Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για ζώα συντροφιάς: Παράδειγμα ανθρωπιάς και πολιτισμού ο νέος νόμος – Κανένα αδέσποτο, κανένα κακοποιημένο

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

«Κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, με άρθρο του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σε άρθρο του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Στέλιος Πέτσας αναφέρεται στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο θέμα της διαχείρισης των ζώων συντροφιάς, με αιχμή τα αδέσποτα, εννέα μήνες μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου 4830/2021.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υπογραμμίζει και τα βήματα που γίνονται ώστε σταδιακά να επιτευχθεί το σύνολο των στόχων που έχουν τεθεί για τα ζώα συντροφιάς στη χώρα μας.

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του κ. Πέτσα:

Νόμος ανθρωπιάς και πολιτισμού

Είναι αλήθεια ότι στον δημόσιο λόγο η συζήτηση για τα ζώα συντροφιάς μπορεί να φαίνεται λιγότερο σημαντική μπροστά στις σημαντικές προκλήσεις που η κοινωνία μας μαζί με την κυβέρνηση διαχειρίζονται και αντιμετωπίζουν με προσήλωση. Ο τρόπος, όμως, που επιλέγουμε να σταθούμε απέναντι στα ζώα συντροφιάς αποτελεί βαθύ και πολυεπίπεδο κοινωνικό ζήτημα που αντανακλά τον πολιτισμό μας αλλά και τελικά, την ίδια μας την ανθρωπιά.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2018 ξετύλιγε τις θέσεις του για την ευζωία των ζώων, το εν λόγω θέμα θύμιζε αχαρτογράφητα και ίσως σε πολλά σημεία, τρικυμιώδη νερά. Έλλειψη ενός σύγχρονου πλαισίου, ασυδοσία και μηδενικός έλεγχος, παράλληλα με πολλές μικρές ή μεγαλύτερες σημαντικές εθελοντικές προσπάθειες που αντιμετώπιζαν ένα χαοτικό περιβάλλον, είχαν δημιουργήσει μία κατάσταση που δεν τιμούσε την χώρα μας.

Τα ζώα συντροφιάς δεν είναι απλά «πράγματα» που κατέχουμε. Είναι βοήθεια και ασφάλεια, διαπαιδαγωγούν τα παιδιά μας και συντροφεύουν τους μεγαλύτερους, είναι μέλη των οικογενειών μας και όσα δυστυχώς δεν έχουν βρει ακόμα οικογένεια, αξίζουν την μέριμνά μας.

Με αυτό το σκεπτικό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνδύασε απόψεις ειδικών και επιστημόνων, ανέλυσε βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, άκουσε τις φιλοζωικές οργανώσεις που για χρόνια επιτελούσαν μόνες τεράστιο έργο, τους κτηνιάτρους, τους κυνηγούς, τους εκπαιδευτές, τους ερασιτέχνες εκτροφείς αλλά και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ξεπέρασε παρωχημένες αντιλήψεις, δήθεν διαχωριστικές γραμμές, περιοριστικά συμφέροντα από όπου και εάν προέρχονταν, αλλά και την αδιανόητη αγωνία κάποιων να μην χάσουν αρμοδιότητες.

Ο «νόμος Πέτσα» όπως κάποιοι τον αποκαλούν και όπου προσωπικά το θεωρώ τιμή μου, αποτέλεσε παράδειγμα σύνθεσης (με 28.000 σχόλια στην διαδικασία διαβούλευσης) αλλά και ταχύτητας ουσιαστικής υλοποίησης, εξασφαλίζοντας τόσο την ευζωία των αξιαγάπητων ζώων συντροφιάς, όσο και τον περιορισμό του πληθυσμού των αδέσποτων, μέσω ενός νέου αποτελεσματικού συστήματος υιοθεσίας και ενός νέου πλαισίου αναπαραγωγής με κανόνες.

Σήμερα και σε διάστημα 9 μηνών από την ψήφιση του νόμου, μέσα από την αταλάντευτη προσπάθεια μία μεγάλης ομάδας άξιων δημόσιων λειτουργών, έχουμε πετύχει:

– Τη συνολική χρηματοδότηση, ύψους 40 εκατ. ευρώ προς τους δήμους όλης της χώρας μέσω του προγράμματος «Άργος», προκειμένου να αποκτήσουν τις απαραίτητες υποδομές και να ανταποκριθούν στις νέες σχετικές αρμοδιότητες που έχουν αναλάβει.

– Την εξαιρετικά μεγάλη χρηματοδοτική ενίσχυση -ύψους 5 εκατ. ευρώ, για την υλοποίηση ειδικού μαζικού προγράμματος στειρώσεων από τους δήμους για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, δεδομένου ότι οι στειρώσεις είναι βασικός πυλώνας της στρατηγικής μας για την άμεση μείωση του πληθυσμού τους.

– Την αυστηροποίηση των ποινών και των προστίμων για τις παραβάσεις, με παράλληλη διεύρυνση του ορισμού της κακοποίησης, καθώς και την πρόβλεψη ειδικής διάταξης τόσο για τη δημιουργία μητρώου παραβατών, όσο και για την ανάπτυξη ψηφιακής εφαρμογής και ιστοσελίδας καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ζώων.

– Την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς με παράλληλο ορισμό προδιαγραφών και την δρομολόγηση της διαδικασίας επιλογής αναδόχου μέσω του διαγωνισμού που διενεργεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

– Τη στελέχωση του Τμήματος Ζώων Συντροφιάς στο Υπουργείο Εσωτερικών.

– Την έκδοση σχετικής εγκυκλίου με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις αναφορικά με επιμέρους θέματα που προκύπτουν, προς τον σκοπό της αποτελεσματικότερης εφαρμογής του νέου νόμου από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ενημέρωση επί διοικητικών ζητημάτων, όπως μεταξύ άλλων το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ) και τα υπομητρώα αυτού, τα Επιχειρησιακά Προγράμματα διαχείρισης, την Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος διαχείρισης, τα καταφύγια και την υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς

– Τη συγκρότηση Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, που θα διασφαλίσει την απαρέγκλιτη εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου, που δημιουργήθηκε και θα συμπληρωθεί στο άμεσο μέλλον.

– Την υιοθέτηση νομοθετικών παρεμβάσεων που εξασφαλίζουν την εφαρμογή του νόμου σε όλες τις διατάξεις του με απόλυτους όρους διαφάνειας και νομιμότητας και την υποχρεωτική τήρησή του, θωρακίζοντας το έργο των φιλοζωικών σωματείων που επιτελούν τιτάνιο έργο.

Και φυσικά δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε ώστε σταδιακά να πετύχουμε το σύνολο των στόχων μας για τα ζώα συντροφιάς στη χώρα μας. Να γνωρίζουμε πόσα και πού είναι τα αδέσποτα ζώα, ποια είναι τα αδειοδοτημένα δημόσια και ιδιωτικά καταφύγια και πόσες στειρώσεις γίνονται ετησίως ώστε να περιοριστεί, τελικά, ο αριθμός των αδέσποτων ζώων. Να εξασφαλίσουμε και να θωρακίσουμε τη λειτουργία του Εργαστηρίου Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Να παράσχουμε ενημέρωση και κίνητρα για τη στείρωση και των δεσποζόμενων σκύλων και γατών. Να αξιοποιήσουμε κάθε εργαλείο -ψηφιακό και μη- τόσο για την εκπαίδευση της κοινωνίας αναφορικά με την ευζωία των ζώων, όσο και για τον έλεγχο ή την καταγγελία παραβάσεων αμέλειας ή κακοποίησης.

Αντιλαμβάνομαι την αδυναμία συγκεκριμένων κύκλων, και φυσικά της αντιπολίτευσης, να γνωρίζουν πώς χτίζεται και εφαρμόζεται ένας νόμος που να αντανακλά και να αναζητά σε κάθε βήμα της υλοποίησής του τις συνέργειες της κοινωνίας μέσα στο πλαίσιο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης. Κατανοώ την τιτάνια δυσκολία να αντιληφθούν ότι υπάρχουν θέματα που οφείλουμε να βλέπουμε πέρα από το «δέντρο» του προσωπικού, κλαδικού ή κομματικού συμφέροντος, το «δάσος» του συλλογικού καλού. Άλλωστε αυτά τα 3 χρόνια είχαμε περίσσευμα παραδειγμάτων αυτής της αδυναμίας μπροστά σε αδιαμφισβήτητα πιο κρίσιμα ζητήματα από την πανδημία και την εθνική ασφάλεια της χώρας μας μέχρι την εκπαίδευση και την οικονομική θωράκιση της κοινωνίας μας.

Αυτά, όμως, τα τελευταία 3 χρόνια μας έδειξαν τόσο τις προοπτικές και τη δυναμική της χώρας μας για όλους τους Έλληνες όταν δουλεύουμε με στόχο ουσιαστικά προοδευτικές λύσεις, όσο και ότι η δημόσια διοίκηση απαιτεί γνώσεις, πολλή δουλειά και αδιάλειπτη συνεργασία, κατάθεση τεκμηριωμένων προτάσεων και όχι απλά ανεύθυνους και ισοπεδωτικά καταγγελτικούς λόγους.

Ο «νόμος Πέτσα» απέδειξε και αποδεικνύει ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα μέσα από την προσήλωση στο ουσιαστικό αποτέλεσμα κοιτώντας με τόλμη πιο μακριά. Απέδειξε επίσης ότι κανένα θέμα δεν είναι μικρό ή ασήμαντο όταν διακυβεύεται η ανθρωπιά, η παιδεία και ο πολιτισμός όλων μας.

Συνεχίζουμε … «Κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανατριχιαστική… λεπτομέρεια: Τα ονόματα των τουρκικών πλοίων που συνοδεύουν το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τα τρία πλοία που συνοδεύουν το τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίντ Χαν πήραν το όνομά τους από τα 3 παιδιά Χακάν, Κουτσί και Μουράτ Ιλχάν, που «δολοφονήθηκαν από την ΕΟΚΑ σε μπανιέρα στο σπίτι τους στην Κύπρο», αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι «κύπριοι μάρτυρες»

«Η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων δεν ξέχασε τους κύπριους μάρτυρες. Τα πλοία υποστήριξης στο γεωτρύπανο πήραν το όνομα των 3 αδελφών που μαρτύρησαν στην Κύπρο» γράφουν.

Δείτε ακόμα – Συγκλονιστικό: Ο δορυφόρος έδειξε πέντε ελληνοκύπριους αγνοούμενους από το 1963

«Τα πλοία που πήραν το όνομά τους από τους γιους του ταγματάρχη γιατρού Νιχάτ Ιλχάν κατέπλευσαν χθες στη Μεσόγειο για μια σημαντική αποστολή… Τα ονόματα-σύμβολο του κυπριακού αγώνα θα γράψουν ξανά ιστορία στην καρδιά της Γαλάζιας Πατρίδας», προσθέτουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Η Αγκυρα αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και το επεκτατικό σχέδιό της είναι οργανωμένο με την παραμικρή λεπτομέρεια, ιδίως σε ό,τι αφορά την προπαγάνδα.

Η «σφαγή της μπανιέρας»

Ξεκινώντας τουλάχιστον τη δεκαετία του 1950, η Τουρκία συμμετείχε σε πολλές πράξεις βίας και προπαγάνδας εναντίον της Κύπρου, οι οποίες επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την εισβολή και τις επακόλουθες εγκληματικές ενέργειες.

Ενα από τα πιο διαβόητα τέτοια περιστατικά είναι αυτό που έγινε γνωστό ως σφαγή μπανιέρας του 1963 στη Λευκωσία. Σύμφωνα με την τουρκική αφήγηση, Ελληνοκύπριοι δολοφόνησαν βάναυσα τα τρία μικρά παιδιά και τη σύζυγο του Τούρκου Νιχάτ Ιλχάν, στην μπανιέρα του σπιτιού τους.


Φωτογραφίες από simerini.sigmalive.com

H τουρκική εφημερίδα Hurriyet είχε γράψει: «Το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου 1963, Ελληνες έκαναν επιδρομή στο σπίτι του ταγματάρχη Nihat İlhan στη Λευκωσία. Οι έλληνες επιτιθέμενοι δολοφόνησαν τους τρεις γιους του Nihat Ilhan, τον Kutsi, τον Murat και τον Hakan, και τη σύζυγό του Mürüvvet από ένα πυροβολισμό στην μπανιέρα τους όπου κρύβονταν».

Αυτό το περιστατικό έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως από τους τούρκους εθνικιστές για να προκαλέσει εχθρότητα και δυσπιστία στην τουρκοκυπριακή κοινότητα εναντίον Ελλήνων και να δικαιολογήσει την τουρκική στρατιωτική εισβολή του 1974 στην Κύπρο στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, απεικονίζοντας τους Ελληνες ως επιθετικούς και δολοφονικούς.

Η αμφισβήτηση

Ωστόσο, η αλήθεια της τουρκικής αφήγησης αμφισβητήθηκε από αντικειμενικούς παρατηρητές και ερευνητές. Ενας από αυτούς είναι ο εξέχων τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, Σενέρ Λεβέντ.

Ο Λεβέντ και η δημοσιογραφική του ομάδα στην εφημερίδα Afrika έχουν κάνει εκτεταμένη ερευνητική δημοσιογραφία για το τραγικό συμβάν, αποκαλύπτοντας τις ασυνέπειες και τις αντιφάσεις στην τουρκική αφήγηση.

Ο Λεβέντ δημοσίευσε άρθρο σχετικά με το θέμα το 2015, το οποίο αναδημοσιεύτηκε το 2018. Σε αυτό, αποκάλυψε ότι υπήρχαν αρκετές εκδοχές της φωτογραφίας της σφαγής της μπανιέρας.

Αναφερόμενος στη φωτογραφία της σφαγής ως «εικονίδιο της πολιτικής μας προπαγάνδας», έγραψε, μεταξύ άλλων:

«Η σφαγή του μπάνιου… Τρία παιδιά με τις αιματηρές μικρές πιτζάμες τους στην μπανιέρα… Και η μητέρα τους… Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που να μην επηρεάζεται από αυτό; Εάν ναι, δεν μπορούν να θεωρηθούν ανθρώπινοι. Η πιο οδυνηρή, η πιο τραγική ανάμνηση των Χριστουγέννων του 1963… Αυτή η φωτογραφία ταξίδεψε στον κόσμο…

«Ελληνική βαρβαρότητα»

»Ολοι οι διάσημοι οργανισμοί Τύπου του κόσμου το δημοσίευσαν ως “ελληνική βαρβαρότητα” στην Κύπρο… Ολοι προσπάθησαν να αποδείξουν τις “επιθέσεις και σφαγές από Eλληνες εναντίον Τούρκων”. Οι Κύπριοι στο νησί μέσω αυτής της φωτογραφίας περισσότερο.

Στη συνέχεια μετατρέψαμε το σπίτι όπου έγινε η σφαγή στο “Μουσείο Βαρβαρότητας”… Πήγαμε όλους τους μαθητές μας σε αυτό το μουσείο και τους είπαμε για την “ελληνική βαρβαρότητα”. Και το κάνουμε ακόμα».

Ανεξαρτήτως του ποιοι τελικά πάτησαν τη σκανδάλη, η σκηνοθεσία της εικόνας για σκοπούς προπαγάνδας ήταν πολύ σημαντική για να εντυπωθεί αποτελεσματικά το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν.

Οπως έγραφαν το 2012 οι Theopisti Stylianou-Lambert (ΤΕΠΑΚ) και Alexandra Bounia (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) στο επιστημονικό περιοδικό «Museum & Society» (τ. 10/3) σε δημοσίευση με τίτλο «War Museums and Photography»:

Ο ρόλος της ΤΜΤ

«Ενας πρώην διοικητής της TMT (σ.σ. τουρκοκυπριακή τρομοκρατική οργάνωση) που ήταν παρών στη σκηνή του εγκλήματος παραδέχτηκε ότι οι πρώτες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την ΤΜΤ και είναι πολύ διαφορετικές από την εικόνα που έγινε τελικά διάσημη.

»Ισχυρίζεται ότι στις πρώτες φωτογραφίες μόνο το πρόσωπο του μικρότερου παιδιού είναι ορατό και πως η ΤΜΤ άλλαξε τη θέση των πτωμάτων για να κάνει τις φωτογραφίες πιο «αποτελεσματικές». Επιπλέον, αρκετές φωτογραφίες και βίντεο τραβήχτηκαν στη σκηνή μέρες μετά το πραγματικό γεγονός.

»Προφανώς τα πτώματα δεν αφαιρέθηκαν αμέσως έτσι ώστε οι δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο να έχουν την ευκαιρία να καταγράψουν και να μεταδώσουν το γεγονός».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκία: Χαμηλοί τόνοι και στάση αναμονής από την Αθήνα απέναντι στη τουρκική προπαγάνδα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σε χαμηλούς τόνους και ψυχραιμία επέμεινε τις προηγούμενες μέρες η Αθήνα και ενώ η τουρκική προπαγάνδα για την έξοδο του «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» στην Ανατολική Μεσόγειο οργίαζε. Η ελληνική διπλωματία απαντούσε σε κάθε ρητορική πρόκληση της Αγκυρας επικαλούμενη το διεθνές δίκαιο και υπογραμμίζοντας ότι δεν θα παρασυρθεί σε κορόνες ξεφεύγοντας από τη δική της πολιτική γραμμή της σύνεσης και της διεθνούς νομιμότητας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Την εν λόγω θέση επανέλαβε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις δηλώσεις Ακάρ και πολύ πριν ακόμα γίνουν οι ανακοινώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το πού θα κατευθυνθεί τελικά το «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν».

Η κυβέρνηση τοποθετείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα απέναντι στις προκλήσεις, επεσήμανε ο Οικονόμου, τονίζοντας για μία ακόμα φορά ότι τα εθνικά μας δίκαια είναι προστατευμένα.

Για την Αθήνα είναι επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός, όπως υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι «η παγκόσμια κοινότητα έχει εμπεδώσει ότι η Ελλάδα είναι στο πλευρό του διεθνούς δικαίου σε αντίθεση με τον αναθεωρητισμό άλλων χωρών».

Τρολάρει τον Ακάρ

«Ρητορικές υπερβολές και πλειοδοσία προκλήσεων από το πολιτικό προσωπικό της Τουρκίας δεν προσθέτουν τίποτα παραπάνω στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνοντας ότι «με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, η χώρα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή και τη σταθερότητα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε βήμα πίσω σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία».

Οσον αφορά δε τις επαναλαμβανόμενες αναφορές του τούρκου υπουργού Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, ότι το Καστελλόριζο είναι τόσο κοντά στις τουρκικές ακτές που μπορούν να κολυμπήσουν ακόμα και οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών μέχρι εκεί, ο Οικονόμου απάντησε προτείνοντας έναν κολυμβητικό αγώνα ειρήνης ανοιχτής θαλάσσης με τη συμμετοχή ελλήνων και τούρκων κολυμβητών. Προκειμένου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, να δούμε το όλο ζήτημα πιο αποφορτισμένα «και με έμφαση στο διεθνές δίκαιο και στις διεθνείς συνθήκες».

«Απαιτούμε αλληλεγγύη»

Στο ζήτημα της αλληλεγγύης της ΕΕ στάθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ενώ αναμένονταν οι ανακοινώσεις Ερντογάν. Ο Ανδρουλάκης κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μη στρουθοκαμηλίζει μπροστά στις συνεχείς προκλήσεις του τούρκου προέδρου, ενώ διεμήνυσε ότι «οι Ελληνες δεν ζητάμε αλληλεγγύη, αλλά την απαιτούμε, αφού άλλωστε την προσφέρουμε απλόχερα σε ανάλογες περιπτώσεις, που διακυβεύουν την ασφάλεια της ΕΕ».

Έλεγχος αντιδράσεων

Την εκτίμηση ότι ο Ερντογάν ελέγχει τα αντανακλαστικά της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Δύσης συνολικά έκανε (Σκάι) ο Αγγελος Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, σημειώνοντας ότι το γεωτρύπανο μπορεί, αφού ξεκινήσει τις εργασίες του σε ένα σημείο, να μετακινηθεί στη συνέχεια σε άλλο ανάλογα και με τις αντιδράσεις που θα υπάρχουν.

Ο Συρίγος συνέδεσε την προαναγγελία του Ερντογάν για νέα επιχείρηση στη Συρία με το διπλωματικό παζάρι του τούρκου προέδρου, υπογραμμίζοντας ότι «αναζητά κάπου μια εύκολη νίκη, μια νίκη εντυπώσεων».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

LIFESTYLE4 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Στη θλίψη βυθίστηκε ο Αλμυρός Μαγνησίας από τον θάνατο του Παναγιώτη Αναστασίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Τραγωδία στα νερά του Παγασητικού- Στην παραλία Σάρες κοντά στις Νηές Μαγνησίας, εντοπίστηκε νεκρός 35χρονος ψαροντουφεκάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Πέθανε ο 50χρονος Αριστείδης Βογιατζής από το Βόλο- Εργαζόταν στο εργοστάσιο της ΕΥΡΗΚΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους, ΔΕΚΟ και Τράπεζες

Δημοφιλή