Ο Ετζεβίτ και η Κύπρος

Από προχθές που ο Πρόεδρος Πούτιν κήρυξε την ανεξαρτησία των περιοχών Λουχάνσκ και Ντόνετσκ στην Ουκρανία και την εισβολή του στρατού του στην περιοχή αυτή, εισβολή την οποία «βάφτισε» «ειρηνευτική δύναμη», όλο και μου έρχεται στο μυαλό κάποιον που… αντέγραψε. Τα ίδια ακριβώς έκανε και ο Μπουλέντ Ετζεβίτ, το καλοκαίρι του 1974.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Με το πρόσχημα ότι ήθελε να προστατεύσει τους Τουρκοκύπριους, εισέβαλε στην Κύπρο και τους εισβολείς του Αττίλα τους βάφτισε «ειρηνική επιχείρηση». Μια ονομασία που ακόμα και σήμερα, παρά την κατοχή του 38% του εδάφους της Κύπρου, παρά τις βιαιότητες που συμμετείχαν τα τουρκικά στρατεύματα στη Μεγαλόνησο, την επικαλείται ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόσφατα μάλιστα την επικαλέστηκε όταν παρανόμως και παρά τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών άνοιξε την περίκλειστη για 48 χρόνια περιοχή των Βαρωσίων. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πολύ σωστά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τις ενέργειες Πούτιν στην Ουκρανία για την εισβολή και για κάθε αποσχιστική ενέργεια. Στην καταδίκη της ρωσικής «εισβολής» αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός λέγοντας: «Η Ελλάδα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία όλων των κρατών και τόνισε ότι ενέργειες, όπως αυτές της Ρωσίας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Ξεσπά ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα – «Έχω πολλούς άσους στο μανίκι»