Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Δημητρακόπουλος

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο πρώην βουλευτής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Θανάσης Δημητρακόπουλος.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Θανάσης Δημητρακόπουλος γεννήθηκε στις 14 Μαΐου 1936 στον Πλάτανο Ναυπακτίας, ενώ σπούδασε νομικά στην Αθήνα και άσκησε τη δικηγορία.

Ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 1981 μέχρι και το 1996 ενώ διατέλεσε υφυπουργός Προεδρίας της Κυβερνήσεως από το Σεπτέμβριο του 1987 μέχρι τον Ιούνιο του 1988.

Στη συνέχεια διατέλεσε πρόεδρος στα ΕΛΤΑ. Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δύο παιδιά, ένα γιο και μία κόρη.

«Τον χαρακτήριζαν η συνέπεια και το κοινό καλό»

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, εξέφρασε τη θλίψη του για την εκδημία του πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Θανάση Δημητρακόπουλου.

Ο κ. Τασούλας δήλωσε: «Αποχαιρετούμε τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υπουργό Θανάση Δημητρακόπουλο. Γεννημένος στον Πλάτανο Ναυπακτίας, ήταν ένας από τους μακροβιότερους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, από το 1981 μέχρι το 1996, ενώ διετέλεσε και υφυπουργός Προεδρίας της Κυβερνήσεως από τον Σεπτέμβριο του 1987 μέχρι τον Ιούνιο του 1988. Η συνέπεια και το ενδιαφέρον για το κοινό καλό τον χαρακτήριζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του. Στην οικογένεια και τους οικείους του απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Βουλή γίνεται «πράσινη» | in.gr

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στην ολοκλήρωση της ενεργειακής αναβάθμισής της προχωρά η Βουλή των Ελλήνων σε μια προσπάθεια να προσαρμοστεί πλήρως στις απαιτήσεις των καιρών λόγω της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης. Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Μεγάρου της Βουλής στοχεύει τόσο στην εξοικονόμηση ενέργειας όσο και στη μείωση του λειτουργικού κόστους. Είναι μια σύνθετη διαδικασία λόγω της ιστορικότητας και της παλαιότητας του κτιρίου παρά τις διαχρονικές παρεμβάσεις και βελτιώσεις που έγιναν στο παρελθόν.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ως εμπροσθοβαρές έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τη δημοπράτησή του από το 2015, όταν έλαβε προένταξη από τη Διαχειριστική Αρχή του ευρωπαϊκού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», με τις μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης να επικαιροποιούνται τη διετία 2018-2019, το έργο δημοπρατήθηκε τελικά στις 15/11/2019 με διεθνή ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό και με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα τιμή. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε €2.794.020  (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και η συμβατική δαπάνη του ανήλθε στα €2.726.675 (η σύμβαση υπογράφηκε στις 15/4/2020 με χρόνο ολοκλήρωσης τα δύο έτη). Οι στόχοι περιλαμβάνουν:

  • Την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων, κατά τουλάχιστον μια ενεργειακή κατηγορία ή μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά τουλάχιστον 30%, με ταυτόχρονη μείωση και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, της τάξεως του 39%. Σε βάθος χρόνου θα συντελεστεί σημαντική εξοικονόμηση δαπανών, ενώ η μείωση εκπομπών CO2 επιφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη.
  • Τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης (θέρμανση/ψύξη) με τη δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος εργασίας στους εργαζόμενους και τους επισκέπτες στο κτίριο.
  • Την αυτονομία του κλιματισμού στους γραφειακούς χώρους.

Οι επεμβάσεις

Στο πλαίσιο του φιλόδοξου έργου έχουν ήδη προχωρήσει οι αποξηλώσεις τοπικών και κεντρικών κλιματιστικών μονάδων μεταξύ των οποίων και εκείνων που βρίσκονται στο γραφείο Πρωθυπουργού και της αίθουσας του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ έχουν προχωρήσει και αλλαγές των σωληνώσεων των δικτύων ζεστού και κρύου νερού καθώς και απορροής συμπυκνωμάτων. Κεντρικές κλιματιστικές μονάδες έχουν εγκατασταθεί και στο δώμα του κτιρίου της Βουλής για τις αίθουσες του Κοινοβουλίου και της Γερουσίας, ενώ έχει προχωρήσει και η εγκατάσταση για τον κλιματισμό των γραφείων και χώρων συγκέντρωσης κοινού, κεντρικών μονάδων αντλιών θερμότητας καθώς και η εγκατάσταση Κεντρικού Συστήματος Διαχείρισης του Κτιρίου (BMS), το οποίο ελέγχει όλα τα συστήματα κλιματισμού και έχει διασυνδεθεί με υφιστάμενα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα (σύστημα διαχείρισης εξωτερικού φωτισμού – διαδρόμων κ.λπ.). Επίσης, έχουν εγκατασταθεί νέα κουφώματα εξωτερικών όψεων στη θέση των παλαιών ξύλινων που υπήρχαν, με σημαντικά βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, ενώ έγινε και προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης στο δώμα του Μεγάρου.

Για τις ανάγκες του έργου:

  • Εκτελέστηκαν παρεμβάσεις σε χώρους (θερμαινόμενοι/ψυχόμενοι χώροι) έκτασης 25.000 περίπου τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.) από το συνολικό εμβαδόν των 27.000 τ.μ. του Μεγάρου της Βουλής.
  • Εγκαταστάθηκαν περίπου 15 χιλιόμετρα καλωδίων διαφόρων διατομών.
  • Εγκαταστάθηκαν περίπου τρία χιλιόμετρα μονωμένων σωληνώσεων θερμού – ψυχρού νερού διαφόρων διατομών.
  • Το δώμα (ταράτσα) του Μεγάρου καλύφθηκε με 4.000 τετραγωνικά μέτρα θερμομονωτικών πλακών και 200 τετραγωνικά μέτρα ειδικής μόνωσης.
  • Χρησιμοποιήθηκαν τρεις τόνοι αλουμινίου για την κατασκευή δικτύου αεραγωγών.

Χρηματοδότηση

Η εκτέλεση των εργασιών πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά μέσα στην πανδημία, ενώ λόγω της ιδιάζουσας κτιριολογικής, ιστορικής και μορφολογικής σημασίας του κτηρίου, αλλά και της χρήσης όλων των χώρων από υπαλλήλους και βουλευτές, οι εργασίες γίνονταν απογεύματα, βράδια, Σαββατοκύριακα και αργίες. Τα υπο-έργα της ενεργειακής αναβάθμισης περιλαμβάνουν την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού ψυχροστασίου, την έκδοση πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, την ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού στο εσωτερικό του Μεγάρου με προμήθεια και εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, υπο-έργο που έχει δημοπρατηθεί και εκτελείται και αναμένεται να μειώσει το λειτουργικό κόστος για φωτισμό σχεδόν στο μισό (κατά 45%) και βελτιώνει το ενεργειακό αποτύπωμα κατά 6%, ενώ η συνολική εξοικονόμηση ενέργειας, με την υλοποίηση όλων των ενεργειακών παρεμβάσεων, διαμορφώνεται συνολικά στο 36%. Όσον αφορά τα επιπλέον έργα, η Βουλή έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για παρεμβάσεις στον εξωτερικό φωτισμό του κτηρίου με την ταυτόχρονη αρχιτεκτονική ανάδειξη του Μεγάρου της Βουλής και του περιβάλλοντος χώρου της, αλλά και του Αγνωστου Στρατιώτη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανικά ΜΜΕ: Έχασε ή κέρδισε η Μπέρμποκ στην Τουρκία – Ποιοι αναπολούν τις ισορροπίες «αλά Μέρκελ»

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Διαφορετικά αποτιμούν τα γερμανικά ΜΜΕ την επίσκεψη της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι διαφορές τους εντοπίζονται κυρίως στην ανάγνωση που κάνουν και τη θέση που παίρνουν σε σχέση με τις δηλώσεις της Μπέρμποκ από την Τουρκία και το «θερμό επεισόδιο» που είχε κατά την συνέντευξη τύπου με τον τούρκο ομόλογο της, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Αμέσως μετά την επίσκεψη της στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Πώς είδε ο Τύπος της χώρας τη στάση Τσαβούσογλου απέναντι στην Μπέρμποκ

Spiegel: «Η ρήξη της Μπέρμποκ με την παλιά πολιτική έναντι της Τουρκίας»

«Στο ταξίδι της στην Τουρκία η Υπουργός Εξωτερικών Μπέρμποκ εγκατέλειψε τα πρότυπα της προηγούμενης κυβέρνησης», σημειώνει το Spiegel προσθέτοντας ότι «στην Κωνσταντινούπολη ήρθε σε δημόσια αντιπαράθεση με τον Τούρκο ομόλογό της – και κέρδισε».

Περιγράφοντας το τεταμένο κλίμα στη συνέντευξη Τύπου Μπέρμποκ – Τσαβούσογλου το  Spiegel εξηγεί ότι ούτε η ίδια η Μπέρμποκ περίμενε τη δημόσια αντιπαράθεσή της με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ωστόσο «πώς να αντιμετωπίσει κανείς μια χώρα του ΝΑΤΟ που αμφισβητεί την κυριαρχία μιας άλλης χώρας του ΝΑΤΟ, της Ελλάδας, διεξάγει επιθέσεις στη Βόρεια Συρία, απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τις δυτικές αξίες και περιορίζει την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης;», σημειώνει ο δημοσιογράφος.

Τεταμένες οι σχέσεις

Επισημαίνει δε ότι αν ο Νίκος Δένδιας, υπογράμμισε τις καλές διμερείς σχέσεις, οι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας παραμένουν τεταμένες: η γερμανική υπεροψία κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους, η πώληση του λιμένα του Πειραιά στους Κινέζους, το ζήτημα των επανορθώσεων, όλα αυτά εξακολουθούν και έχουν απόηχο στην Ελλάδα. Και στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι κατηγορίες περί pushbacks, κατηγορίες που απορρίπτει η ελληνική κυβέρνηση, ενώ ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, δήλωσε άγνοια για την έκθεση της Olaf περί συγκάλυψης των pushbacks από την Frontex, στο περιθώριο της συνάντησης με την Μπέρμποκ.

Έδειξε ότι κοιτάζει κατάματα τα θέματα

Η Γερμανίδα Υπουργός έδειξε ότι κοιτάζει κατάματα όλα αυτά τα θέματα, σημειώνει ο δημοσιογράφος, παραπέμποντας στις δηλώσεις της Υπουργού μετά την επίσκεψή της στην Frontex, ενώ προσθέτει ότι η κα Μπέρμποκ επέδειξε και την αναμενόμενη από τους Έλληνες αλληλεγγύη στο ζήτημα των νησιών του Αιγαίου.

Το Spiegel σημειώνει ότι η στάση αυτή συνιστά -κυρίως στην Τουρκία- ρήξη με την πολιτική στης προηγούμενης κυβέρνησης της Άνγκελα Μέρκελ και των προκατόχων της Μπέρμποκ, Σίγκμαρ Γκάμπιελ και Χάικο Μάας, που διατηρούσαν εγκάρδιες σχέσεις με τον Τσαβούσογλου.

Süddeutsche Zeitung: «Η όχι έξυπνη μεροληψία της Μπέρμποκ»

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σημειώνει ότι «η Υπουργός Εξωτερικών έθιξε τα σωστά ζητήματα κατά το ταξίδι της στην Τουρκία. Αλλά λόγω της προηγούμενης τοποθέτησής της υπέρ της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την εδαφική διένεξη, δίνει στον Ερντογάν ένα πάτημα».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην ελληνο-τουρκική διένεξη για τα νησιά του Αιγαίου, μια διένεξη που διαρκεί εδώ και δεκαετίες και που, όπως υποστηρίζει, έχει συνδεθεί πλέον και με το ζήτημα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Το άρθρο χαρακτηρίζει κατά βάση σωστή τη δήλωση Μπέρμποκ ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία των νησιών, ωστόσο οι δύο χώρες έχουν διαφορετικές θέσεις ως προς τα μεταξύ τους σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα και επιπλέον μια σειρά δύσκολων νομικών ζητημάτων δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ενώ τόσο στην Ελλάδα όσο και την Τουρκία υπάρχουν ασυμβίβαστες φωνές που οξύνουν τα πνεύματα.

Θα βοηθούσε να λάμβανε υπόψη τις τουρκικές ευαισθησίες

Ωστόσο, από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ο Πρόεδρος Ερντογάν βρίσκεται σε ισχυρή θέση, για αυτό θα βοηθούσε εάν η Υπουργός Εξωτερικών ήταν μεν σαφής στις θέσεις της, αλλά λάμβανε υπόψη και τις τουρκικές ευαισθησίες, χωρίς να προβεί δημοσίως σε αντιπαράθεση. Ο Τούρκος Πρόεδρος πιθανόν στην επόμενη ευκαιρία να εκμεταλλευτεί για τους δικούς του σκοπούς τη γερμανική μεροληψία υπέρ της Ελλάδας, ενός κράτους-μέλους της Ε.Ε., καταλήγει η εφημερίδα.

BILD: «Η Μπέρμποκ καταφέρνει μια δύσκολη ισορροπία»

Η BILD σχολιάζει ότι η Μπέρμποκ έπρεπε κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα να φανεί ευέλικτη και από τη μία πλευρά να τονώσει τη φιλία της Γερμανίας με την Ελλάδα, από την άλλη να καταστήσει σαφές προσεκτικά ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να καταβάλει επανορθώσεις.

Αλλά και στην επίσκεψή της στην Τουρκία – συνεχίζει η εφημερίδα – απέδειξε την ευελιξία της και μάλιστα στη δημόσια αντιπαράθεσή της με τον Τούρκο ΥΠΕΞ διατήρησε την ψυχραιμία της: η επίδειξη δύναμης εκ μέρους του Τούρκου ομολόγου της θα πρέπει να ερμηνευτεί ως απάντηση στην προαναγγελία της από την Αθήνα ότι στην Τουρκία θα μιλήσει ξεκάθαρα, πράγμα που έκανε.

Παρόλα αυτά, η ίδια έχει επίγνωση της σημασίας των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, όπως επίσης της τουρκικής μεσολάβησης στην εξαγωγή των σιτηρών από την Ουκρανία, καταλήγει στο σχόλιό της η δημοσιογράφος.

Zeit: «Μπορούμε ακόμη να είμαστε φίλοι;»

Το ρεπορτάζ της Zeit σημειώνει ότι «κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία η Μπέρμποκ τόνισε τη φιλική σχέση μεταξύ των δύο χωρών. Ωστόσο η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη» και σημειώνει «κάτι πάει στραβά».

Σχολιάζοντας τα λάθη της μετάφρασης το δημοσίευμα σημειώνει ότι πέρα από αυτά, φαίνεται ότι έχει χαθεί εδώ και καιρό η κατανόηση μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, πράγμα που οδηγεί σε παρανοήσεις σε επικοινωνιακό επίπεδο, οι οποίες βλάπτουν περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις.

Υπέρ της ελληνικής θέσης

Αυτό – σύμφωνα με το δημοσίευμα – καταδεικνύεται στο παράδειγμα των δηλώσεων Μπέρμποκ υπέρ της ελληνικής θέσης για τα νησιά του Αιγαίου: σύμφωνα με την τουρκική ερμηνεία, ναι μεν δεν το δήλωσε ευθαρσώς η Υπουργός, όμως με αυτή τη στάση της εννόησε ότι εγκρίνει και την παρουσία ελληνικού στρατού σε ορισμένα από αυτά τα νησιά, κάτι που οδήγησε στην κριτική του Τσαβούσογλου κατά τη συνέντευξη Τύπου, ότι η Γερμανία έχει εγκαταλείψει την ουδετερότητά της.

Είναι σαφές, βέβαια, σημειώνει η εφημερίδα, ότι στο θέμα της κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου η Γερμανία ποτέ δεν πήρε θέση επισήμως υπέρ της Άγκυρας, η οποία όμως τώρα αισθάνεται προσβεβλημένη λόγω του ότι Γερμανοί αξιωματούχοι δηλώνουν δημοσίως ότι είναι στο πλευρό της Ελλάδας.

Δυσκολία στην επικοινωνία

Σε σχέση αναφέρει ότι για τις δυσκολίες στην επικοινωνία ευθύνονται και οι δύο πλευρές: ο Ερντογάν προκάλεσε κρίση όταν το 2020 άνοιξε τα σύνορα για να περάσουν στην Ε.Ε. χιλιάδες μετανάστες, ενώ οι διμερείς σχέσεις έχουν πληγεί και από τις συλλήψεις Γερμανών πολιτών στην Τουρκία, τις προσπάθειες εκφοβισμού ανθρώπων τουρκικής καταγωγής στη Γερμανία, αλλά και τις κατηγορίες της Άγκυρας προς το Βερολίνο ότι υποστηρίζει Κούρδους και άλλους «τρομοκράτες».

Από την πλευρά της, η γερμανική κυβέρνηση, όταν ασκεί δημοσίως κριτική στην κυβέρνηση Ερντογάν, δεν λαμβάνει υπόψη της τη νέα πραγματικότητα στη χώρα: η Τουρκία είναι πλέον κάτι περισσότερο από τον Ερντογάν.

Στη χώρα τονίζει το δημοσίευμα υπάρχουν πολλοί που θα συμφωνούσαν με την Μπέρμποκ στα περισσότερα σημεία της κριτικής της, σημειώνει η δημοσιογράφος, που καταλήγει στην ανταπόκρισή της λέγοντας ότι κατά την άποψη αναλυτών, το γεγονός ότι η Υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της κυβέρνησης στην Κωνσταντινούπολη και με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης στην Άγκυρα, είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης.

Tagesspiegel: «Εταιρική σχέση με προβλήματα»

Η Tagesspiegel αναφέρει ότι: «Η Υπουργός Εξωτερικών, Μπέρμποκ, εμφανίζεται στην Τουρκία με ξεκάθαρη στάση. Η Άγκυρα ζητά ουδετερότητα από τη Γερμανία, όπως επί Μέρκελ».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Μπέρμποκ δεν απέφυγε την αντιπαράθεση με τον Τούρκο ομόλογό της, ούτε στο θέμα της αμφισβήτησης από την Τουρκία της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών, ούτε στο θέμα της αποφυλάκισης του Οσμάν Καβαλά αλλά ούτε και στην επαπειλούμενη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία.

Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND): «Η μη διπλωματική διπλωμάτης»

Στην ανταπόκριση του RND τονίζεται ότι «στην Τουρκία η Μπέρμποκ λογομάχησε δημοσίως με τον ομόλογό της Τσαβούσογλου. Λέει ότι δεν έχει νόημα να ανταλλάσσουμε κοινοτυπίες. Αυτό μπορεί να άρει τις αγκυλώσεις και να περιγράψει με μεγαλύτερη σαφήνεια τα θέματα. Συνιστά πρόβλημα όμως, όταν η αμεσότητα γίνει σήμα-κατατεθέν».

Όπως επισημαίνει η Μπέρμποκ ως ΥΠΕΞ είναι πολύ ευθύς και διαφέρει από τους προκατόχους της.  Η αντιπαράθεση μπορεί να διαλύσει τις αγκυλώσεις, ωστόσο μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα αν η αμεσότητα γίνει «σήμα κατατεθέν», χωρίς να αντιλαμβάνεται κάποιος τις λεπτές γραμμές και τις στιγμές στις οποίες η αυτοσυγκράτηση έχει μεγαλύτερα αποτελέσματα από ό,τι η ευθύτητα, όπως αναφέρει η ανταπόκριση του RND. Μέχρι στιγμής η Μπέρμποκ κατά την ανταποκρίτρια έχει καταφέρει να διατηρήσει την ισορροπία και είναι εκείνη που επηρεάζει το αξίωμά της παρά το αντίστροφο.

Welt – «Μέχρι να πονέσουν τα αυτιά»

Η εφημερίδα Welt σχολιάζει ότι το ύφος της ΥΠΕΞ ήταν αποφασιστικό, αλλά στην ουσία προσπαθούσε να επιτύχει την ισορροπία, λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ ενώνει την Ελλάδα και την Τουρκία, ενώ τόνισε ότι οι εταίροι είναι αυτονόητο ότι δείχνουν αμοιβαίο σεβασμό στα σύνορα, κάτι που μέχρι τώρα πάντα πρέσβευε η γερμανική κυβέρνηση στις συνομιλίες της κεκλεισμένων των θυρών με την Αθήνα και την Άγκυρα, ωστόσο πρώτη φορά εκφράζεται με τέτοια ευθύτητα.

Το δημοσίευμα επισημαίνει τη δήλωση της Υπουργού ότι πρέπει να ακούμε προσεκτικά ο ένας τον άλλο «μέχρι να πονέσουν τα αυτιά μας» και αναφέρεται στη συνάντησή της με εκπροσώπους της τουρκικής αντιπολίτευσης, που την επαίνεσαν για τη στάση της, ενώ καταλήγει με το σχόλιο ότι η Υπουργός Μπέρμποκ προσπαθεί με την αμεσότητα να μεσολαβήσει υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων, ωστόσο το αν θα το επιτύχει, δεν εξαρτάται μόνο από εκείνη.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή