Connect with us

OIKONOMIA

Πλειστηριασμοί: Καρδιοπαθής πατέρας 3 παιδιών καταγγέλλει ότι χάνει το σπίτι του

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Σοκαριστική είναι η καταγγελία ενός καρδιοπαθούς πατέρα τριών παιδιών, ότι  κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, καθώς δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειό του.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό και  δικαστικοί κλητήρες μεταβαίνουν στο σπίτι του, σήμερα Δευτέρα για να του κάνουν έξωση. «Άμα μου κλείσουν το σπίτι τι να κάνω… Θα φύγω, θα ξεσπιτωθώ, θα μείνω στον δρόμο… Δεν έχω που αλλού να μείνω», είπε.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Ερχονται να με ξεσπιτώσουν»

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο Open, πρόκειται για την πρώτη και μοναδική του κατοικία, ενώ παρά τις προσπάθειες που έκανε για να συμβιβαστεί με την τράπεζα, δεν του έκαναν καμία ρύθμιση. Είχε πάρει το στεγαστικό δάνειο, των 275 χιλ. ευρώ το 2004 για να ανακατασκευάσει ένα διαμέρισμα της οικογένειας του, όμως λόγω ανεργίας δεν κατάφερε να το αποπληρώσει.

«Έκανα όλες τις προσπάθειες. Τους πρότεινα να τους πληρώνω ένα τίμημα τον μήνα, σαν ενοίκιο, αξιοπρεπές. Δεν το δέχτηκαν. Τους είπα ότι θα βρω αγοραστή, δεν το δέχτηκαν και με ειδοποίησαν τελευταία στιγμή, Κυριακή μεσημέρι, ότι πρέπει αμέσως να φύγω και Δευτέρα πρωί έρχονται να μου πάρουν το σπίτι, να με ξεσπιτώσουν», είπε ο κ. Γιάννης.

«Με χτύπησε η ανεργία»

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν εντάσσεται στην κατηγορία των ευάλωτων καθώς το σπίτι του έχει αντικειμενική αξία -λίγο μεγαλύτερη από το όριο που προβλέπεται.

«Θα έρθει ο δικαστικός επιμελητής, ίσως και με αστυνομία (…). Άμα μου κλείσουν το σπίτι, τι να κάνω, θα φύγω, θα ξεσπιτωθώ. Θα μείνω στον δρόμο, δεν έχω πού αλλού», προσθέτει ο κ. Γιάννης.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, Μαριάννα Γκρέκη, η αντικειμενική αξία της κατοικίας του εντολέα της υπερβαίνει για λίγο τα όρια που τίθενται ανά κατηγορία.

«Αυτό αυτομάτως τον βγάζει από αυτή τη δικλείδα ασφαλείας, από το παραθυράκι που θα μπορούσε να προστατευτεί (…). Καλείται να δει τι θα κάνει για να στεγάσει την πενταμελή του οικογένεια. Έχει τρία προστατευόμενα παιδιά», εξηγεί η κα Γκρέκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ίδιος σταμάτησε να πληρώνει γύρω στο 2010, όταν απολύθηκε από τη δουλειά του. Ωστόσο, το 2015 που ξαναβρήκε δουλειά, άρχισε να πληρώνει ξανά.

«Ξεκίνησα να πληρώνω το ’15 για ένα-δύο χρόνια. Μετά ήμουν πάλι άνεργος. Τώρα ξαναβρήκα δουλειά. Δυστυχώς με έχει χτυπήσει η ανεργία», εξηγεί.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
LIFESTYLE1 λεπτό ago

Ήταν εμμονικός, μου έγραφε άσχημα λόγια, είχε κόλλημα

ΕΛΛΑΔΑ7 λεπτά ago

Τροχαίο στην Κηφισίας: Μηχανή παρέσυρε γυναίκα και τρίχρονο παιδί

ΜΠΑΣΚΕΤ10 λεπτά ago

Αγραβάνης για το πρωτάθλημα: «Έτοιμοι να το κυνηγήσουμε»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13 λεπτά ago

Ο Κρμέντσικ αποχαιρέτησε την Τζακάρτα: «Κάτι ωραίο τελειώνει και κάτι πιο όμορφο αρχίζει»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ16 λεπτά ago

Βόλος- Προσπάθησε να διαρρήξει το σπίτι αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ.

OIKONOMIA16 λεπτά ago

Απίστευτη Πατέντα: Υπολείματα καφέ αξίζουν €25.000

ΚΟΣΜΟΣ19 λεπτά ago

ΝΑΤΟ: Η Τουρκία και η Ουγγαρία να επικυρώσουν το αίτημα ένταξης λέει ο Σουηδός ΥΠΕΞ

LIFESTYLE25 λεπτά ago

Οι πρώτες δηλώσεις της μετά την αποχώρησή της από τον ΣΚΑΪ – «Νιώθω σαν να φεύγω από το σπίτι μου»

ΕΛΛΑΔΑ31 λεπτά ago

New York Times: Επιμένουν για τις παράνομες επαναπροωθήσεις στην Ελλάδα

OIKONOMIA37 λεπτά ago

Φακή: Πώς να αντιμετωπίσετε Περονόσπορο, Σκωρίαση και Βρούχους

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή