Connect with us
banner epikhirisis

LIFESTYLE

Ποια είναι τα τρόφιμα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε σε πλαστικά τάπερ 

Published

on

iStock 1427446030 1200x630.jpg

Η αποθήκευση τροφίμων σε πλαστικά τάπερ είναι μια καθημερινή συνήθεια για πολλούς από εμάς, είτε πρόκειται για φαγητό που έχει περισσέψει, είτε για φαγητό που θέλουμε να πάρουμε μαζί μας στo γραφείο ή στο σχολείο.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια τρόφιμα που δεν είναι ασφαλές να αποθηκεύονται σε τάπερ, καθώς εγκυμονούν ορισμένοι κίνδυνοι για τον οργανισμό μας.

Παρακάτω, ακολουθεί μια λίστα με τα τρόφιμα που δεν πρέπει να φυλάσσονται σε πλαστικά δοχεία, καθώς και συμβουλές για την σωστή αποθήκευση τους, ώστε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων, προστατεύοντας έτσι την υγεία μας.

Ωμά αυγά και τρόφιμα που περιέχουν αυγά

Τα ωμά αυγά και τα τρόφιμα που περιέχουν αυγά (όπως, για παράδειγμα, η μαγιονέζα) δεν πρέπει να αποθηκεύονται σε πλαστικά σκεύη, καθώς υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από βακτήρια, όπως η σαλμονέλα και το E. coli.

Η καλύτερη επιλογή για να αποφύγουμε τον κίνδυνο μόλυνσης είναι η αποθήκευση των ωμών αυγών σ’ ένα γυάλινο βάζο ή δοχείο.

Advertisement

Μαγειρεμένο κρέας

Σε περίπτωση που αποθηκεύσουμε το μαγειρεμένο κρέας σε πλαστικά σκεύη, τότε, μπορεί να αλλοιωθεί η γεύση του και να μειωθεί η θρεπτική του αξία.

Αυτό συμβαίνει επειδή το πλαστικό μπορεί να αντιδράσει με τα λιπαρά του κρέατος, προκαλώντας την ανάπτυξη άσχημης μυρωδιάς και αλλοίωσης των συστατικών του. Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε το μαγειρεμένο κρέας με την καλύτερη δυνατή γεύση, είναι καλύτερο να το αποθηκεύουμε σε γυάλινα δοχεία.

Επίσης, είναι σημαντικό να αφήσουμε πρώτα το κρέας να κρυώσει πριν το τοποθετήσουμε στο δοχείο, ώστε να αποφύγουμε την ανάπτυξη βακτηρίων.

Ζεστά φαγητά και σούπες

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε, είναι να τοποθετούμε μαγειρευτά φαγητά (που είναι ζεστά) ή σούπες απευθείας σε πλαστικά τάπερ.  Ωστόσο, το ζεστό φαγητό μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη βακτηρίων στο πλαστικό, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης.

Επομένως, είναι καλύτερο να αφήσουμε τα φαγητά να κρυώσουν πριν τα αποθηκεύσουμε σε οποιοδήποτε σκεύος.

Advertisement

Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα

Όταν το γάλα και εν γένει τα γαλακτοκομικά προϊόντα τοποθετούνται σε πλαστικά σκεύη, τότε, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ανάπτυξης βακτηρίων, ενώ η αλλαγή της θερμοκρασίας μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη αλλοίωση των συστατικών των προϊόντων.

Οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση γυάλινων ή κεραμικών δοχείων για την αποθήκευση των γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς αυτά τα υλικά δεν επηρεάζουν τη θερμοκρασία και την σύνθεση των τροφίμων.

Σαλάτες με ντρέσινγκ

Οι σαλάτες με ντρέσινγκ, ειδικά όταν περιέχουν μαγιονέζα ή άλλες κρέμες που περιέχουν αυγό ή γάλα, είναι καλύτερο να φυλάσσονται σε γυάλινα και όχι σε πλαστικά σκεύη. Το ντρέσινγκ αποτελείται από ευαίσθητα συστατικά, συνεπώς, μπορεί να αντιδράσει με το πλαστικό και να προκαλέσει αλλοίωση στη γεύση και την ποιότητα της σαλάτας.

Επιπλέον, η αποθήκευση σαλατών με ντρέσινγκ σε πλαστικά σκεύη μπορεί να μειώσει την διάρκεια ζωής των λαχανικών. Γι’ αυτό το λόγο, προτιμήστε γυάλινα ή κεραμικά δοχεία για την αποθήκευση των τροφίμων, καθώς αυτά δεν επηρεάζουν την ποιότητα και τη γεύση του φαγητού.

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο