Connect with us

OIKONOMIA

Πλειστηριασμοί: Στο «σφυρί» το Studio Alfa για οφειλή 126.699,36 ευρώ

Published

on

Spread the love

Στο σφυρί κινδυνεύει να βγει το Studio Alfa, ο παλαιότερος εν λειτουργία οπτικοακουστικός οργανισμός της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1957.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 27 Ιουλίου, με επισπεύδοντα έναν ιδιώτη για οφειλή 126.699,36 ευρώ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Από την σχετική έκθεση εκτίμησης αναδεικνύεται η σημασία των εγκαταστάσεων, καθώς τονίζεται ότι «είναι η πρώτη κινηματογραφική μονάδα στην Ελλάδα και η λειτουργία της έχει σημασία τόσο για την ιστορία του κινηματογράφου όσο και για τον πολιτισμό». Στους ίδιους χώρους έχουν γυριστεί – και κινηματογραφούνται μέχρι και σήμερα – πολλά δημοφιλή σίριαλ και τηλεοπτικές εκπομπές.

Μια μακρά διαδρομή

Το Studio Alfa έχει συνεργαστεί με κορυφαίες διεθνείς εταιρείες του χώρου όπως οι Fox, Universal, Trionix Films England κ.α.. Οι εγκαταστάσεις της είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα στούντιο στην Ελλάδα, σε προνομιακή θέση ελάχιστα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, ενώ είναι πλήρως ανακαινισμένες ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες παραγωγής ενός ολόκληρου τηλεοπτικού σταθμού. Τα δύο κτιριακά συγκροτήματα των 5.000 τ.μ. αναπτύσσονται σε έκταση 15 στρεμμάτων, αποτελώντας έναν οργανωμένο και συγκροτημένο χώρο παραγωγής και μετάδοσης. Περιλαμβάνουν πέντε πλατό συνολικού εμβαδού 3.000 τμ., γραφεία, καμαρίνια και λοιπούς βοηθητικούς χώρους καθώς και χώρους εστίασης, έκτασης 2.000 τμ.

Από τα γνωστά σίριαλ και ενημερωτικές εκπομπές, στο Studio Alfa έχουν γυριστεί τα «Επιτέλους μαζί», «Απαγορευμένη αγάπη», «Δις Μαργαρίτα», «Όσα ξέρει το παιδί», «Κάτσε καλά», «Μήνυμα ελήφθη», «Μαθήματα Χημείας», «Γκρίζες ζώνες», «Έρωτας», «Καλημέρα Ζωή», «Σαν στο σπίτι σας», «Όμορφος κόσμος», «Ανατροπή», «Φάκελοι», «Αυτόπτης Μάρτυρας», «Je t’ aime…», «ΟΛΑ » κ.α.

Εάν δεν αλλάξει κάτι, σε πλειστηριασμό τον Ιούλιο θα βγει ένα ενιαίο οικόπεδο (προήλθε από την πολεοδομική συνένωση δύο όμορων οικοπέδων) μετά του επ’ αυτού κτιριακού συγκροτήματος, αποτελούμενου από επαγγελματικά κτήρια, στα οποία λειτουργεί στούντιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών. Το συγκρότημα βρίσκεται στη θέση ‘Μελίσσια’ ή ‘Καμίνια’ ή ‘Ρεύμα’, στην περιφέρεια της Δημοτικής Ενότητας Αμαρουσίου, του Δήμου Αμαρουσίου, επί της οδού Στουντίου αρ. 10-12, δηλαδή στη συνοικία που ονομάζεται «Στούντιο Α» από την ομώνυμη εγκατάσταση.

Το συγκρότημα

Το συγκρότημα αποτελείται από δύο κτήρια: Το Κτήριο 1 βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του γηπέδου και περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο. Σημειώνεται ότι το εν λόγω κτήριο με το πλατό V και ο περιβάλλων χώρος του, έχουν χαρακτηρισθεί διατηρητέα από το 1999. Κρίθηκε διατηρητέο ως αξιόλογο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής της μεταπολεμικής περιόδου, αλλά και μοναδικό στα Βαλκάνια για την ενιαία χωρητικότητα και το μεγάλο ύψος.

Το κτήριο του πλατό V είναι η πρώτη κινηματογραφική μονάδα στην Ελλάδα και χτίστηκε το 1957 µε εγκαταστάσεις και ειδικές γερμανικές προδιαγραφές της SIEMENS-HALSΚE STUTGA R.T. Έχει ύψος 18.40 μέτρα και εμβαδόν 1466.91 τ.μ. και ενιαίο χώρο λήψης.

Ο φέρων οργανισμός του είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα και η οροφή του αποτελείται από 5 ηµικύλινδρους μεταξύ διαδοχικών δοκών. Η μορφολογία της στέγης δίνει την χαρακτηριστική κυματοειδή μορφή της.

Βρίσκεται σε μέτρια κατάσταση, με εξωτερικές ρηγματώσεις στο σοβά και πληθώρα εξωτερικών προσθηκών μηχανολογικών εγκαταστάσεων που αλλοιώνουν τις όψεις του. Εσωτερικά είναι ανακαινισμένο και φιλοξενεί πλατό, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αποθήκες και γραφεία. Στον ημιώροφο υπάρχει επίσης ενιαίος χώρος πλατό, όπως και στον Α΄ όροφο.

Το Κτίριο 2 βρίσκεται στο δυτικό τμήμα, αποτελείται από ισόγειο, όπου υπάρχουν δύο πλατό και ενδιάμεσα υπάρχει κτιριακή προσθήκη αποτελούμενη από τρία επίπεδα που επικοινωνούν με τα πλατό.

Τα υπόλοιπα κτήρια (I,II,III,IV) φιλοξενούν επίσης πλατό, αποθηκευτικούς χώρους, γραφεία, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, bar, κουζίνες και κλιμακοστάσια που συνδέουν τους πάνω ορόφους με το ισόγειο. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει ένα κτίσμα που λειτουργεί ως ξυλουργείο και ένα ακόμα που είναι αποθηκευτικός χώρος.

Τα κτίσματα αυτά είναι παλαιά χωρίς να έχουν συντηρηθεί.

Η έκθεση εκτίμησης

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το γήπεδο εμβαδού 14.601,20 τ.μ. βρίσκεται στην εντός σχεδίου πόλεως περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου. Το εν λόγω οικόπεδο είναι μεν άρτιο, σύμφωνα με τα γεωμετρικά του στοιχεία (εμβαδόν και πλευρές) και τους όρους δόμησης που ισχύουν στη περιοχή, πλην όμως είναι δυνατό να καταστεί οικοδομήσιμο μετά τον υπολογισμό και αφαίρεση της εισφοράς σε γη, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1337/1983, ήτοι μετά την σύνταξη και κύρωση της Πράξης Εφαρμογής.

Ωστόσο η σύνταξη και κύρωση της Π.Ε. δεν μπορεί να προχωρήσει αν προηγουμένως δεν ολοκληρωθεί η εν εξελίξει τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου και αν δεν επιβεβαιωθούν ή τροποποιηθούν οι ήδη καθορισμένες οριογραμμές του ρέματος Αμαρουσίου, με το οποίο συνορεύει προς δυσμάς το οικόπεδο. Μετά την κύρωση της Π.Ε. το αρχικό οικόπεδο θα οφείλει εισφορές σε γη και χρήμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1337/1983.

Ακόμη, για το διατηρητέο κτήριο και τον περιβάλλοντα χώρο ισχύουν ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμησης. Σύμφωνα με αυτούς ο διατηρητέος χώρος πέριξ του κτηρίου, επιφανείας 11.525,88 τ.μ. δύναται μεν κατ’ εξαίρεση να οικοδομηθεί, πλην όμως για την έκδοση οικοδομικής άδειας θα πρέπει προηγουμένως να υπάρξει αφενός τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου προκειμένου να πάψει να είναι σε ορισμένα τμήματα ρυμοτομούμενος και να συνταχθεί και κυρωθεί η Πράξη Εφαρμογής, ώστε να υπολογιστούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο εισφορές σε γη.

Από τη σχετική μελέτη προκύπτει ότι μετά την εισφορά σε γη η τελική επιφάνεια του οικοπέδου θα είναι 5.740,48 τ.μ. Για αυτήν η αγοραία αξία κατά την έκθεση εκτίμησης ανέρχεται σε 2,7 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελεί και την τιμή πρώτης προσφοράς στον πλειστηριασμό.

Στα βάρη του ακινήτου περιλαμβάνονται τέσσερις προσημειώσεις υπέρ της Alpha Bank συνολικού ποσού 2.341.511 ευρώ, μία προσημείωση υπέρ της Άλφα Λήζινγκ Α.Ε. Χρηματοδοτικής Μίσθωσης για ποσό 154.000 ευρώ (με μερική τροπή στις 29-12-2020), μία υποθήκη υπέρ της Alpha Bank για ποσό 1.680.000 ευρώ, μια αναγκαστική κατάσχεση με επισπεύδουσα τη Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Αθηνών για ποσό 617.527,31 ευρώ και η παρούσα αναγκαστική κατάσχεση που οδηγεί στον πλειστηριασμό.

Πηγή: ot.gr

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ9 λεπτά ago

Καθησυχαστικά τα νέα για Βάασεν

TOP11 λεπτά ago

Μπέος :.Συνομίλησε στο γραφείο με το συμπολίτη που χαστούκισε και ο τελευταίος του ζήτησε συγνώμη!

OIKONOMIA19 λεπτά ago

Τα δύο σενάρια για καθολική κάλυψη από τον κίνδυνο φυσικών καταστροφών

ΚΟΣΜΟΣ29 λεπτά ago

Άντονι Μπλίνκεν: Το μήνυμα του για την εθνική επέτειο της Κύπρου

AUTO-MOTO30 λεπτά ago

When you play … shit happens(όποιος παίζει ..πληρώνει)-Μεγάλος Ασέληνος το Suzuki Jimny ειδική διαδρομή στην Σκιάθο-Ρεπορτάζ : Γιάννης Αποστολίδης[video]

ΘΕΣΣΑΛΙΑ39 λεπτά ago

Την Κεντρική Λαχαναγορά της Λάρισας επισκέφτηκε ο Πέτρος Κρίκης

LIFESTYLE49 λεπτά ago

Μέριλ Στριπ – Ντον Γκάμερ: Γιόρτασαν 45 χρόνια γάμου

MEDIA1 ώρα ago

Γιώργος Αγγελόπουλος – Σταματά τα γυρίσματα από την «Ελια»; Η απόφασή μετά το θάνατο της μητέρας του – NassosBlog – Celebrity News | Exclusives

VIDEO1 ώρα ago

Συμβαίνει Τώρα 27/09/2023

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ώρα ago

Κουτσούμπας: Να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ που είναι ο πραγματικός τους αντίπαλος

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή