Ο υπουργός Υγείας επανήλθε στο θέμα στην τοποθέτησή του στη Βουλή, αναφέροντας πως προετοιμάζεται σχετική διάταξη για την απομάκρυνση των υγειονομικών από το ΕΣΥ.

Επιμένει στην άποψη πως οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα πρέπει να μείνουν εκτός ΕΣΥ από τον Απρίλιο αν δεν έχουν προχωρήσει στην πρώτη δόση του εμβολίου, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο κ. Πλεύρης είχε ξεκαθαρίσει σε παλαιότερες τηλεοπτικές του εμφανίσεις πως θα υπάρξουν δύο επιλογές, η απομάκρυνση των ανεμβολίαστων υγειονομικών ή η συνέχιση της αναστολής εργασίας τους. Ο ίδιος είχε τονίσει επίσης πως η θέση του υπουργείου Υγείας συντάσσεται με την πρώτη επιλογή.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο υπουργός Υγείας επανήλθε στο θέμα στην τοποθέτησή του στη Βουλή, αναφέροντας πως προετοιμάζεται σχετική διάταξη για την απομάκρυνση των υγειονομικών από το ΕΣΥ.

«Για όσο καιρό διαρκεί η πανδημία δεν τίθεται θέμα επιστροφής τους. Όπως δίνουμε παρατάσεις στο επικουρικό προσωπικό δεν θα επιστρέψουν!. Η θέση όμως του υπουργού Υγείας που έχω εισηγηθεί στη κυβέρνηση είναι ότι αυτοί που δεν θα εμβολιαστούν δεν πρέπει να παραμείνουν στο σύστημα. Με τη λήψη 31 Μαρτίου ή θα παραταθεί η αναστολή όσο διαρκεί η πανδημία ή θα φέρουμε διάταξη ως τυπικό προσόν θα έχει τον εμβολιασμό και οι θέσεις που θα αδειάσουν θα προκηρυχθούν για τους σημερινούς επικουρικούς», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
e-ΕΦΚΑ: Aνανέωση ασφαλιστικής ικανότητας και για αγρότες – Οι προϋποθέσεις