Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Τομή ο Προσωπικός Ιατρός – Ο κάθε πολίτης θα έχει το γιατρό του

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

«Ο Προσωπικός Ιατρός αποτελεί τομή προκειμένου ο πολίτης να έχει τον γιατρό του. Έξω από ιδεολογικές αντιθέσεις, το νομοσχέδιο αυτό στοχεύει στο να καλυφθούν τα κενά και να υπάρξει εφαρμογή του» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατά την συζήτηση στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, επί της αρχής του νομοσχεδίου για τον «Γιατρό για Όλους».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά με τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως ο Οργανισμός υπάρχει για τους ασφαλισμένους και σε αυτούς θα πρέπει να δίνει αναφορά και όχι στους παρόχους Υγείας. Η δουλειά του ΕΟΠΥΥ, δεν είναι να μοιράζει χρήμα στους παρόχους Υγείας. Αυτοί, είπε, οφείλουν να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις που έχει ο ΕΟΠΥΥ και αυτός να λαμβάνει τις καλύτερες και περισσότερες παροχές, στις καλύτερες τιμές.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως με την εισαγωγή του real time ελέγχου στις υπηρεσίες που λαμβάνει ο ΕΟΠΥΥ από τους παρόχους, δηλαδή τον έλεγχο στην πηγή των υπηρεσιών, αυτός που θίγεται δεν είναι ο πολίτης αλλά ο πάροχος. Μόνο με τους real time ελέγχους μπορεί να περιοριστούν οι προκλητές δαπάνες.

Τόνισε μάλιστα, ότι «όποιος δεν ψηφίσει την σχετική διάταξη θέλει να μην ελέγχονται οι πάροχοι». Υπογράμμισε πως τα ποιοτικά κριτήρια που τίθενται για την παροχή Υγείας, είναι πολύ σημαντικά, καθώς ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να αποζημιώνει το ίδιο μια εξέταση που γίνεται με έναν αξονικό τομογράφο ηλικίας 45 ετών, ή ένα νοσοκομείο που δεν διαθέτει ΜΕΘ, ή επιπρόσθετο εξιδεικευμένο προσωπικό. Ο ΕΟΠΥΥ θα αποζημιώνει τους παρόχους με βάση ποιοτικούς δείκτες και οι πάροχοι θα πρέπει να προσαρμόζονται σε αυτούς. Όπως είπε, δεν μπορεί να συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ – όπως είχαμε τώρα με τον covid – κλινικές που δεν διαθέτουν οξυγόνο. Σήμερα ο οργανισμός συμβάλλεται με παρόχους Υγείας, χωρίς να αξιολογεί τις υπηρεσίες που λαμβάνει και αυτό δεν είναι σωστό.

Για τις αλλαγές στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός αναρωτήθηκε κατά πόσο είναι λογικό σε αυτό να μετέχει και ο πάροχος. Σαφώς, είπε, οι φορείς είναι επιστημονικοί φορείς, αλλά ταυτόχρονα όμως είναι και πάροχοι Υγείας, και δεν μπορεί ο ίδιος που πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ, ο ίδιος αντίστοιχα να είναι στο ΔΣ όπου αποφασίζει το τι θα πληρώνει ο Οργανισμός. «Εμείς θέλουμε να έχουμε την λογική ενός τεχνοκρατικού ΔΣ, αλλά σε αυτό δεν μπορεί να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι και να καθορίζουν την στρατηγική του». Εμείς, σημείωσε «θέλουμε να έχουμε ένα γνήσιο αγοραστή υπηρεσιών, έναν γνήσιο ασφαλιστικό Οργανισμό που θα ελέγχει τις δαπάνες, που θα αγοράζει με ποιοτικές υπηρεσίες και να έχει τις καλύτερες παροχές».

Σχετικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον «Προσωπικό Ιατρό» ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως το νομοσχέδιο αυτό κατέστη αναγκαίο, καθώς απέτυχε μετρήσιμα ο Ν. 4486/2017, οι οικογενειακοί γιατροί ήταν περί τους 1.600 με 1.700, και με την εφαρμογή του νόμου, οι μισοί αποχώρησαν από τον ΕΟΠΥΥ. «Ενώ ξεκινήσατε με φιλοσοφία του capitation, υποχρεωθήκατε άμεσα να πάτε σε μισθό – και τώρα έχουμε οικογενειακούς γιατρούς που λαμβάνουν μισθό, είτε έχουν ασθενείς είτε όχι» είπε απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Πλεύρης.

«Εμείς θέλουμε οι γιατροί να ‘αγκαλιάσουν’ αυτό το σύστημα, και για να το ‘αγκαλιάσουν’ θα πρέπει να βλέπουν ότι όσοι περισσότερους ασθενείς εγγραφούν, τόσο περισσότερα χρήματα θα πάρουν. Με τις νέες διατάξεις, ‘προσωπικοί ιατροί’ μπορεί να είναι και οι γιατροί των ΤΟΜΥ και των Κέντρων Υγείας και αυτοί να λαμβάνουν χρήματα για την εγγραφή ασθενών, κίνητρο δηλαδή για όλους τους ιατρούς να εγγράφουν συμπολίτες μας. Για αυτό και η πληρωμή τους θα γίνεται κατ’ άτομο».     Ο υπουργός μάλιστα, ανέφερε πως στην συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, θα αναφερθούν και τα ποσά. Επίσης, σημείωσε πως προβλέπεται να ενταχθούν στους «προσωπικούς ιατρούς» όπου εντάσσονται, και οι γιατροί ειδικοτήτων για χρονίως πάσχοντες.

Για τα απογευματινά χειρουργεία, ο υπουργός ανέφερε ότι «κατανοώ πως είναι ένα μέτρο, το οποίο δεν αρέσει καθόλου στις ιδιωτικές κλινικές. Και μέσα τους πιστεύουν ότι αυτό το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί, όπως δεν εφαρμόστηκε τόσα χρόνια».

«Το νοσοκομείο δεν χάνει τίποτα, γιατί το νοσοκομείο παίρνει πόρους. Στον γιατρό, τον νοσηλευτή που συμμετέχει, τους δίνουμε ένα κίνητρο να παραμείνουν στο ΕΣΥ, ξέροντας ότι μπορεί να έχουν και ένα ιδιωτικό έργο μέσα στο σύστημα η πρωινή λίστα του χειρουργείου του νοσοκομείου θα γίνεται κανονικά. Τα απογευματινά χειρουργεία θα γίνονται σε χρόνους που δεν λειτουργεί το νοσοκομείο. Έτσι, ο ασθενής αποκτά μία εναλλακτική από το να πάει σε ιδιωτική κλινική και να πληρώσει πολύ περισσότερα χρήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνονται λιγότερα χειρουργεία, για να κάνουν περισσότερα απογευματινά», διευκρίνισε.

ΝΔ: Στο επίκεντρο του νομοσχεδίου βρίσκεται ο άνθρωπος-πολίτης

«Στο επίκεντρο του νομοσχεδίου βρίσκεται ο άνθρωπος-πολίτης, που χρησιμοποιεί το σύστημα Υγείας ως ασθενής, ως εργαζόμενος» ανέφερε η εισηγήτρια της ΝΔ, Άννα Ευθυμίου, επισημαίνοντας πως οι «προς ψήφιση διατάξεις δε «σβήνουν, δεν διαγράφουν» ό,τι υπάρχει και λειτουργεί σωστά μέχρι σήμερα στο ΕΣΥ. Απεναντίας, το διατηρούν και λειτουργούν βελτιωτικά – συμπληρωματικά, ώστε να διορθώσουν τις αστοχίες εκείνες και τα διαγνωσμένα προβλήματα, με στόχο πάντα την εξυπηρέτηση του πολίτη-ασθενούς».

Η κ. Ευθυμίου επισήμανε πως για να πετύχει η μεταρρύθμιση της Υγείας, χρειάζεται και πολιτική βούληση και τα αντίστοιχα χρήματα. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε η βουλευτής της ΝΔ, έχει διασφαλίσει από το Ταμείο Ανάκαμψης 1,5 δισ. ευρώ για το ΕΣΥ. Θα ενισχυθούν με 350 εκατ. ευρώ τα νοσοκομεία του ΕΣΥ για κτηριακές υποδομές, 250 εκατ. ευρώ στα Κέντρα Υγείας, 220 εκατ. ευρώ προς όλες τις δομές για ψηφιακή αναβάθμιση. Παράλληλα, προβλέπονται 270 εκατ. ευρώ για προληπτικές εξετάσεις και θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις 6.000 ατόμων.

Το σχέδιο νόμου, ανέφερε η βουλευτής, είναι δομημένο σε τρείς πυλώνες: Την αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) με πρόταγμα τον προσωπικό γιατρό. Την αναβάθμιση του ΕΟΠΥΥ σε γνήσιο ασφαλιστικό φορέα με επίκεντρο τον πολίτη. Την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας μέσω της αξιοποίησης του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού προς όφελος του πολίτη. «Έρχεται να καλύψει τη βασικότερη ανάγκη των πολιτών στο χώρο της υγείας, που είναι ο προσωπικός γιατρός: Για όλους. Με ελεύθερη επιλογή στην περιοχή που διαμένει και δωρεάν». Να αναβαθμιστεί ο ΕΟΠΥΥ σε έναν γνήσιο ασφαλιστικό φορέα με επίκεντρο τον ασφαλισμένο του και τη διασφάλιση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών από τους συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους. Και καμιά Περιφέρεια της χώρας να μην στερείται πλέον γιατρό και υπηρεσίες Υγείας.

ΣΥΡΙΖΑ: Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η υποβάθμιση και απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας

Ο εισηγητής της μειοψηφίας Ανδρέας Ξανθός, καταλόγισε στην κυβέρνηση πως «ο νεοφιλελευθερισμός της και τα επιχειρηματικά συμφέροντα καθορίζουν τις αλλαγές στην Υγεία».

Υποστήριξε πως το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ και τον ΕΟΠΥΥ, δεν παίρνει υπόψη του κανένα από τα διδάγματα της πανδημίας. Η κεντρική λογική που το διέπει είναι ότι «αντί για ανάπτυξη και αναβάθμιση των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αντί για νέο και πιο ελκυστικό πλαίσιο κινήτρων για τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ με οικογενειακούς γιατρούς και γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, η κυβέρνηση ευνοεί την ανάπτυξη των ιδιωτικών υπηρεσιών ΠΦΥ και διευκολύνει την προνομιακή συνεργασία του ΕΣΥ με ιδιώτες γιατρούς και επιχειρηματίες υγείας».

Η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι η υποβάθμιση και απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας για να «αγοράζει» υπηρεσίες από ιδιώτες παρόχους, συνέχισε ο κ. Ξανθός. Το υπουργείο Υγείας, είπε, δίνει κίνητρα για να εγκαταλείψουν τις δημόσιες δομές οι γιατροί και να συμβάλλονται ως ιδιώτες με τον ΕΟΠΥΥ, ή και να παρέχουν υπηρεσίες εντός του ΕΣΥ. Αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση, αλλά διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

«Επαναφέρουν ως λύση τον χρεοκοπημένο νεοφιλελευθερισμό, δηλαδή τη «συνταγή» της συρρίκνωσης των δημόσιων συστημάτων υγείας και της επέκτασης της ιδιωτικής αγοράς, που όμως αποδείχθηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει την πρόκληση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση εγκατέλειψε συνολικά τις δημόσιες δομές ΠΦΥ και ειδικά τις ΤΟΜΥ, τις νέες αποκεντρωμένες δομές οικογενειακής φροντίδας που ανέπτυξε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2019 να λειτουργούν οι 127 πρώτες ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα και να έχουμε την αξιοποίηση ιατρικού δυναμικού των Κέντρων Υγείας ως οικογενειακών γιατρών» ανέφερε και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση όμως της ΝΔ, τα «πάγωσε», και εδώ και 3 χρόνια δεν άνοιξε ούτε μια νέα δομή, εδώ και 14 μήνες δεν προχωρά η προκήρυξη για την κάλυψη κενών σε οικογενειακούς γιατρούς και λοιπούς επαγγελματίες υγείας στις ΤΟΜΥ. Τώρα δε, με το νομοσχέδιο, επιδιώκει τη «αφομοίωσή» τους στα Κέντρα Υγείας, για να πάψουν να υπάρχουν ως διακριτό επίπεδο οργάνωσης των δημόσιων υπηρεσιών ΠΦΥ και σημείο πρώτης επαφής του πολίτη με το ΕΣΥ».

Για την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την κατάργηση της εκπροσώπησης στο διοικητικό συμβούλιο των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΓΣΒΕΕ, Συνταξιούχοι, ΕΣΑμεΑ, ΠΙΣ) καθώς και των εργαζομένων. «Καταργούν την ΥΠΕΔΥΦΚΑ (αυτοτελή ελεγκτική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ) και αναθέτουν αυτό το έργο σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, προφανώς για να υλοποιήσουν χωρίς διαφάνεια και κοινωνικό έλεγχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. Και για να προωθήσουν προνομιακές συνεργασίες, όχι γενικά με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά με οργανωμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η ‘διάγνωση’ λοιπόν για τις προθέσεις και τα σχέδια της κυβέρνησης έχει γίνει» είπε ο κ. Ξανθός «και η ‘θεραπεία’ κατά τη γνώμη μας είναι ένα κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα ανατρέψει αυτό το σχεδιασμό. «Είναι υπόθεση των υγειονομικών, των ασθενών, της κοινωνίας και της προοδευτικής αντιπολίτευσης, να υπερασπιστούν σθεναρά τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ και να αποτρέψουν την εφαρμογή ενός νόμου που θα βλάψει σοβαρά τη δημόσια υγεία και την τσέπη των πολιτών» παρατήρησε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΚΙΝΑΛ: Η αλλαγή του ονόματος του «οικογενειακού γιατρού» σε «προσωπικό ιατρό» δεν σημαίνει κάτι

Ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «ένα ακόμα δείγμα κακής νομοθέτησης από την κυβέρνηση».

Το σχέδιο νόμου, είπε ο βουλευτής «δεν εισάγει κάτι καινούριο ή πρωτοποριακό ή ρηξικέλευθο, αλλά απλά αναδιατυπώνει παλαιές ρυθμίσεις του ν. 4238/2014 και του ν. 4486/2017. Αποτελεί ένα μνημείο προχειρότητας και ανοργανωσιάς, καθώς περιέχει πολλές ασάφειες και πληθώρα εξουσιοδοτικών διατάξεων, για αποφάσεις που θα εκδοθούν στο μέλλον – και μάλιστα με αδιαφανή τρόπο. Συνιστά, περισσότερο μια θεωρητικολογία που δεν αποσαφηνίζει με ποιο τρόπο θα γίνουν όσα περιγράφονται».

Ειδικότερα, επισήμανε ο βουλευτής, δεν ορίζεται το πλαίσιο συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, τα κίνητρα για τους προσωπικούς γιατρούς, οι αμοιβές των ιατρών όπως και πολλά άλλα. Αναρωτήθηκε πώς μπορεί να υπάρξει αναβάθμιση της δημόσιας υγείας των πολιτών, όταν δεν προηγήθηκε καμία συνεργασία και διάλογος με τους ενδιαφερόμενους φορείς και τα πολιτικά κόμματα.

Το νομοσχέδιο, είπε ο κ. Φραγγίδης «είναι αποκαλυπτικό της φιλοσοφίας που σας διακατέχει ως παράταξη και αυτή είναι το να ευνοείτε όπου μπορείτε τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Απαξιώνοντας τις δημόσιες δομές, αφήνοντάς τες να παρακμάζουν, δίνοντας έτσι ευκαιρία εισόδου της ιδιωτικής αγοράς για την κάλυψη των ελλείψεων που οι ίδιοι διαιωνίζετε». Εμείς είπε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, είμαστε υπέρ των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στην Υγεία, αλλά οφείλει να είναι καθορισμένο το πλαίσιο και με σαφή οριοθέτηση μεταξύ τους. Ο ιδιωτικός τομέας να λειτουργεί συμπληρωματικά, υπό την καθοδήγηση και τον έλεγχο του δημόσιου τομέα υγείας. Η ΠΦΥ δεν ενισχύεται με προσλήψεις, αλλά προσπαθείτε να καλύψετε τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες της μέσω συμβάσεων με ιδιώτες, δηλαδή με «μπαλώματα».

Η αλλαγή του ονόματος του «οικογενειακού γιατρού» σε «προσωπικό ιατρό» δεν σημαίνει κάτι. Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ παρατήρησε πως δεν υπάρχουν κίνητρα για γιατρούς σε θέσεις που υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος. Δεν αναφέρεται πουθενά η αξιολόγηση γιατρών και υποδομών, δεν υπάρχουν ποιοτικά κριτήρια επιλογής και λειτουργίας, τόσο για ιδιώτες γιατρούς, όσο και τους γιατρούς των δημόσιων δομών. Δεν εισάγονται Παρατηρητήρια Ποιότητας Υπηρεσιών και Δομών Παροχής Υγείας. Απουσιάζει η πρόβλεψη εκπαίδευσης και επανεκπαίδευσης του υγειονομικού προσωπικού. Ο κ. Φραγγίδης αντιτάχθηκε επίσης στις αλλαγές στα μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ και την εξαίρεση κοινωνικών και εργατικών φορέων.

ΚΚΕ: Πρόκειται για αντιλαϊκό νομοσχέδιο

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, ανέφερε πως η κυβέρνηση, με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, βάζει τη δική της σφραγίδα στην ήδη υποβαθμισμένη και ανεπαρκή δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όπως είναι σήμερα, αλλά και στην τυπική διάλυσή της.

Πρόκειται, είπε ο βουλευτής, για ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο, που η εφαρμογή του ξεκίνησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει επάξια τις αναδιαρθρώσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σε ό,τι αφορά υποδομές και προσωπικό και στη λογική να μην επιβαρύνεται το κράτος. Επίσης, και με παροχές αντίστοιχες του ελάχιστου στοιχειώδους πακέτου για τους ασθενείς, που θα πρέπει να κοστίζουν πιο ελάχιστα σε κράτος και ασφαλιστικά Ταμεία.

Ο κ. Λαμπρούλης τόνισε πως οι προβλέψεις του νομοσχεδίου δεν έχουν καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες για υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Παρέχει κάποιες στοιχειώδεις υπηρεσίες, ενισχύοντας περισσότερο την ατομική ευθύνη και το κόστος για την κάλυψη των αναγκών σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο πλαίσιο των σχεδιασμών της ΕΕ. Οι «λεγόμενες παροχές», είναι κομμένες και ραμμένες στην τήρηση των δημοσιονομικών στόχων, δηλαδή, των περικοπών των κοινωνικών παροχών και στην επίτευξη των ματωμένων πλεονασμάτων. Ακούγονται είπε, ως κακόγουστο αστείο οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι θα παρέχονται υπηρεσίες πρόληψης, προαγωγής της υγείας στην οικογένεια, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς και στους χρόνιους πάσχοντες, η εκτίμηση των ψυχικών νόσων, η αντιμετώπιση οξέων προβλημάτων υγείας, η καταγραφή επιδημιολογικών στοιχείων και άλλα. Η ρύθμιση του προσωπικού γιατρού, υπονομεύει τον ενιαίο και επιτελικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει το σύστημα Υγείας και λειτουργεί ως κόφτης για τις περαιτέρω αναγκαίες εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις. Τα κριτήρια ποιότητας, επίσης δεν πρόκειται να λύσουν τις ελλείψεις των δημόσιων μονάδων και θα λειτουργήσει ως εργαλείο για τη συγκέντρωση των εργασιών σε λιγότερες και ισχυρότερες επιχειρηματικές μονάδες στην Υγεία.

ΜέΡΑ 25: Χάνεται η δυνατότητα για αλλαγή του μοντέλου υγείας

Ο ειδικός αγορητής του ΜέΡΑ 25, Κλέων Γρηγοριάδης, ανέφερε πως «με το νομοσχέδιο αυτό χάνεται η δυνατότητα για μια ριζοσπαστική αλλαγή του μοντέλου υγείας της χώρας μας, που τόσο το έχουμε ανάγκη».

Σε όλα τα άρθρα του σχεδίου νόμου είναι εμφανής ο εργαλειακός χαρακτήρας και η αποδοχή της παρούσας κατάστασης, δηλαδή της κατάστασης μιας πλήρως εμπορευματοποιημένης Υγείας. Το κέρδος είναι και εδώ, ο «αόρατος ελέφαντας» που κόβει βόλτες αμέριμνος στο δωμάτιο. Που ορίζει την οργάνωση της παροχής Υγείας γύρω από τις ανάγκες των παραγωγών, των προϊόντων έρευνας, τεχνολογίας, διαγνώσεων και φαρμάκων, αλλά πάντως όχι, και σε καμία περίπτωση γύρω από τους πολίτες. Ειδικότερα, για τα άρθρα που αφορούν την ΠΦΥ, ο κ. Γρηγοριάδης παρατήρησε πως απουσιάζει πλήρως η μέριμνα για την κοινοτική υγεία. Η ΠΦΥ πρέπει να έχει έναν αυτόνομο ρόλο, μη καθοριζόμενο από την κατάσταση στην Δευτεροβάθμια Υγεία. Ασφαλώς, είπε ο βουλευτής, το κόμμα του καταψηφίζει το νομοσχέδιο, που ο πραγματικός του τίτλος θα έπρεπε να είναι: «Γιατρός ούτε για δείγμα, ή ακόμα καλύτερα, γιατρός μόνον για όποιον έχει τα λεφτά».

Τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για ηλεκτρική ενέργεια

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, έχει κατατεθεί η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την «προστασία καταναλωτών και επιχειρήσεων από τις εντολές διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλής προερχόμενη από τις ρήτρες αναπροσαρμογής χρεώσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας», καθώς του ΚΙΝΑΛ για τις «Ρυθμίσεις τιμής προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε πελάτες χαμηλής και μεσαίας τάσης».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, τόνισε πως «είναι σχετική με αυτή του ΚΙΝΑΛ, αλλά όχι ανάλογη» και αποτελεί «μια παρέμβαση προστασίας των πολιτών από την ακραία ενεργειακή φτώχεια που βιώνουν αυτή την περίοδο στην χώρα μας».

Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιαγκούλη, από την δική της πλευρά, παρουσιάζοντας την τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα της, ανέφερε πως έχει δημιουργηθεί «μια ασφυκτική κατάσταση στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της ακρίβειας του ηλεκτρικού ρεύματος» γι’ αυτό και προτείνεται «να μην επιτρέπεται οι λογαριασμοί να αυξάνονται πάνω από 10% σε σχέση με την 1η Μαΐου του 2021. Να μην διακόπτεται η ηλεκτροδότηση όταν οι λογαριασμοί υπερβαίνουν την αύξηση του 10%. Δημιουργία δίκαιων ρυθμίσεων για την διευθέτηση συσσωρευμένων χρεών από 1ης Μαίου του 2021 και εφεξής».

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης προανήγγειλε πως και το δικό του κόμμα θα καταθέσει τροπολογία για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Η συζήτηση του σχεδίου νόμου στην επιτροπή της Βουλής, θα συνεχιστεί αύριο το πρωί με την ακρόαση φορέων, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η τρίτη συνεδρίαση με την κατ’ άρθρον συζήτηση. Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην επιτροπή, προκειμένου την Τρίτη και την Τετάρτη, όπως αποφάσισε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, να μπορεί να εισαχθεί στην ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χουριέτ: Κορυφαίος αρθρογράφος επαινεί το Μητσοτάκη για την ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ – Τα «καρφιά» για Ερντογάν

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Άκρως επαινετικά σχόλια για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη την προηγούμενη εβδομάδα στο Κογκρέσο διατυπώνει σε άρθρο του στη Χουριέτ, ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας και κορυφαίος πλέον Τούρκος αναλυτής, Σεντάτ Εργκίν.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λίγες μέρες μετά το «Μητσοτάκης γιοκ» του Ερντογάν,  ο Εργκίν, στο μακροσκελές άρθρο του, ουσιαστικά αφήνει αιχμές κατά του τούρκου προέδρου,  και σημειώνει πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός καταχειροκροτήθηκε 37 φορές κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Κογκρέσο των ΗΠΑ». Ο ιδιος υπογραμμίζει πως αυτό συνέβη κατά την «είσοδο στην αίθουσα, κατά την εμφάνισή του στο βήμα και στο τέλος της ομιλίας».

«Τον αποθέωσε το Κογκρέσο»

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σκάι στην Τουρκία, ο Εργκίν εξηγεί στο άρθρο του πόσο καλογραμμένη ήταν η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι η Κάμαλα Χάρις και η Νάνσι Πελόζι έδειχναν τον θαυμασμό τους στον «απόφοιτο του Χάρβαρντ Μητσοτάκη» και συγκρίνοντας ουσιαστικά τον Έλληνα πρωθυπουργό με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μπαίνοντας στη φιλοσοφία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη ο αρθρογράφος σχολιάζει μάλιστα ότι έδωσε παραδείγματα από την ελληνική ιστορία κι ενθουσίασε την αμερικανική Γερουσία.

«Καρφιά» στον Ερντογάν

Ο τούρκος αναλυτής, σχολιάζοντας τη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην αρχή της εβδομάδας «πως δεν υπάρχει πλέον κανένας Μητσοτάκης για μένα” και ότι δε θα συναντιέται πλέον μαζί του, τονίζει ότι «πίσω από αυτή κρύβεται η αντίδρασή του στην ισχυρή κίνηση που έκανε ο Μητσοτάκης κατά της Τουρκίας, κατά την περιοδεία του στην Ουάσιγκτον».

 Αποτιμώντας ως επιτυχημένη την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο τούρκος αναλυτής αφήνει αιχμές για τις επιλογές της Άγκυρας.

«Υπάρχει μια θεμελιώδης αλήθεια που δείχνει σε όλους αυτή η επίσκεψη. Οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ χάνουν συνεχώς έδαφος, μεταξύ άλλων προβλημάτων, όπως η αγορά των S-400 από τη Ρωσία και ως απάντηση οι ΗΠΑ απομάκρυναν την Άγκυρα από το πρόγραμμα των F-35», γράφει ο Εργκίν.

Και προσθέτει: «Από την άλλη, όταν βλέπουμε το ελληνικό μέτωπο, οι σχέσεις με τις ΗΠΑ διανύουν μια από τις πιο κοντινές περιόδους της ιστορίας τους, αντιστρόφως ανάλογη με την Τουρκία. Όσο περισσότερο η Τουρκία απομακρύνεται από τις ΗΠΑ, τόσο πλησιάζει η Ελλάδα σε αυτή τη χώρα».

Για την Αλεξανδρούπολη

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στη συμφωνία Ελλάδας και ΗΠΑ για τη στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη.

«Όπως φαίνεται στην τελευταία συμφωνία για τις βάσεις, η Αθήνα δίνει λευκή επιταγή στις ΗΠΑ για τις στρατιωτικές της απαιτήσεις. Διαθέτει τρεις νέες βάσεις εκτός από τη ναυτική και αεροπορική βάση στο νησί της Κρήτης. Το γεγονός ότι η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει η σημαντικότερη logistics βάση των ΗΠΑ για το μέτωπο των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης είναι μια άλλη εξέλιξη που πρέπει να υπογραμμιστεί», επισημαίνει, ο τούρκος αναλυτής.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκία: Τα μέτωπα του Ερντογάν με το βλέμμα στις τουρκικές κάλπες – Η επιθετικότητα κατά της Ελλάδας και η Συρία

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μας έχει συνηθίσει ο Ερντογάν σε κινήσεις τακτικισμού και προκλητικές επιθέσεις. Και είναι πλέον διεθνώς γνωστό πως όποτε πιέζεται στο εσωτερικό του, δημιουργεί κρίσεις με την Ελλάδα πρωτίστως, ενώ δεν διστάζει να ενοχλήσει το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς, την ίδια στιγμή που επιμένει στη ρητορική τού αξιόπιστου συμμάχου και του φιλειρηνικού ηγέτη.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Θα έλεγε κανείς, βεβαίως, πως… βρίσκει και τα κάνει, αφού ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση συνήθως, τον πιέζουν όσο θα έπρεπε, για δικούς τους λόγους – οικονομικούς και άλλους.

Η πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά επήλθε, φαινομενικά, από την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την πανηγυρική ομιλία του στο Κογκρέσο, την οποία χειροκρότησαν ουκ ολίγες φορές οι Αμερικανοί γερουσιαστές, κάτι που σχολίασαν με εκνευρισμό πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία.

Το «Μητσοτάκης γιοκ» του Ερντογάν είναι χαρακτηριστικό της αντίδρασης της Άγκυρας για την επιμονή της Αθήνας να διεθνοποιεί την τουρκική προκλητικότητα, τόσο απέναντι στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο.

Και αυτό, επειδή οι Τούρκοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν, κατά την πάγια τακτική τους, ότι… στους δύο τρίτος δεν χωρεί – με λίγα λόγια, πως τα ελληνοτουρκικά αφορούν αποκλειστικά και μόνο στις δύο χώρες και όχι στην ΕΕ, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ ή οποιοδήποτε διεθνή οργανισμό.

Έτσι, λοιπόν, μετά το «γιοκ», ακολούθησαν οι γνωστές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου – με τη διαφορά πως, αυτή τη φορά, έφτασαν μέχρι και την Αλεξανδρούπολη – αλλά και η επιχείρηση «εργαλειοποίηση προσφυγικού», με διακινητές από την γείτονα να προσπαθούν να πλημμυρίσουν ξανά τα ελληνικά νησιά με μετανάστες.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω μετά την απόφαση της Αθήνας να απαντήσει επισήμως στην αδιανόητη τουρκική επιστολή στον ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του 2021, με την οποία η Άγκυρα θέτει ζήτημα κυριαρχίας στα ελληνικά νησιά, συνδέοντάς το με την δική της επιδίωξη για αποστρατιωτικοποίησή τους.

Κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, Μαρία Θεοφίλη, επέδωσε επιστολή την Τετάρτη στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, σε απάντηση σχετικής επιστολής που είχε απευθύνει ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ, στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Η αθέτηση της συνθήκης της Λωζάννης

Με την επιστολή αυτή, η οποία αποτελεί προϊόν πολύμηνης ενδελεχούς εργασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΞ, απορρίπτονται στο σύνολό τους όλοι οι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς, καθώς είναι αβάσιμοι νομικά, ιστορικά και επί των πραγματικών γεγονότων.

Συγκεκριμένα, απορρίπτεται το σύνολο της τουρκικής επιχειρηματολογίας όσον αφορά στη «διασύνδεση» της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών και των παρακείμενων νησιών του Αιγαίου με τη δήθεν υποχρέωση αποστρατιωκοποίησης των νησιών αυτών.

Τονίζεται ότι η διασύνδεση αυτή αποτελεί καθαρή αθέτηση τόσο του γράμματος, όσο και του πνεύματος της συνθήκης της Λωζάννης του 1923 και της συνθήκης των Παρισίων του 1947, που ορίζουν μόνιμα σύνορα και εδαφικά δικαιώματα στις χώρες που αναφέρονται, χωρίς να υπάρχει κανένας άλλος όρος ή υποχρέωση.

Επίσης, γίνεται σαφής αναφορά – μεταξύ άλλων – στην κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας, με την επίκληση του casus belli, καθώς και την στάθμευση έναντι των νησιών του Αιγαίου μεγάλου αριθμού στρατιωτικών δυνάμεων.

Παράλληλα, επισημαίνεται η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας με ιδιαίτερα απειλητικές ενέργειες, τόσο με τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους, όσο και με την παρενόχληση πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού και ερευνητικών σκαφών.

Τσαβούσογλου: «Δεν μπλοφάρουμε για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών»

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Άγκυρα ενοχλήθηκε περαιτέρω από την ελληνική επιστολή στον ΟΗΕ, με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να μην αντιδρά και τόσο… διπλωματικά, καθώς απείλησε την Ελλάδα πως θα μας «κυνηγήσει».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «η  Ελλάδα έχει εξοπλίσει τα νησιά της από το 1960 και τότε είπαμε ‘αν δεν τα παρατήσει, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία (των νησιών)’. Είμαστε πολύ σοβαροί, δεν μπλοφάρουμε. Η  Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί και αν δεν το κάνει, τότε θα προχωρήσουμε περαιτέρω επί του θέματος, το οποίο δεν γίνεται να απορριφθεί με τα ελληνικά επιχειρήματα ότι δήθεν η Τουρκία έχει επεκτατική πολιτική και στοχεύει στα εδάφη μας».

Αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, ο Τσαβούσογλου επέμεινε ότι η ελληνική πλευρά είναι αυτή που «παραβιάζει ξεκάθαρα» τις συμφωνίες και  απειλεί την Τουρκία, προσθέτοντας ότι αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να την αποδεχτεί η Άγκυρα.

«Τα βήματα που κάνει η Ελλάδα, αποτελούν απειλή για την Τουρκία. Δεν μπορούμε να πούμε ‘δεν έχει σημασία όσα όπλα κι αν τοποθετήσουν (στα νησιά). Όσο δεν σταματούν, θα τους κυνηγάμε’», είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

Διαβάστε επίσης: Ο Ερντογάν υψώνει τόνους στα ελληνοτουρκικά με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Ο φόβος του Ερντογάν για μια εκλογική ήττα

Παράλληλα με την ελληνοτουρκική ένταση, όμως, στην κορυφή της διεθνούς ατζέντας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, είναι οι αντιρρήσεις της Άγκυρας απέναντι στην προοπτική ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, με πρόσχημα την κουρδική – κατά τον Ερντογάν – «τρομοκρατία».

Η απειλή του βέτο, όμως, είναι απλώς η αρχή. Όπως υποστηρίζει ο Ρόναλντ Μαινάρντους, πολιτικός αναλυτής, σχολιαστής και κύριος ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ, με άρθρο του στην Deutsche Welle, «εδώ και εβδομάδες, οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου πάνω από το Αιγαίο δηλητηριάζουν τις σχέσεις στη νοτιοανατολική πτέρυγα της συμμαχίας. Έρχονται στο μυαλό μνήμες του 2020, όταν η Ελλάδα και η Τουρκία βρίσκονταν στα πρόθυρα στρατιωτικής σύρραξης. Οι πρόσφατες προσβολές του Ερντογάν κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, μετά το επιτυχημένο ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, αποτελούν μια λεκτική κλιμάκωση, μοναδική στην ιστορία της δυτικής συμμαχίας.

Και προσθέτει πως οι μονομερείς ενέργειες της Άγκυρας έχουν συνέχεια. Ο πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε νέα τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία. Από το 2016, η Άγκυρα έχει διεξαγάγει τρεις φορές πόλεμο στη γειτονική της χώρα, θέτοντας υπό τον έλεγχό της μεγάλες περιοχές στη μεθοριακή περιοχή. Η επίσημη δικαιολογία κάθε φορά ήταν – και παραμένει – η ίδια: καταπολέμηση του κουρδικού PKK και των συμμάχων του.

Αυτό είναι μόνο ένα μέρος της αλήθειας, τονίζει ο Ρόναλντ Μαινάρντους. Ο πραγματικός λόγος για την απειλούμενη νέα κλιμάκωση εντοπίζεται στην ίδια την Τουρκία. Ο Ερντογάν ενεργεί από εσωτερικό πολιτικό υπολογισμό και από το φόβο μιας επικείμενης ήττας στις εκλογές. Για μια ακόμη φορά, πληθαίνουν οι φήμες για πρόωρες εκλογές στην Τουρκία.

«Ένας πόλεμος κατά των Κούρδων είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποσπάσει την προσοχή από την καταστροφική οικονομική κατάσταση και να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους. Ήδη η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι σκοπεύει να εγκαταστήσει πολλούς Σύρους πρόσφυγες, που κάθε άλλο παρά δημοφιλείς είναι στον τουρκικό πληθυσμό, στις ‘απελευθερωμένες’ ζώνες της βόρειας Συρίας», επισημαίνει.

Εξάλλου, την Πέμπτη, μετά από συνεδρίαση του τουρκικού συμβουλίου εθνικής ασφαλείας, υπό τον Ερντογάν, εμμέσως πλην σαφώς προαναγγέλθηκε η νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, καθώς στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι «οι επιχειρήσεις που διεξάγονται και πρόκειται να διεξαχθούν στα νότια σύνορά μας δεν στοχεύουν στην εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας και αποτελούν ανάγκη εθνικής ασφάλειας».

Νέα επίθεση στην Ελλάδα

Παράλληλα, στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, με την Τουρκία να κάνει λόγο για «προστασία των δικαιωμάτων της χωρίς συμβιβασμούς».

«Συζητήθηκαν οι σταδιακά αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας στο Αιγαίο Πέλαγος, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες στις οποίες είναι συμβαλλόμενο μέρος, καθώς και οι προσπάθειές της να εκμεταλλευτεί τις συμμαχίες, ενώ θα έπρεπε να ενεργήσει με κατανόηση και συνεργασία. Τονίστηκε ότι η αποφασιστική μας στάση για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων του έθνους μας θα διατηρηθεί χωρίς συμβιβασμούς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Οι υψηλοί τόνοι και το ανέβασμα του πήχη σε μια συγκρουσιακή τακτική είναι μια χαρακτηριστική τακτική της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, στην πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ο Ερντογάν είδε και τον κίνδυνο η Ελλάδα να «μπει σφήνα» στην προσπάθεια που κάνει εδώ και καιρό, για να αποκαταστήσει καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, σε σχέση όχι τόσο με τα ελληνοτουρκικά, όσο κυρίως με την κατάσταση στη Συρία.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
OIKONOMIA34 δευτερόλεπτα ago

Την επέκταση του Fuel Pass για το καλοκαίρι μελετά το ΥΠΟΙΚ

ΚΟΣΜΟΣ2 λεπτά ago

Ουκρανία: Η Ρωσία ετοιμάζεται να ξαναρχίσει την επίθεση – Τι γίνεται στα ανατολικά

VIDEO11 λεπτά ago

Καταιγιστικός ο Σάκης Τζήμας, σε τρία λεπτά τα είπε όλα!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ12 λεπτά ago

Χουριέτ: Κορυφαίος αρθρογράφος επαινεί το Μητσοτάκη για την ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ – Τα «καρφιά» για Ερντογάν

ΕΛΛΑΔΑ13 λεπτά ago

Ανω κάτω τα πανεπιστήμια: Σοβαρά επεισόδια μέσα και έξω από το ΑΠΘ

ΚΟΣΜΟΣ21 λεπτά ago

Βουλγαρία: Συνεργασία με Σαουδική Αραβία στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας και της ασφάλειας

VIDEO30 λεπτά ago

Συμβαίνει Τώρα 26/05/2022

ΠΟΛΙΤΙΚΗ31 λεπτά ago

Τουρκία: Τα μέτωπα του Ερντογάν με το βλέμμα στις τουρκικές κάλπες – Η επιθετικότητα κατά της Ελλάδας και η Συρία

ΕΛΛΑΔΑ32 λεπτά ago

Πεδίο μάχης το ΑΠΘ – Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομίας – Τρεις προσαγωγές

ΜΑΓΝΗΣΙΑ40 λεπτά ago

Προσκύνημα στον Αη Γιάννη το Ρώσο (video)

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ηλικιωμένος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου

Δημοφιλή