ΕΛΛΑΔΑ
Πλεύρης για πανδημία: Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τον Σεπτέμβριο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Μήνυμα να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν στις εργασίες τους, έστειλε εκ νέου στους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ε’ αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, Γεωργίου Λαμπρούλη με θέμα την «άρση των διοικητικών μέτρων για όλους τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς κατά του COVID-19».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Αποδυνάμωση νοσοκομείων
Τα νέα δεδομένα αναιρούν το αρχικό επιχείρημα ότι η διασπορά του ιού οφείλεται στους ανεμβολίαστους τόνισε ο κ. Λαμπρούλης, αναπτύσσοντας την ερώτησή του. Όπως υπογράμμισε, με την πολιτική της η κυβέρνηση στερεί τα νοσοκομεία από χιλιάδες εργαζόμενους, τους υγειονομικούς από τα βιοποριστικά μέσα και την ασφάλισή τους, αλλά και τους ασθενείς από το προσωπικό που έχουν ανάγκη. «Η επιμονή στην αναστολή εργασίας, δημιουργεί μια τεχνητή επιδείνωση για να δημιουργηθεί η ανάγκη εισόδου ιδιωτών στην Υγεία» είπε ο κ. Λαμπρούλης.
Νομοθετική παρέμβαση
Ο κ. Πλεύρης, που υπενθύμισε τη νομοθετική παρέμβαση για συνέχιση της αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους έως τις 31/12/2022, σημείωσε ότι υπάρχει άλλης σημασίας ζήτημα για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, και άλλης για το διοικητικό προσωπικό. Στους γιατρούς και τους νοσηλευτές υπάρχει άλλη, πολύ μεγαλύτερη υποχρέωση από ένα δημόσιο υπάλληλο: Είναι η υποχρέωση που προκύπτει από το γεγονός ότι υπηρετούν το ΕΣΥ και παρέχουν ιατρικές και νοσηλευτικές πράξεις.
Να εμβολιαστούν
Στην παρούσα φάση, αποφασίστηκε ότι η συγκεκριμένη ομάδα, από όποιο πόστο προσφέρει στο ΕΣΥ, θα πρέπει να τελεί σε αναστολή. Εάν αλλάξουν τα δεδομένα, θα μπορούσε να επανεξεταστεί το θέμα, αλλά ήδη έχουμε κάτι νομοθετημένο. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θέλω να κλείνω το μάτι να δίνω ελπίδες.
Επιλογή
Με ξεκάθαρο τρόπο, τους λέω ότι θα πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν πίσω στις εργασίες τους είπε ο κ. Πλεύρης και συνέχισε: Το γεγονός ότι δεν επιστρέφουν είναι καθαρά δική τους επιλογή, σεβαστή, ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Αλλά σεβαστή είναι η επιλογή και της Πολιτείας, που λέει ότι αυτός που εν καιρώ πανδημίας παρέχει τοις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ, θέλουμε να είναι εμβολιασμένος, Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για γιατρούς και νοσηλευτές, επισήμανε ο κ. Πλεύρης.
Παρατήρησε επίσης, ότι η πανδημία δεν έχει φύγει: Όπως υπάρχουν επικουρικοί, και ανανεώνονται οι συμβάσεις τους, διότι αναγνωρίζουμε ότι στα νοσοκομεία υπάρχουν ακόμα συνθήκες covid, αντίστοιχα δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς τη μεταβλητή για τους υγειονομικούς που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν. Πρόσθεσε ωστόσο ότι, το όριο της 31ης Δεκεμβρίου μπορεί να συνεχιστεί, όπως μπορεί, σε περίπτωση ευόδωσης ενός θετικού σεναρίου, να υπάρχει άλλη απόφαση.
Υπάρχει πανδημία
«Στην παρούσα όμως φάση, υπάρχει πανδημία. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τον Σεπτέμβριο. Μας λένε οι διεθνείς φορείς ότι ‘ναι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ύφεση’. Ευελπιστούμε αυτό να συνεχιστεί και στην πορεία, και ο ιός να ακολουθήσει την πορεία που ακολουθούν οι πανδημίες, που στο 2ο και 3ο έτος αρχίζουν να φθίνουν και να γίνονται ενδημικές καταστάσεις. Αλλά αυτό δεν μπορεί να το προσυπογράψει κάποιος. Συνεπώς, οι συνθήκες υπάρχουν, ειδικά για το κομμάτι που αφορά γιατρούς και νοσηλευτές. Οι απαιτήσεις της Πολιτείας για γιατρούς και νοσηλευτές είναι μεγαλύτερες».
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Σαντορίνη: Σαν επιδημία εξαπλώνεται η «μόδα» του χαστουκιού


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Μετά τα χαστούκια και τα χτυπήματα στο κεφάλι στα μπαρ της Ίου, ίδιες εικόνες και σε μπαρ στη Σαντορίνη.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι τουρίστες στο δημοφιλέστατο νησί των Κυκλάδων, εκτός από το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, φαίνεται ότι αναζητούν και το μπαρ που με κάθε σφηνάκι, κερνά και μία… στο κεφάλι.
Στο LIVE NEWS μίλησε αποκλειστικά μία γυναίκα που επισκέφθηκε το συγκεκριμένο μπαρ και έμεινε με το στόμα ανοιχτό μόλις αντιλήφθηκε ότι η ατραξιόν ήταν αυτή η άκρως επικίνδυνη πρόκληση.
«Το είδα, δηλαδή ήμουν εκεί. Τα παιδιά ήταν σε κατάσταση μέθης γύρω από το μπαρ και ανέβαιναν δύο άτομα στο μπαρ επάνω και με ρόπαλα ο ένας, με καφάσι ο άλλος, ανάλογα την βραδιά αλλάζει και το σκηνικό» ανέφερε.
«Τους φοράνε τα κράνη και χτυπούσαν τα κράνη με τα ρόπαλα, αντίστοιχα σας λέω ή τα καφάσια, τους χτυπούσαν με δύναμη και δώσε του να πίνουνε και ξανά. Γίνεται έτσι ένας ανταγωνισμός.
Ποιος θα αντέξει περισσότερο, με ρόπαλα, με πυροσβεστήρες, με καφάσια» πρόσθεσε η τουρίστρια.
Ανυπομονούν για ένα χτύπημα
Στην Σαντορίνη το χαστούκι για ένα σφηνάκι δεν έχει φτάσει ακόμη, όμως, το χτύπημα στο κεφάλι είναι κάτι το οποίο συμβαίνει εδώ και χρόνια στο μπαρ.
Άλλωστε εικόνες σαν και αυτές περιλαμβάνονται και στο διαφημιστικό βιντεάκι στην επίσημη ιστοσελίδα του μαγαζιού, προκειμένου προσελκύσει τους τουρίστες που αναζητούν εναγωνίως αυτήν την… ακατανόητη ευχαρίστηση!
«Αυτό το γεγονός, αυτό το γεγονός είδα. Πραγματικά είναι επικίνδυνο. Τα παιδιά είναι τύφλα, δεν ξέρουνε τι πίνουνε, βάζουν τα κράνη, τους χτυπάνε στο κεφάλι. Είναι φοβερά επικίνδυνο γιατί είναι και σε κατάσταση μέθης και δεν καταλαβαίνουν. Δηλαδή τους δίνουν τους δίσκους με τα σφηνάκια και τα ποτά εναλλάξ και μετά τα καφάσια, οι πυροσβεστήρες… Και νέα παιδιά; Αλλά είναι γνωστό, εξάλλου σε όλα τα social τα παιδιά ανεβάζουν stories, το θεωρούνε δηλαδή και κατόρθωμα. Θα δείτε ανεβάστε κάθε βράδυ τις σκηνές αυτές. Είναι παλιό, παλιό το γεγονός αυτό» συμπλήρωσε η τουρίστρια.
Όπως φαίνεται, τα χαστούκια και τα χτυπήματα στο κεφάλι, είναι κάτι το οποίο συμβαίνει τουλάχιστον μια δεκαετία στην Ίο αλλά και στη Σαντορίνη, προέρχεται από το εξωτερικό και οι τουρίστες να κάνουν ουρά, ανυπομονώντας να ζήσουν αυτήν την επικίνδυνη εμπειρία στις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Φωτιά στα Σπάτα – Δεν απειλούνται σπίτια


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στο σημείο έσπευσαν επτά οχήματα της Πυροσβεστικής με 18 πυροσβέστες
Φωτιά στην περιοχή Κιάφα κοντά στα Σπάτα ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση βρίσκεται κοντά στον οικισμό του Αγίου Σεραφείμ και επεκτάθηκε και σε απορρίμματα που υπήρχαν στην περιοχή.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν απειλούνται οικείες.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν επτά οχήματα της Πυροσβεστικής με 18 πυροσβέστες ενώ υπάρχει και συνδρομή από ΟΤΑ.
Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η #πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κιάφα του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 7, 2022
//platform.twitter.com/widgets.jshttps://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
COVER STORY4 ημέρες ago
Στην παραλία Κεχρια Σκιαθου ο Σακης Ρουβάς
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Βόλος-Πέθανε ο Δημήτρης Πανανός σε ηλικία 72 ετών.
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Ο Αντωνης Ρεμος στην Σκιαθο απολαμβάνει τις διακοπές του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ο Αντωνης Ρέμος απόλαυσε το μπάνιο του στην Μηλινα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Τραυματίστηκε 19χρονος στην Μπούφα τροχαίο ατύχημα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Εκοιμήθη ο ιερέας Ευστάθιος Μήτρου στο Ξουρίχτι Πηλίου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
΄΄Ψέματα λένε το κορίτσι δεν είχε ούτε γρατζουνιές ούτε τίποτα΄΄-Ξεσπούν οι παππούδες της 14χρονης στο Βόλο- Ο εισαγγελέας Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σκιάθος: Χειροθεσία και περιφορά της Παναγίας της Εικονίστριας