ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πέτσας – Η υποχρεωτικότητα του εμβολίου, τα μέτρα για τα Χριστούγεννα καιτο ΚΙΝΑΛ


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Θα εφαρμοστεί κανονικά το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών που δεν εμβολιάζονται» τόνισε κατηγορηματικά σήμερα Πέμπτη, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα για τα Χριστούγεννα αλλά πρέπει να τηρηθούν τα υπάρχοντα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Θα εφαρμοστεί κανονικά το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών που δεν εμβολιάζονται», ξεκαθάρισε τονίζοντας ότι είδαμε τα στοιχεία ότι δεν ανταποκρίνεται αυτή η ηλικιακή ομάδα.
Επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει lockdown καθώς «καθυστερεί τα όσα πρέπει να κάνουμε σαν κοινωνία και οικονομία».
Για την καταγγελία με τις κλειστές ΜΕΘ
Απαντώντας στην καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για VIP ΜΕΘ, την χαρακτήρισε προσβλητική για όσους εργάζονται και παρέπεμψε στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
- Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός – Τι απαντά ο Θ. Πλεύρης για τους 139 ασθενείς εκτός ΜΕΘ
Για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους θανάτους, τόνισε ότι οι σκληροί δείκτες δείχνουν πως έχουμε πανδημία για τους ανεμβολίαστους. Πρόσθεσε ότι «κερδήθηκε η μάχη της τρίτης δόσης για να κοπεί ο ομφάλιος λώρος σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».
Και μία αναφορά στο ΚΙΝΑΛ
Για τη μάχη για την προεδρία στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Πέτσας είπε ότι αφορά όλους. «Η αλλαγή ηγεσίας είναι σαν την αλλαγή προπονητή στην ομάδα, υπάρχει μαι ευφορία στην αρχή. Δεν υπάρχει λόγος να πάει κανείς πάνω στην ευφορία».
Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές, τόνισε. Αναφορικά με την απλή αναλογική είπε : «Δεν είναι θέμα κυβερνητικής συνεργασίας, το θέμα θα λυθεί με διπλή κάλπη»
Γράψτε το σχόλιό σας


Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύντομα υδροπλάνα στην Κυλλήνη | in.gr


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Θέμα ημερών θεωρείται πως είναι η έκδοση της άδειας ίδρυσης του υδατοδρομίου στην Κυλλήνη με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα να υποστηρίζει πως το γεγονός αυτό θα δώσει τουριστική ώθηση στη περιοχή.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις, τονίζοντας πως η απόφαση σημαίνει την ουσιαστική αναβάθμιση τόσο του λιμένα Κυλλήνης, όσο και του Δήμου. «Πλέον, ο λιμένας Κυλλήνης αναβαθμίζεται ως ένα ολοκληρωμένο τουριστικό θαλάσσιο προϊόν μαζί με το λιμάνι και το υδατοδρόμιο. Στόχος μας είναι η Κυλλήνη με το υδατοδρόμιο να γίνει διαμετακομιστικό κέντρο που θα συνδέει το Ιόνιο με το Αιγαίο.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου μας και το υδατοδρόμιο είναι ένα έργο που δίνει μια μεγαλύτερη τουριστική ώθηση στην περιοχή. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας», τόνισε ο Γιάννης Λέντζας.
Σύμφωνα με την απόφαση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που έχει ήδη αναρτηθεί στη Διαύγεια, στον λιμένα Κυλλήνης αναμένεται να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει το υδατοδρόμιο με πτητικό έργο έως είκοσι ζεύγη πτήσεων σε βάθος πενταετίας και περιλαμβάνει χερσαίες, κτιριακές εγκαταστάσεις γραφείων διοίκησης υδατοδρομίου, εξυπηρέτησης επιβατών και των αποσκευών τους, πλωτές εγκαταστάσεις για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων, καθώς και υδάτινη επιφάνεια για την ασφαλή προσθαλάσσωση, αποθαλάσσωση και υδατοδρόμησή τους.
Οι χερσαίες εγκαταστάσεις αναπτύσσονται εντός του υφιστάμενου κτιρίου του λιμένα και οι πλωτές παράλληλα με τον εσωτερικό μώλο που οριοθετεί το αλιευτικό καταφύγιο. Οι διάδρομοι προσ-αποθαλάσσωσης χωροθετούνται εξωτερικά του λιμένα σε θέση ανατολική-βορειοανατολική.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εν ενεργεία δήμαρχοι υποψήφιοι βουλευτές


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στις εθνικές εκλογές, στα ψηφοδέλτια των κομμάτων, εκτός απροόπτου, θα βρίσκονται και αυτοδιοικητικοί και πιο συγκεκριμένα εν ενεργεία δήμαρχοι.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, δήμαρχοι δυο Δήμων του νομού Αττικής, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα.
Ο πρώτος πιθανότατα θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενος από Δήμο των Νοτίων Προαστίων και είναι ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου. Ο Πέτρος Φιλίππου έχει μακρά επιτυχημένη πορεία στην Αυτοδιοίκηση ενώ υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Περιφέρειας Αττικής το 1989.
Το 1995 εξελέγη πρώτη φορά δήμαρχος Καλυβίων όπως και το 1998, το 2002 και το 2006. Το 2010 εξελέγη πρώτος δήμαρχος στον Καλλικρατικό Δήμο Σαρωνικού.
Την πενταετία 2014-2019 διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής. Τον Μάιο του 2019 εξελέγη δήμαρχος Σαρωνικού.
Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξενοφώντας Μανιατογιάννης
Ο Ξενοφώντας Μανιατογιάννης, για τους φίλους του Ξένος, δήμαρχος Βριλησσίων αναμένεται να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Ο ίδιος διανύει την 2η συνεχόμενη θητεία του ως Δήμαρχος.
Τοπογράφος στο επάγγελμα που το ασκούσε ανελλιπώς έως το 2014 που εκλέχθηκε δήμαρχος Βριλησσίων, ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, βλέπει την επόμενη μέρα της ανάμειξης του με τα κοινά, από τα βουλευτικά έδρανα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
COVER STORY1 ημέρα ago
Στην παραλία Κεχρια Σκιαθου ο Σακης Ρουβάς
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σοκ στον Βόλο- Σκοτώθηκε 14χρονο κορίτσι -Έπεσε στο μπάνιο του σπιτιού της
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Πέθανε ο 53χρονος Κωνσταντίνος Ντάκης από Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Πέθανε ξαφνικά 49χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
50χρονη από Πτελεό είπε ψέματα και ..αναστάτωσε ολόκληρο χωριό!
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Πέθανε ο έμπορος αυτοκινήτων Γιάννης Μέκκας από τον Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Στα δικαστήρια Βόλου συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε για τρίτη φορά σε δύο εβδομάδες 29χρονος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Αυτός είναι ο Bολιώτης προπονητής kick boxing που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 15χρονης μαθήτριάς του