Διαθέσιμα από σήμερα 40.000 νέα ραντεβού για παιδιά στην Αττική

Στη πλήρη λειτουργία του θα επανέλθει το Παίδων Πεντέλης, του οποίοι οι εφημερίες είχαν ανασταλεί προκειμένου να ενισχυθεί ο παιδικός εμβολιασμός.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από το βήμα της Βουλής το «Παίδων Πεντέλης» θα επαναλειτουργήσει κανονικότατα καθώς το μέγιστο της αναστολής των εφημεριών του νοσοκομείου που είχε τεθεί ήταν οι έξι εβδομάδες προκειμένου να ενισχυθεί ο παιδικός εμβολιασμός.

Επομένως το Παίδων Πεντέλης θα λειτουργεί κανονικές από τις 25 Φεβρουαρίου.

 Διαθέσιμα από σήμερα 40.000 νέα ραντεβού για παιδιά στην Αττική

Σημειώνεται πως από σήμερα είναι διαθέσιμα 40.000 νέα ραντεβού για τον μήνα Φεβρουάριο, για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών, στην Αττική η οποία εμφανίζει αυξημένη ζήτηση.

Στα mega Εμβολιαστικά Κέντρα «Προμηθέας» και Περιστερίου, προστίθενται νέες εμβολιαστικές γραμμές, με σκοπό την περαιτέρω επιτάχυνση των εμβολιασμών των παιδιών στην Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο που γίνεται στα παιδιά, περιέχει το 1/3 του αντιγόνου της δόσης των ενηλίκων και το σχήμα που εφαρμόζεται είναι δύο δόσεων με μεσοδιάστημα 21 ημέρες.

Σε περίπτωση νόσησης πριν τον εμβολιασμό, συστήνεται εμβολιασμός µε µια δόση 3 μήνες μετά τη διάγνωση της νόσου.

Σε περίπτωση νόσησης μετά την 1η δόση εμβολιασμού, συστήνεται εμβολιασμός όχι σε μεσοδιάστημα 21 ημερών αλλά σε 3 µήνες μετά τη διάγνωση της νόσου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες – Η «φούσκα» του Πεκίνου