννης, ο αγαπημένος μας κυρ Γιώργος, έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι…
Ένας άνθρωπος παράδειγμα για όλους μας. Ευθυτενής, πάντα χαμογελαστός, πάντα με το τραγούδι και τον χορό, με τα πειράγματα, με τις ιστορίες του, έζησε μια ζωή γεμάτη.
Είχε φιλοσοφία ζωής και τη μετέδιδε και σε εμάς που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να ανεβούμε στις κορφές των βουνών μαζί του, να πεζοπορήσουμε και να απολαύσουμε τις ομορφιές του τόπου μας.
Θα είμαστε εκεί όλοι τα παλαιά και τα νεότερα μέλη για να τον αποχαιρετίσουμε.
Καλό ταξίδι κυρ Γιώργο…», η ανάρτηση στη σελίδα του ομίλου στο facebook.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
-
LIFESTYLE1 ώρα agoΓιατί οι Χριστουγεννιάτικες Κάλτσες είναι το Τέλειο Δώρο για Οικογένεια και Φίλους
-
ΒΟΛΟΣ24 ώρες agoΑπό την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βόλου εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ8 ώρες agoΟΠΕΚΕΠΕ: Κατάθεση Γ. Γεωργαντά στην εξεταστική επιτροπή – Την επόμενη εβδομάδα ο Σ. Λιβανός
-
ΚΟΣΜΟΣ17 ώρες agoΤραμπ προς Μαμντάνι: Πρέπει να συνεργαστείς με την Ουάσινγκτον για να μην χάσεις την στήριξη
-
VIDEO19 ώρες agoΚΟΠΑΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ: «Τα χλωριόντα αγγίζουν το όριο»
-
MEDIA8 ώρες agoΠοιος “έκαψε” τα μηχανάκια της AGB;
-
ΚΟΣΜΟΣ16 ώρες agoΟ Αμερικανός πρέσβης στον ΟΗΕ ενημέρωσε τα Μη Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για το ψήφισμα σχετικά με τη Γάζα
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ8 ώρες agoΣυνελήφθη ο πρώην άσος των Γκρίζλις, Τόνι Άλεν, για κατοχή ναρκωτικών




