ΕΛΛΑΔΑ
Πλεύρης: Αλλάζει η ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού νόσησης – Πιθανόν την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσουμε πλαίσιο αποκλιμάκωσης


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο κ. Πλεύρης, προανήγγειλε περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων τον Μάιο
Αλλαγές στην ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού νόσησης προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας ότι στόχος είναι «να ενοποιήσουμε τους χρόνους των πιστοποιητικών».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού όσων έχουν νοσήσει από τρεις μήνες θα πάει στο εξάμηνο και εξήγησε ότι το τρίμηνο είχε αποφασιστεί προκειμένου να ενισχυθεί ο εμβολιασμός.
Παράλληλα, προανήγγειλε περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων τον Μάιο.
Αλλάζει η ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού νόσησης
Ειδικότερα, μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Πλεύρης, ανέφερε ότι άμεσα, ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αποκλιμάκωσης, προκειμένου όσο πλησιάζει το καλοκαίρι η χώρα να βρίσκεται πιο κοντά στην κανονικότητα.
Διευκρίνισε ότι δεν θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά αυτό που εξετάζεται είναι να μην χρειάζεται η επίδειξή του για την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους κατά τους θερινούς μήνες.
Προσδιόρισε αυτή την αλλαγή τον μήνα Μάιο και δεν αναφέρθηκε σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, προκειμένου να μην προκαταβάλλει τις αποφάσεις της επιτροπής.
Για τα πιστοποιητικά ανέφερε επίσης, ότι υπάρχει σύσταση της Κομισιόν προς όλα τα κράτη μέλη για να ενοποιηθεί η διάρκεια της ισχύος τους σε όλα τα κράτη μέλη, στους 9 μήνες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στους 6 μήνες για το πιστοποιητικό νόσησης.
Στην Ελλάδα έως τώρα η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τις δύο δόσεις είναι οι επτά μήνες ενώ για το πιστοποιητικό νόσησης είναι οι τρεις μήνες.
Για όσους έχουν εμβολιαστεί έναντι του κοροναϊού και με την τρίτη δόση, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στην ισχύ του πιστοποιητικού.
Δεν φεύγουν οι μάσκες
Σχετικά με την χρήση προστατευτικών μασκών στους εσωτερικούς χώρους, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι πρόκειται για ένα σχετικά ήπιο μέτρο που δεν περιορίζει την κινητικότητα και την κοινωνική, οικονομική ζωή, ενώ στη χώρα μας οι εσωτερικοί χώροι περιορίζονται τους καλοκαιρινούς μήνες.
Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν πρόκειται για ένα μέτρο που πρέπει να «φύγει» άμεσα.
Για την τέταρτη δόση
Σχετικά με την τέταρτη δόση εμβολίου, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι την προηγούμενη εβδομάδα στο ευρωπαϊκό συμβούλιο αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ζήτησαν να ληφθεί άμεσα μια επιστημονική απόφαση, ει δυνατόν κοινή για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.
«Η εκτίμησή μου είναι ότι πολύ άμεσα θα υπάρξουν αποφάσεις γι’ αυτό το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε ο υπουργός Υγείας.
Γράψτε το σχόλιό σας


Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Επίθεση με μαχαίρι στο Μενίδι – Στο νοσοκομείο το θύμα


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας μαχαίρωσε μια γυναίκα μέσα σε κατάστημα.
Επίθεση με μαχαίρι από άνδρα αγνώστων στοιχείων δέχθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης ιδιοκτήτρια καταστήματος στο Μενίδι.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας μαχαίρωσε τη γυναίκα κινεζικής καταγωγής και τράπηκε σε φυγή, ενώ η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Μίκης Θεοδωράκης: Το 91ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών πήρε το όνομά του


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το ΦΕΚ για την ονοματοδοσία του σχολείου είχε υπογραφεί τον περασμένο Φεβρουάριο.
Το 91ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών πρόσθεσε στον τίτλο του το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη. Η απόφαση για την ονοματοδοσία του σχολείου περιεχόταν σε ΦΕΚ που είχε υπογραφεί το Φεβρουάριο.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου αναφέρεται: «Το 91ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα σύγχρονων πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Βρίσκεται σε μια ιστορική περιοχή στο Παγκράτι, δίπλα στην πλατεία του περικαλλούς Ιερού Ναού του Αγίου Αρτεμίου. Ένα κτίριο στολίδι για τον Δήμο Αθηναίων με πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, υποδειγματική οργάνωση και πάρα πολύ καλούς εκπαιδευτικούς.
Το Σχολείο αποτελείται από δύο διώροφα διδακτήρια. To ένα χτίστηκε το 1931 και το άλλο το 1969. Διαθέτει μεγάλες (και μικρές) αλλά φωτεινές αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα εκδηλώσεων και προβολών, βιβλιοθήκη, αίθουσα Πληροφορικής, γραφείο Διευθυντή και Υποδιευθυντριών, γραφείο Εκπαιδευτικών, ειδικές αίθουσες για τμήματα ένταξης και υποδοχής μαθητών, αύλειο χώρο για τα διαλείμματα και τη γύμναση των μαθητών με γήπεδα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης και αποθηκευτικούς χώρους.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είναι διαχρονικά αρωγός στο έργο του Σχολείου τόσο ηθικά όσο και υλικά πάντα με διάκριση, ανιδιοτέλεια και ευγένεια».
Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη
Ανάρτηση για την ονοματοδοσία του σχολείου έκανε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης: «Η φλόγα του Μίκη Θεοδωράκη παραμένει άσβεστη και περνά από γενιά σε γενιά. Σήμερα, δώσαμε το όνομα του στο 91ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, όχι μόνο για τη μνήμη, αλλά για την ελπίδα. Εύχομαι ο Μεγάλος Μίκης να οδηγεί τους μικρούς μαθητές μας σε φωτεινά και δημιουργικά μονοπάτια. Θερμά συγχαρητήρια στον διευθυντή και την εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική πρωτοβουλία».
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Πέθανε 50χρονος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Τροχαίο ατύχημα επί της Πολυμέρη τα ξημερώματα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Σοκ 41χρονος Πα-τέρας ασελγούσε στην 10χρονη κόρη του στον Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ώρες ago
Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου