Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Ποδόσφαιρο: Ο Ανουάρ Ελ Γκάζι πήρε πρωτοβουλία για να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά στη Γάζα

Published

on

Capture 13 620x350.jpg

Ο Ανουάρ Ελ Γκάζι, ο οποίος είδε το συμβόλαιό του να τερματίζεται από τη γερμανική ομάδα Μάιντς πέρσι λόγω μιας ανάρτησης αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους, ανακοίνωσε ότι θα είναι συνδιοργανωτής ενός φιλανθρωπικού ποδοσφαιρικού αγώνα για τη συγκέντρωση χρημάτων για τα παιδιά στη Γάζα. Την ίδια στιγμή σε όλο τον κόσμο, χιλιάδες πολίτες που διαμαρτύρονται για τα δικαιώματα των κατοίκων της Γάζας, έχουν αντίστοιχη μοίρα με συλλήψεις, διώξεις και απολύσεις από την εργασία τους. Στους συλληφθέντες και εκατοντάδες Αμερικανοί Εβραίοι που ζητούν κατάπαυση του πυρός.

Όπως αναφέρει το Middle East Eye, στον αγώνα «Children of Gaza» μια ομάδα πρώην και νυν επαγγελματιών ποδοσφαιριστών με επικεφαλής τον Ελ Γκάζι θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που θα συγκροτηθεί από τη Nujum Sports, μια οργάνωση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που βοηθά μουσουλμάνους αθλητές.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Λονδίνο την 1η Ιουνίου. «Η Nujum Sports ευχαριστεί όλους τους αθλητές μας που παίζουν σήμερα επαγγελματικό ποδόσφαιρο και βγαίνουν από τη σύνταξη για να προσθέσουν τα ‘παπούτσια’ τους σε αυτή την εκπληκτική προσπάθεια», δήλωσε την Πέμπτη ο ιδρυτής της οργάνωσης, Εμπαντούρ Ραχμάν. «Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Ανουάρ Ελ Γκάζι για την υπεράσπιση αυτής της πρωτοβουλίας και για το θάρρος του να μιλάει ενάντια στην αδικία και να υπερασπίζεται όλα τα παιδιά της Παλαιστίνης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Φαίνεται πως η ομάδα και οι οπαδοί της Μάιντς πρέπει να συνηθίσουν την νέα γερμανική πραγματικότητα σχετικά με τις δηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων στην Γερμανία.

Η Μάιντς έλυσε το συμβόλαιο μαζί του για μια ανάρτηση υπέρ της Παλαιστίνης

Το συμβόλαιο του Ελ Γκαζί με τη Μάιντς λύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, λίγες ημέρες αφότου ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής έγραψε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που περιείχε τη δημοφιλή φράση «Από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη». Του ζητήθηκε να ανακαλέσει και ο ίδιος καταδίκασε τις πράξεις βίας κατά αμάχων και από τις δύο πλευρές.

Η Μάιντς ήρε την αποβολή του Γκάζι και εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υποστήριζε ότι ο 28χρονος «μετάνιωσε για τα σχόλιά του και ότι δεν αμφισβήτησε το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει». Αλλά ο Ελ Γκάζι απάντησε δημόσια και δήλωσε ότι η Mainz δημοσίευσε τη δήλωση χωρίς την άδειά του. Στην συνέχεια η ομάδα έλυσε μονομερώς το συμβόλαιό του.

Advertisement

Ο Ελ Γκάζι είχε σχολιάσει τη λύση του συμβολαίου του από τη Μάιντς ως εξής: «Να υπερασπίζεσαι αυτό που είναι σωστό, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να στέκεσαι μόνος σου. Η απώλεια του βιοπορισμού μου δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την κόλαση που εξαπολύεται στους αθώους και ευάλωτους στη Γάζα #stopthekilling».

Ο ποδοσφαιριστής δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, είχε καταθέσει έγκαιρη αξίωση προστασίας απόλυσης στο εργατικό δικαστήριο της Μάιντς για να αποδειχθεί αν η μονομερής λύση του συμβολαίου του ήταν παράνομη ή όχι. Από την πλευρά της η Μάιντς ζητούσε από τον ποδοσφαιριστή 500.000€ για να χρηματοδοτήσει την πρόσληψη του αντικαταστάτη του.



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Anassa
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή